Ga naar content

Mooie stranden in Sri Lanka

Mooiste plekken in Sri Lanka - Na onze eigen vakantie in Sri Lanka hebben we jullie al veel verteld over de hoogtepunten op gebied van natuur; over Yala Nationaal Park en andere natuurgebieden. Laten we nu ook eens even kijken naar de mooiste stranden in Sri Lanka. Want wie een rondreis maakt op dit prachtige eiland wil ook relaxen en genieten van wuivende palmbomen en lange zandstranden.

Strandvakantie in Sri Lanka

De grotere reisorganisaties en touroperators bieden meestal zonvakanties aan naar de bountystranden in het zuidwesten van Sri Lanka. Hier liggen de luxe resorts met eigen zandstrand en kan je genieten van een welverdiende strandvakantie. Maar waar bevinden zich de mooiste stranden van Sri Lanka? Liggen die ook aan deze kust of zijn er andere pareltjes van bountystranden.

Mooiste stranden van Sri Lanka

Waar moet je zijn voor een fijne strandvakantie in Sri Lanka? Welke beaches zijn het meest idyllisch?

1. Stranden aan de westkust van Sri Lanka

De westkust van Sri Lanka is het meest ontwikkelde en Westerse deel van het eiland. Hier vind je restaurants en hotels die gericht zijn op de toeristen uit het Westen, die voornamelijk in de winter de zon opzoeken. De stranden tussen Negombo in het noorden en Hikkaduwa in het zuiden zijn omringd door luxe hotels en guesthouses in alle prijsklassen. Grote reisorganisaties bieden hier een ruime keuze aan mooie resorts bij het strand van Sri Lanka.

2. Stranden aan de zuidkust van Sri Lanka

Het zuidwesten van Sri Lanka is ook heel toeristisch, maar hoe verder je langs de zuidkust naar het oosten reist, hoe meer verlaten de stranden zijn. Hier vind je de beste stranden van Sri Lanka: langgerekte, verlaten goudgele zandstranden met amper andere toeristen.

Mooiste stranden Sri Lanka
Strand zuidkust Sri Lanka
Deel op Pinterest

De stranden liggen tussen ongerepte wildparken in en in de nabijheid zijn er tal van andere bezienswaardigheden voor een dagje weg: koloniale stadjes en boeddhistische tempels. De accommodaties aan de zuidkust zijn prachtig: luxueuze strandhotels en strandvilla's, met hun eigen palmbomenstrand, diverse restaurants en mooie zwembaden. 

3. Stranden bij de oostkust van Sri Lanka

De meest ongerepte kustlijn bevindt zich in het oosten van het eiland. Toch heeft deze kust al veel te verduren gehad en dat is wellicht ook de reden waarom het massatoerisme hier weg blijft. De burgeroorlog tussen de Tamil Tijgers en het leger van Sri Lanka heeft hier voor veel vernieling gezorgd, om nog maar te zwijgen over de tsunami ramp in 2004.

De wederopbouw van de oostkust van Sri Lanka gaat moeizaam, maar beetje bij beetje krikt de regio weer op. De twee belangrijkste plaatsen, Trincomalee en Batticaloa, zien een aanzienlijke toename in reizigers. Langzaam maar zeker verandert het ongerepte karakter van deze kust, maar toch zijn hier nog vele mooie verlaten zandstranden met wuivende palmbomen.

Top 5 beste stranden in Sri Lanka

1. Unawatuna: een mooi strandje in de vorm van een hoefijzer bij een van de leukste plaatsjes van het eiland. Bekijk de bouwsteen met verblijf in Unawatuna van Riksja Sri Lanka.
2. Bentota and Induruwa: een van de mooiste kuststroken aan de westkust van Sri Lanka, ten zuiden van de prachtige Bentota lagune. Hier vind je een aantal schitterende hotels.
3. Arugam Bay: een van de pareltjes aan de oostkust. De baai staat bekend onder surfers, maar heeft tevens een van de mooiste stranden van Sri Lanka en er zijn tal van interessante bezienswaardigheden in de directe omgeving.
4. Mirissa: een van de meest kleinschalige stranden van de zuidkust: een tropisch strand omringd door palmbomen. Daarnaast is Mirissa de beste uitvalsbasis van Sri Lanka om walvissen te zien: je kan er deelnemen aan walvissafari's.
5. Tangalle: Tangalle en de stranden nog meer naar het oosten zijn bijzonder mooi en niet te toeristisch. Vanaf de hotels kan je excursies maken naar de mooiste parken aan de zuidkust, waaronder Bundala National Park en Yala. Bekijk de bouwsteen van Riksja Sri Lanka.

Paalvissers Sri Lanka
Deel op Pinterest

Verlenging Malediven

Een rondreis op Sri Lanka wordt tevens vaak verlengd met een vakantie op de Malediven. Hier heb je de mooiste witte stranden en prachtige mogelijkheden om te duiken en te snorkelen. Bekijk onze tips over de mooiste eilanden van de Malediven.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!