Ga naar content

Veilige bestemmingen in Azië

Met de huidige situatie in de wereld wordt het soms moeilijk om een reisbestemming te kiezen waar het 100% veilig is. Met Azië zit je wat dat betreft over het algemeen wel goed, want de meeste Aziatische landen zijn veilig.

Bekijk het actuele reisadvies voor het meest recente overzicht van de veiligheidssituatie per land.

Veilige Aziatische landen

Wat zijn veilige bestemmingen in Azië? Er zijn erg veel landen in Azië waar je veilig kunt rondreizen. De mensen zijn hartelijk en de voorzieningen voor toerisme zijn goed. Onze tips voor veilige landen in Azië:

Veilige landen in Azië
Deel op Pinterest

Filipijnen
De Filipijnen is, op de Sulu-eilanden na, een veilig land om te bereizen. Dankzij de duizenden eilanden raak je hier nooit uitgekeken. Verwonder je over de jungle, vulkanen en bountystranden en neem zeker een kijkje onder water. Bekijk natuurreizen naar de Filipijnen.

Maleisië
Maleisië is het land waar je alle mogelijkheden van Azië bij elkaar vindt. Omdat Maleisië ook een van de meest veilige landen in Azië is, staat dit land bij ons met stip bovenaan.
Bekijk onze tips voor reizen in Maleisië

Japan
Japan is ook voor Aziatische begrippen een bijzonder land. Naast een heel speciale cultuur is er op alle eilanden (meer dan 6800) een overweldigende natuur te vinden. 
Bekijk onze tips voor reizen in Japan

Mongolië
Wie van ongerepte landschappen houdt moet naar Mongolië. Mongolië is ruig, uitgestrekt en authentiek. En niet onbelangrijk: een heel veilige vakantiebestemming in Azië.
Bekijk onze tips voor reizen in Mongolië

China
Een land met 7 klimaten kan niet anders dan heel afwisselend zijn. De natuur is hiervan een afspiegeling. Je moet je reis goed uitstippelen want niet overal in China kun je zomaar reizen. Reizen in China is echter zowel bijzonder als veilig.
Bekijk onze tips voor reizen in China

Cambodja
Zowel de natuur als de cultuur zullen een onvergetelijke indruk op je maken. Je kunt hier vrij reizen maar je hebt in de oerwouden wel een gids nodig. Wist je dat Cambodja ook mooie stranden heeft?
Bekijk onze tips voor reizen in Cambodja

Veel geboekte rondreizen

Singapore
Meer Westers zal het niet worden in Azië. Singapore is een trendy, hippe stad, met ultramoderne gebouwen en hier en daar toch een authentieke touch. Waarom wij Singapore aanbevelen als veilige bestemming? Het is super clean, super veilig en heel groen. Een dikke aanrader! Lees alles voor een reis naar Singapore.

Veilige bestemming Singapore
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Taiwan
Op zoek naar een bestemming in Azië die veilig én makkelijk te bereizen is? Dan is Taiwan misschien wel wat voor jou. Het is een verrassend en nog onbekend land met schitterende bergen en stranden. Makkelijk zelf met een huurauto te verkennen en geen visum nodig! Ook heel leuk en veilig voor een reis met het gezin! Lees alles over reizen naar Taiwan.

Zuid-Korea
Met een prachtig, heel gevarieerd landschap is Zuid-Korea een van de ideale veilige landen in Azië voor een natuurreis. Wil je hier individueel reizen? Je kunt in Zuid-Korea zelf met een huurauto een rondreis maken. 
Bekijk onze tips voor reizen in Zuid-Korea

Sri Lanka
Deze 'tropische parel' is groen, heeft een ruime selectie aan natuurparken en kent mooie (nog verlaten) stranden. De bevolking behoort tot de vriendelijkste op aarde. Let op, er zijn ongeregeldheden geweest in 2019, check de reisadviezen.
Bekijk onze tips voor reizen in Sri Lanka

Vietnam
Wandelen door de bergen in het noorden, varen in Halong Bay of fietsen door de Mekong Delta in het zuiden. Na een roerige geschiedenis is Vietnam nu een relaxed land om in te reizen. 
Bekijk onze tips voor rondreizen in Vietnam

Nepal
Het land van sherpa's, mooie trekkingroutes en de jak. Nepal is weer in opbouw na de aardbeving in 2015. Toerisme draagt bij aan die opbouw en je bent er dan ook erg welkom. 
Bekijk onze tips voor reizen in Nepal

Thailand
Een ideaal land voor een eerste verre reis, of om met je rugzak naar toe te gaan en rond te trekken. Als dat je iets te onzeker is: er is een ruime keuze georganiseerde reizen in dit veilige deel van Azië. 
Bekijk onze tips voor reizen in Thailand

Reizen naar Azië - Check het reisadvies

Onze tips zijn gebaseerd op de reisadviezen van de rijksoverheid. Omdat er grensgebieden kunnen zijn waar je beter niet heen kunt reizen of bijzondere gebeurtenissen, check je voor je vertrek natuurlijk de reisadviezen van de rijksoverheid.

Fauna

Wie houdt van vogels en dieren, zal blij zijn met een van deze natuurgidsen Azië.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!