Ga naar content

Taiwan

Taiwan is een eiland in de Oost-Chinese zee, dat wordt omringd door het Chinese vasteland en de Filipijnen, en iets verder weg door Japan en Vietnam. Het valt hiermee prima te combineren met een van deze landen. Omdat de natuur in Taiwan nog erg ongerept is, is het eiland een verrassende bestemming voor een natuurvakantie en een van de best bewaarde geheimen van Azië.

Taiwan bestaat uit één groot eiland met dezelfde naam, met daaromheen verschillende kleine eilandjes. Een rondreis in Taiwan biedt een goede combinatie van bruisende steden en mooie landschappen.

Reis naar Taiwan

Waarom naar Taiwan? Het eiland ontbrak vaak nog op de bucket list van toeristen en dat is eigenlijk bizar. De laatste jaren is er een groei in het aantal aanvragen en steeds meer reizigers ontdekken de bestemming als een verrassend alternatief op China. Het is prima te doen om met een huurauto of openbaar vervoer rond te reizen en je hebt geen visum nodig!

Natuur in Taiwan

Alle gebieden hebben een rijke natuur en zijn de thuisbasis van diverse inheemse soorten flora en fauna. Ook vogelliefhebbers houden van dit land, want je vindt er prachtige vogels! Lees meer info over de vogels in Taiwan. Het klimaat is subtropisch, met temperaturen rond de 25-35 graden in de zomer en 10-20 graden in de winter. Het kan ‘s winters sneeuwen in het noorden van Taiwan, maar in het zuidwesten van het eiland is het klimaat rond die tijd een stuk aangenamer.

Natuur Taiwan
Deel op Pinterest

Het eten in Taiwan is goedkoop en lekker, reden te meer om een reis naar dit schitterende land te boeken! Het binnenland van Taiwan kenmerkt zich door veel bossen en berggebieden met enkele zeer hoge bergen. Bergbeklimmen en hiken zijn populair en een reden voor veel toeristen om naar Taiwan te reizen.

Lees meer over de nationale parken in Taiwan. Over het hele eiland vind je bamboebossen en schitterende watervallen. Het mag een wonder heten dat Taiwan niet veel toeristischer is. Zoek je een bijzondere bestemming zonder massatoerisme, boek dan een vakantie naar dit mooie eiland.

Mooiste plekjes Taiwan

Wat zijn de mooiste plekken in Taiwan? Welke bezienswaardigheden en hoogtepunten mag je niet missen tijdens een rondreis in Taiwan?

1. Oostkust

De oostkust is prachtig. Beste manier om de kust te bereizen is een auto te huren en van de hoofdstad Taipei in het noorden via de weg langs de kust naar het zuiden te rijden. De Su-Hua Highway voert van Taipei naar Hualien. Vroeger was het niet zo aangenaam rijden op deze weg, omdat er veel vrachtverkeer was. Maar recent is er een nieuwe tunnel geopend en al het vrachtverkeer gaat nu via die weg. Belangrijke bezienswaardigheid is de Ching-Shui Cliff, een prachtig uitzichtpunt.

De bergketens langs de oostkust eindigen onmiddellijk in een azuurblauwe zee en je komt onderweg zowel zandstranden als steenstranden tegen. Belangrijkste bezienswaardigheid langs de oostkust is het Taroko National Park, ten noorden van Hualien.

Mooiste plekken Taiwan
Deel op Pinterest

Met haar groene hoge bergen en kolkende rivier is het een van de mooiste plekken in Taiwan. De kloof en het park vormen een belangrijke bron voor jade en marmer, vandaar ook de bijnaam "marmerkloof".

2. Zuiden

In het zuiden van het eiland herbergt de zee fantastische koraalriffen, een ideaal gebied voor surfers en scuba duikers. Lanyu in het zuiden is een onbekend eiland, waar je de cultuur van de Yami kunt leren kennen. Het Dongsha Marine National Park, een eilandje op 400 meter van het hoofdeiland kenmerkt zich door witte zandstranden, tropische koralen en vissen. 

3. Westen

Ook de eilandengroep Penghu in het westen wordt druk bezocht vanwege de stranden en de mogelijkheid tot surfen. Grote aantallen trekvogels uit de hele wereld gebruiken de kustgebieden van Taiwan om tot rust te komen voor ze hun reis vervolgen.

Eilanden Taiwan
Deel op Pinterest

4. Centrale deel - Sun Moon

Het Sun Moon Lake in Nandou is een populaire trekpleister voor rustzoekers en bij de theeplantages worden excursies georganiseerd om kennis te maken met de eeuwenoude theecultuur. Het meer is een populaire bestemming voor fietsers. Je kan namelijk heel het meer rond fietsen. Veel fietsverhuur is beschikbaar ter plekke. Er is ook een kortere route voor mensen die geen hele dag op de fiets willen zitten.

5. Noorden en Taipei

De meeste reizen vangen aan in de hoofdstad Taipei. Al meteen heb je mooie natuur in het bereik, zoals Maokong, een bekende theeplantage, waar je kan wandelen of genieten van een prachtig vergezicht vanaf de gondola, of het Tamsui River Mangrovegebied.

6. De kust, eilanden en onderwaterwereld

Taiwan beschikt ook over een indrukwekkende onderwaterwereld en een grote verscheidenheid aan dieren die bij de kust leven. In de oceaan ten oosten van Taiwan leven verschillende soorten dolfijnen (de tuimelaar, spinner- en risso dolfijnen).

Wandelen en fietsen in Taiwan

Een wandelreis is een heerlijke manier om het land te verkennen. De mooie natuurgebieden hebben een goed netwerk aan wandelpaden. Je zal er niet zo snel aan denken, maar Taiwan is ook prima te verkennen op de fiets.

Actieve reis in Taiwan
Deel op Pinterest

Ze kennen weliswaar geen fietspaden, maar met een beetje puzzelwerk zijn er genoeg rustige fietsroutes te ontdekken. Ook is Taiwan een erg veilig land en de bevolking is er behulpzaam. En er zijn veel fietsenmakers in het land, voor als je pech hebt. Een hotelovernachting in Taiwan is er al vanaf 10 euro.

Openbaar vervoer Taiwan

Het openbaar vervoer is dankzij het stijgende toerisme steeds beter geregeld. Op Puli in centraal Taiwan is een extra busservice ingezet waardoor bezienswaardigheden als het Chung Tai Chan klooster, het wijnhuis Puli Winery en het Musheng Insect Museum beter bereikbaar zijn.

Auto huren Taiwan

Iedereen kan zelf rondreizen in Taiwan; de wegen zijn goed onderhouden en duidelijk bewegwijzerd in het Engels en Chinees. Men rijdt rechts. Voor autohuur kan je terecht bij EasyTerra.

Beste reistijd Taiwan: oktober - november.
Rondreizen Taiwan: zie hiernaast. Helaas bieden slechts weinig touroperators groepsreizen of een individuele rondreis aan, maar daardoor is de natuur op Taiwan ook nog zo ongerept.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!