Ga naar content

Mooiste nationale parken in Taiwan

Taiwan heeft een fraai landschap, met een grote verscheidenheid aan nationale parken. Het eiland is bijvoorbeeld een populaire bestemming voor bergbeklimmers. Natuurliefhebbers hebben verrassend genoeg dit land nog niet zozeer ontdekt, ondanks de overweldigende natuurparken en vele mooie vogels.

Rondreizen in Taiwan

Een rondreis door Taiwan is gemakkelijk, veilig en goedkoop. Bekijk onze algemene informatie Taiwan om je reis naar dit schitterende land te boeken. Ook hiernaast hebben we nog enkele tips om je reis samen te stellen of een groepsreis te boeken. Maar om je reis helemaal goed te plannen, is het interessant om ook wat meer te weten over de verschillende nationale parken in Taiwan.

Mooiste nationale parken in Taiwan

Wat is het mooiste nationale park in Taiwan? De natuurgebieden zijn eigenlijk allemaal de moeite waard, dus probeer zo veel mogelijk tijd uit te rekken om in Taiwan te reizen. Hier onze Top 3:

1. Yushan National Park

Yushan is met bijna 4000 meter de hoogste berg van Taiwan, maar om de piek te beklimmen dien je tijdig een vergunning aan te vragen. Het Yushan National Park telt meer dan 30 bergtoppen boven de 3000 meter. Alishan is ook een heel bekend natuurgebied, dat te bereiken is via een stoomtreintje door de bergen. Een grote hoeveelheid heel oude bomen zijn een kenmerk van dit park en bij goed weer kun je er een spectaculaire zonsopgang bewonderen. Yushan National Park is ook bereikbaar via Alishan.

2. Taroko National Park Taiwan

Een van de bekendste natuurparken is het Taroko National Park in het oosten van Taiwan, vernoemd naar de Tarokokloof in het park. De steile rotswanden en canyons, de watervallen en de majestueuze bergen geven het landschap een betoverende uitstraling. Een groot deel van alle diersoorten en planten in Taiwan is te vinden in het park. Taroko Gorge wordt ook de Marble Canyon genoemd, omdat er marmer gewonnen wordt. Voor wie wil wandelen is Baijang trail zeker de moeite waard. Verder is er de Xiangde tempel, een rustgevend oord in een overweldigende, mystieke natuur. In het Nationaal Park bevindt zich een 5 sterrenhotel met een marmerwinkel. Taroko mag je absoluut niet missen tijdens een vakantie naar Taiwan.

3. Kenting en Maoilin National Park

Het Kenting National Park bevindt zich in het meest tropische gedeelte van Taiwan, het zuiden. Kenting is het oudste natuurpark van het eiland en is vooral populair voor het beoefenen van watersporten en snorkelen. Het heeft ook prachtige witte zandstranden en is mede daardoor meer toeristisch. Het park beschikt over een aantal bergen in het noorden, rotsen en koraalriffen in het westen en fraaie rivieren en watervallen in het oosten.
In het Maoilin National park kronkelen weg tussen de altijd in mist gehulde Dragon shaped mountain en Snake head mountain. Vanaf de Duona hangbrug heb je prachtige vergezichten over de omgeving.

4. Hualien Taiwan

Wie houdt van actieve vakanties moet naar Hualien in het oosten van Taiwan. Men kan er surfen, kajakken, raften, fietsen en bergbeklimmen.

5. Yangmingshan

Bergachtig gebied in het noorden van Taiwan. Dit Nationaal Park staat bekend om haar kersenbloesems, warmwaterbronnen, zwavelgebieden en de vele wandelroutes. Tevens bevindt zich hier de hoogste slapende vulkaan van Taiwan, de Seven Star Mountain (1.120 meter hoog).

6. Shei-Pa Nationaal Park

Shei-Pa ligt in het centrale gebied van Taiwan, rond de bergtoppen Hsuehshan en Dabajian. Het gebied staat bekend om haar hoge bergen, rivieren, valleien en zeldzame planten en dieren.

7. Taijiang Nationaal Park

Bij de zuidwestelijke kust van Taiwan liggen de wetlands van het Taijiang National Park, waarvan het grootste deel in Tainan ligt. Groot zeegebied en getijdenlandschap. Door de overvloed aan vis, schaaldieren en krabben kan je op de grote zandbanken tal van vogels spotten.

8. Shoushan

Berg in het Gushan District. De Nederlandse kolonisten in de 17de eeuw noemden het de "Apenberg". Het natuurpark kent een grote biodiversiteit, waaronder makaken en koraalriffen.

Reis naar de natuurparken

Wil je je reis optimaal voorbereiden, bekijk dan ook onze overige tips voor reizen naar Taiwan.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!