Ga naar content

Taroko kloof in Taiwan

Mooiste gebieden Taiwan - Belangrijkste bezienswaardigheid langs de oostkust van Taiwan is het Taroko National Park, ten noorden van Hualien.

Natuur Taroko Nationaal Park

Met haar groene, hoge bergen is het nationaal park Taroko een van de mooiste natuurgebieden van het eiland. Hoogtepunt is de Tarokokloof, met o.a. de tunnel van de 9 bochten. De kloof en het park vormen een belangrijke bron voor jade en marmer, vandaar ook de bijnaam "marmerkloof".

Mooiste plekken in Taroko

Wat zijn de bezienswaardigheden van Taroko Nationaal Park? Ontdek de mooiste plekjes:

1. Tarokokloof

De Tarokokloof is een van de hoogtepunten van het gelijknamige park. De Liwu rivier kolkt hier langs steile rotswanden en baant zich een weg naar de oceaan. Een mooie hangbrug leidt wandelaars over het water. Ook voor fietsers en motorfietsen is er een pad langs de kloof aangelegd. 

Tarokokloof
Deel op Pinterest

2. Eternal Spring Shrine

De Eternal Spring Shrine (het heiligdom van de Eeuwige Lente) is een heilige plaats en een herdenkingsteken voor veteranen in Taroko en mensen die het leven lieten bij de aanleg van de snelweg. Dit is een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden bij de Tarokokloof. Het ligt prachtig, omgeving door groene bergen en boven een waterval. Door aardverschuivingen moest de gedenkplaats al enkele keren herbouwd worden, de laatste keer gebeurde dat in 1989.

3. Yanzihkou

De Yanzikou (Swallow Grotto) trail is een halve kilometer lang. Hier voert een deel van de snelweg door de tunnels die zijn uitgehouwen in de kloof. Vanaf de ingang tot de Swallow Grot naar de Jinheng brug heb je fantastische uitzichtpunten op de Liwu rivier, met potholes en bijzondere formaties in de rotsen.

4. Ching-Shui Cliff

Op de Su Hua Highway, de route tussen Hualien en Taipei, bevinden zich enkele fraaie uitkijkpunten. Bekendste punt is de Ching-Shui klif, een viewpoint wat nog binnen het nationaal park hoort. Hiervandaan heb je een mooi zicht op de blauwe zee en de loodrechte bergen die er uit op rijzen.

Activiteiten Taroko

Taroko is een trekpleister voor wie actief wil zijn in Taiwan en genieten van de outdoors. Vooral wandelen in Taroko Nationaal Park is populair. Diverse hiking trails voeren langs de mooiste plekken van het park. In de zomermaanden kan je er raften op de rivier. Je kan van tevoren leuke excursies boeken, waarbij een gids uitleg geeft over de natuur en cultuur in het park.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!