Ga naar content

Maokong

Natuur in Taiwan - Wie de Taiwanese hoofdstad Taipei bezoekt, moet zeker een bezoek brengen aan Maokong. Maokong bevindt zich in het Wenshan District van Taipei. Voorheen werd er vooral thee verbouwd, vandaag de dag is het een prachtige plek om in alle rust met een kopje thee te genieten van het schitterende uitzicht over Taipei. Met name in het weekend komen veel Taiwanezen hier om aan de drukte van de stad te ontsnappen.

Theegebied in Taiwan

Voorheen was Maokong de grootste theeplantage van de regio. Vele paden voeren door het natuurpark om de thee te verplaatsen, op heden zijn dit vooral wandelpaden. Men verbouwt nog steeds thee in Maokong en de meeste mensen komen hier dan ook om thee te drinken. De combinatie van de traditionele theecultuur, lekker eten en prachtige natuur zijn voor veel toeristen een reden om Maokong te bezoeken. Je geniet van een fraai uitzicht over de theeplantages en de stad en er zijn enkele tempels om te bezoeken.

Gondola Maokong

Maokong is te bereiken via de auto, maar het is nog leuker om via de gondola naar de top te gaan. De Maokong Gondola is operationeel sinds 2007. Deze is gemakkelijk bereikbaar via de MRT vanaf taipei. Je neemt de MRT tot het eindstation van de bruine lijn (station Taipei zoo) en dan kan je iets verder al opstappen op de gondola. Het is een rit van 30-45 minuten door de bergen en valleien. Soms kijk je recht de diepte in. Er zijn nu ook volledig doorzichtige gondola's. Met de gondola kan je ook in de zoo van Taipei afstappen. Het laatste station van de gondola is Maokong zelf. Bij storm en taifoonweer wordt de gondola afgesloten.

Wandelen in Maokong

Maokong is een goede eerste kennismaking met de natuur in Taiwan. De vele paden die voorheen gebruikt werden voor het vervoer van thee zijn nu mooie wandelpaden. Vanaf de National Chengchi University aan de voet van de berg kan je hiken naar de bergtop.

Uitzicht vanaf Maokong

De meeste toeristen gaan met de kabellift naar boven op de berg om daar te genieten van het schitterende uitzicht. Vanaf Maokong kan je bij helder weer de hele stad Taipei zien.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!