Ga naar content

Beren spotten

Wildlife reizen - Oog in oog staan met een beer, het is een ervaring om nooit te vergeten. In verscheidene landen kan je samen met een ranger op zoek naar wilde beren. Echt ver hoef je niet te reizen, ook in Scandinavië, Oost-Europa en Zuid-Europa worden berenreizen aangeboden. Maar sommige verre bestemmingen zijn dan wel weer heel bijzonder.

Beste plekken om beren te zien

Naar schatting leefden er tot de 13de eeuw beren in de Lage Landen, maar vandaag de dag moet je toch naar het buitenland reizen om ze in het wild te zien. Erg makkelijk is het niet, vooral in Europese landen is veel geduld nodig om beren te spotten. Wat zijn de beste plaatsen om beren in het wild te zien, op welke vakantiebestemmingen kan je beren spotten en fotograferen? Naturescanner geeft je een breed overzicht van landen en streken met een berenpopulatie in Europa en daarbuiten.

1. Beren in Europa

Wat zijn de beste gebieden om beren in Europa in het wild te zien? Zowel in het noorden, het oosten als het zuiden van Europa zijn er goede bestemmingen om tijdens een rondreis beren te zien. Zweden, Finland en zelfs Oost-Noorwegen zijn toplocaties voor een berenreis, maar ook in Spanje en Italië komen ze in het wild voor. Zelfs op het vasteland van Griekenland leeft de bruine beer, maar de kans is erg klein dat je deze tegenkomt. Ze zijn bijzonder schuw. Maar uitwerpselen en sporen verraden wel regelmatig dat ze er zijn. De beste tijd om beren te zien in Spanje is van eind april tot begin juni en van half augustus tot eind september.

- Abruzzo Italië
- Asturië Spanje
- Finland
- Roemenie
- Slovenië
- Slowakije
- Beren in Zweden

Get Your Guide biedt arrangementen waarbij je op zoek gaat naar wilde beren in Europa.

Onze aanbevolen berenreizen in Europa:

2. Beren in Amerika en Canada

Een van de makkelijkst te bereiken bestemmingen met garantie om beren te zien is Noord-Amerika. Tijdens een reis in de Verenigde Staten van Amerika en Canada is een ontmoeting met een grizzlybeer of de Amerikaanse zwarte beer niet vreemd. In verschillende parken van Amerika komen beren tot dicht bij de mensen. Ook beren kijken in Canada is populair, in sommige gebieden leven zelfs ijsberen. Voorzichtigheid is wel geboden, laat bijvoorbeeld geen eten achter in een auto met open raam. Grizzlyberen kunnen wild en zeer gevaarlijk zijn. Bekijk zeker de berenreizen van Beluga Reizen.

De beste gebieden om beren te zien in Canada en Amerika:
- Alaska
- British Columbia in Canada
- Californië
- IJsberen in Manitoba
- Yellowstone

Onze aanbevolen berenreizen in Amerika:

3. Beren in Azië

Een van de beste plekken ter wereld om beren te zien is het volledig desolate Kamtsjatka in het oosten van Rusland. Hier heb je nog meer kans dan in Katmai NP in Alaska.
- Beren in Rusland
- Lippenberen in Sri Lanka, India, Nepal en Bhutan
- Maleise beer in Zuidoost-Azië
Pandaberen in China

Altijd een leuke natuurgids op zak om dieren te spotten? 

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!