Ga naar content

Zeearenden in Noorwegen

Tips rondreis Noorwegen - Wie dieren in Noorwegen wil zien, verwacht zich wellicht vooral aan elanden en rendieren. Naturescanner raadt echter de "Wildlife Triangle" aan. Wat is dat dan?

Wildlife reis in Noorwegen

De "dierendriehoek" is de driehoek Oppdal - Kristiansund - Tromso. Een reis naar deze drie plekken vormt voor ons de ideale wildlife reis in Noorwegen. Vlieg naar Trondheim om bij Oppdal een muskusossensafari te maken. Vervolgens reis je af naar de Noorse Kust, om op een boot de zeearenden te fotograferen en dan neem je de Hurtigruten of een andere boot naar het noorden, waar je een walvissafari in Noorwegen maakt. De ideale dierenreis in Noorwegen!

Zeearenden fotograferen

Wat zijn de beste plekken voor een Sea Eagle Safari? Waar zeearenden zien en fotograferen in Noorwegen?

1. Zeearenden op Smøla

Smøla is een eilandje ten noorden van de kustplaats Kristiansund. Het is een unieke bestemming vanwege de grote aantallen zeearenden die hier voorkomen. Enkele fotografen hebben het idee gekregen om zeearenden safari's te organiseren met een boot, waarop een glasplaat bevestigd is. Hierdoor kan je de roofvogels fotograferen terwijl ze naar vis in het water duiken. Daarnaast wordt er ook gestopt bij een kijkplaats, waardoor je een grote verscheidenheid aan foto's kan maken.

2. Zeearenden bij Flatanger

Flatanger is een plaatsje in Nord-Trøndelag, wat noordelijker dan Kristiansund. Tijdens de bootexcursies zal je niet alleen zeearenden zien. Ook andere zeevogels, zeehonden en otters behoren tot het wildlife aan de Noorse kusten.

3. Zeearenden in de Trollfjord

Wie uitsluitend naar het noorden van het land reist, kan terecht in de Trollfjord voor een zeearenden excursie. De Trollfjord maakt deel uit van de Vesterålen.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!