Ga naar content

Dieren in Azië

Kan je veel wilde dieren in Azië zien? Absoluut! Het Oosten is bij uitstek geschikt voor een wildlife reis. Naturescanner neemt je mee naar de beste bestemmingen om dieren in Azië te zien.

Beste plekken wildlife in Azië

Waar op safari in Azië? Waar kan je veel vogels zien, wat zijn veel voorkomende diersoorten en wat zijn bijzondere dieren om te zien in Azië?

1. Olifanten en hornbills in Thailand

De meest populaire vakantiebestemming in Azië, ook voor de wildlife liefhebber, is Thailand. Het land biedt een ongekende verscheidenheid aan landschappen en wilde dieren. Trek met een gids op zoek naar olifanten in Khao Yai, spot neushoornvogels in de jungle of ga duiken en snorkelen bij de vele prachtige eilanden.
Bekijk de mooiste plekken in Thailand

Dieren in Azie
Deel op Pinterest

2. Tijgers en neushoorns in India

Ontdek de Big Five van Azië in India. Hoogtepunt voor velen is een tijgerreis, maar India heeft nog zoveel meer te bieden! Zo vind je hier het enige nationale park met Aziatische leeuwen (ja, je leest het goed: er leven ook leeuwen in Azië!) en in Kaziranga maak je grote kans op het zien van neushoorns.
Lees meer over dieren in India.

3. Orang oetans in Maleisië

Maleisië is een jungle paradijs. Verken het gebied waar orang oetans in het wild leven, spot de bizar geschapen neusapen van Maleisië in het Bako Nationaal Park of maak een exodus van miljoenen vleermuizen in Mulu mee.

4. Panda's in China

Tijdens een reis naar China hoopt iedereen toch wel op het zien van een van de mooiste dieren in Azië, de pandabeer. Uiteraard zijn er ook andere wilde dieren te zien, zoals kraanvogels en tijgers. Bekijk onze tips voor wildlife reizen, met leuke reistips voor het zien van panda's in China

5. Varanen en schildpadden in Indonesië

Indonesië heeft met haar vele eilanden een grote verscheidenheid aan biotopen en dus ook diersoorten. Op Bali kan je de zeeschildpadden bewonderen, onder water is Indonesië een duikparadijs en er komen veel merkwaardige en bijzondere dieren voor, waaronder de Komodovaraan op de Sunda eilanden

Dieren spotten in Azie
Deel op Pinterest

6. Luipaarden in Sri Lanka

Het Yala Nationaal Park is de beste plek ter wereld om luipaarden in het wild te spotten. Op een relatief kleine oppervlakte vind je hier de grootste concentratie luipaarden.
Lees meer over Yala Nationaal Park.

7. Safari in Nepal

De meest verrassende safaribestemming in Azië is Nepal. Wie aan Nepal denkt, heeft vaak vooral het beeld van bergreuzen voor zich. Maar in de lager gelegen gebieden vind je een rijkelijke jungle, waar vele vogels en zoogdieren zoals neushoorns voorkomen. Oud collega Monique reisde meerdere maanden door Nepal en deed verslag over Chitwan National Park, een ideale plek voor een safari in Azië!
Lees meer over de natuur in Nepal.

8. Vogels in Bhutan

Bhutan is voor velen nog een onontdekte reisbestemming. Daarom is het nu het moment om dit pareltje van Azië te ontdekken. In de nationale parken, waaronder het fraaie Manas, komen tal van bijzondere diersoorten voor (Indische neushoorn, Indische olifanten, golden langur...), en het land is een walhalla voor de vogelaar.
Lees meer over vogels in Bhutan.

9. Walvishaaien en apenarenden bij de Filipijnen

De eilanden van de Filipijnen zijn zowel boven als onder water een waanzinnige bestemming voor een wildlife reis. Ga snorkelen naast een walvishaai, duiken langs Azië's mooiste riffen en spot merkwaardige vogels en bijzondere fauna.
Lees meer over wat te zien op de Filipijnen.

10. Beren in Rusland

Een unieke natuurreis naar een van de meest ongerepte gebieden op aarde. Kamtsjatka in Rusland is een van de laatste onontdekte plekken, waar je eindeloos kan wandelen tussen vulkanische gebieden, vogels spotten én... een van de beste plekken ter wereld om beren te zien.

11. Sneeuwapen in Japan

Dé wildlife attractie van Japan zijn de apen, die komen baden in de warmwaterbronnen. Lees meer over de sneeuwapen in Japan.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!