Ga naar content

Australië

Zin in duiken op een van de mooiste riffen ter wereld, wandelen in een bijzonder natuurpark met vreemde rotsformaties, rijden door een eindeloze woestijn, of vanaf een bergtop genieten van prachtige vergezichten? Tijdens een natuurreis in Australië kan het allemaal.

Met het gevarieerde landschap is het altijd een hit bij de echte natuurreiziger. Door de immense oppervlakte is de beste manier van reizen een rondreis met camper of huurauto. Reis met ons mee langs de mooiste plekken van Australië, we geven je leuke tips voor een rondreis in Australië!

Natuur in Australië

Voor een natuurreis in Australië kun je maar best zoveel mogelijk tijd uitrekken. Het land is zo groot dat het onmogelijk is om alle belangrijke plaatsen en mooiste plekken van Australië in één rondreis te zien. Goed verdiepen in de verschillende gebieden is dus een must, zodat je in ieder geval de hoogtepunten van jouw bucket list ziet. 

Whitehaven Beach
Deel op Pinterest

Ga je voor een vakantie van 2 of 3 weken, dan kan je een individuele rondreis boeken of deelnemen aan een groepsreis in Australië (zie onze selectie aan de rechter- en onderkant van de pagina) om zoveel mogelijk hoogtepunten te zien. Wist je dat je een reis naar Australie ook kan samenstellen op basis van losse meerdaagse bouwstenen? Kijk voor meer informatie op Riksja Australië.

Onze aanbevolen reizen in Australië:

1. Northern Territory

Het noorden van Australië herbergt prachtige natuurgebieden. Een bijzonder park om uit te lichten is het Kakadu National Park in het Northern Territory van Australië. Vanwege zijn unieke en complexe ecosystemen staat dit park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Natuur in Australië
Deel op Pinterest

Andere hoogtepunten in het noorden en de outback van Australië zijn Alice Springs, Darwin, Uluru (Ayers Rock), Kings Canyon en Litchfield National Park. Een andere indrukwekkende bezienswaardigheid is het Devils Marbles Conservation Reserve bij Wauchope. 

Tips voor groepsreizen naar Australië:

2. Queensland

Een wonder van de Australische natuur, en tevens te vinden op de Werelderfgoedlijst, is het Great Barrier Reef. Dit is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Australië! Waar ligt het Great Barrier Rif? Het koraalrif is te vinden aan de noordoostkust van Australië, in Queensland. Vele duikers dromen ervan om te duiken in deze prachtige onderwaterwereld.

En terecht, want het water is kristalhelder, het onderwaterleven zeer bijzonder en er zijn volop goede snorkel- en duikplekken te vinden! Een natuurwonder. Andere highlights van Queensland zijn Cairns, Brisbane, Fraser Island en de Whitsunday Islands. 

Natuurreis Australie
Deel op Pinterest

3. Westen Australië

Het westen van Australië is een beetje ondergewaardeerd. Allereerst is de kust van Western Australia een surfersparadijs: er zijn ontelbare surfspots te vinden voor surfers van elk niveau. Ook kun je in dit deel van Australië heel goed fietsen. De fietspaden nemen je mee door riviervalleien, bossen en dorpjes en voeren je mee door het echte Australië. Maar er zijn ook tal van indrukwekkende natuurgebieden, zoals het Nambung National Park. Andere highlights zijn Broome, Bungle Bungles, Ningaloo Reef, Kalgoorlie, Monkey Mia en Perth.

4. New South Wales

De mooiste plekken in New South Wales in het zuidoosten van Australië zijn het Blue Mountains National Park, Hunter Valley, de Snowy Mountains en natuurlijk Sydney. De Blue Mountains zijn met hun steile kliffen en diepe ravijnen een lust voor het oog. 

Deel op Pinterest

5. Victoria

Victoria is een zeer populaire staat voor een rondreis met auto of camper. Hoogtepunten zijn Melbourne, de Great Ocean Road, het Grampians National Park, Wilsons Promontory en Yarra Valley.

6. South Australia

In het zuiden van Australië bevindt zich de staat South-Australia, met als voornaamste hoogtepunten Adelaide, Coober Pedy, Flinders Ranges, Kangeroo Island en de wijngebieden.

7. Tasmanië

Ook een aanrader is Tasmanië, bijzonder mooi en behoort tot de top 10 mooiste plekken in Australië.

Natuur in Australië

Iedereen weet het: de natuur in Australië is zeer divers en van een ongekende schoonheid. Het land heeft tal van nationale parken en mooie natuurgebieden, die allen rijk zijn aan een unieke verzameling bloemen en dieren, waarvan een groot deel nergens anders voorkomt! Wat is het mooiste gebied in Australië? Moeilijke vraag, want de diversiteit is enorm. De outback in het midden van het land, de uitgestrekte bossen in het oosten en de fraaie natuurparken in het westen zijn heel anders dan de tropische natuur in het noorden.

Een ding is zeker: wie van natuur en aparte landschappen houdt, komt overal in Australie aan zijn trekken. Het is een van de mooiste landen ter wereld voor een natuurreis, vooral als je van dieren, vogels en bijzondere natuurfenomenen houdt. Per Staat vind je op NatureScanner de niet te missen natuurgebieden in Australië.

Visum Australië

Visum: vergeet niet enkele dagen van tevoren een visum voor Australië aan te vragen. Alleen met een geldig visum mag je inchecken op een vlucht naar Australië. Vraag online een (e-)Visum Australië aan.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!