Ga naar content

Reis Tasmanië

Tasmanie is een prachtig eiland aan de zuidoostkust van Australië, iets groter dan Nederland en met slechts 500.000 bewoners. Wie ongerepte natuur in Australië wil zien, mag een natuurreis naar Tasmanië niet overslaan.

Tasmanië rondreis tips

Tijdens een rondreis op Tasmanië geniet je van de meest afwisselende landschappen die de natuur kan voorschotelen. Struin door eeuwenoude bossen met immense bomen, wandel langs uitgestrekte meren en de mooiste bergtoppen op een tocht door het binnenland. Hier kom je onder meer kangoeroes, wallabies en andere buideldieren tegen als je door de prachtige valleien loopt. En met heel veel geluk spot je misschien het bizarre vogelbekdier.

Een reis naar Tasmanië kan je makkelijk zelf samenstellen. Vlucht, hotel en huurauto zijn makkelijk los te boeken. Wil je een hotel boeken in Tasmanie, bekijk dan de hotels in Tasmanië op Booking.com. Een camper huren in Hobart behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden, dat geeft je veel vrijheid om rond te reizen naar de mooiste plekken van het eiland. Bekijk al onze reistips en stel je reis naar Tasmanie zelf samen.

Mooiste plekjes Tasmanië

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden en de plekken die je niet mag missen tijdens een rondreis op het eiland? Waar vind je de mooiste natuur? Een overzicht van de mooiste plekken van Tasmanië.

1. Wineglass Bay

De oostkust van Tasmanië biedt een aantal bijzonder fraaie plekjes, waaronder deze paradijselijke baai: Wineglass Bay in Freycinet Nationaal Park. Je kunt er wandelen in de bossen, vissen en zeekajakken, of gewoon genieten van het azuurblauwe water en de omringende rotsen.

2. Bay of Fires Tasmanië

Meer naar het noorden ligt een andere prachtige baai: de Bay of Fires. Maagdelijke stranden en een azuurblauwe zee contrasteren er met de oranjekleurige korstmossen op granieten rotsen. Je kunt er heerlijk wandelen, o.a. in het noordelijke deel, dat deel uitmaakt van het Mount William Nationaal Park. 

Mooiste plekken Tasmanië
Deel op Pinterest

3. Mount Field National Park

Mount William niet verwarren met een natuurgebied in het midden van het eiland. Ten westen van de hoofdstad Hobart ligt het Mount Field National Park. Ook hier schitterende natuur, mooie wandelpaden, veel dieren, bijzondere planten en paddenstoelen. Hoogtepunten van het nationaal park zijn de Russellwaterval en de snow gums eucalyptus: prachtige kronkelende bomen met gekleurde stam.

4. Franklin-Gordon Wild Rivers Tasmanië

Ook vanaf het water op de de Gordon River kan je de natuur in Tasmanië in al zijn pracht aanschouwen. Deze rivier bevindt zich in Nationaal park Franklin-Gordon Wild Rivers in het westen van het eiland. Huur een kajak en peddel stroomopwaarts door de jungle. Geniet van het gezang van de verschillende vogelsoorten die op dit eiland leven. Tasmanië is het eiland van de bijzondere vogels. 14 inheemse vogelsoorten komen nergens anders voor, waaronder de Tasmaanse ral, een watervogel die je zomaar tegen het lijf kan lopen! Rust uit op verlaten rivieroevers terwijl je omgeven wordt door de jungle en zijn bewoners. Laat de rivier je zachtjes mee terugvoeren naar je startpunt en je komt heerlijk uitgerust weer aan wal.

5. Cradle Mountain

Noordelijker, in het Cradle Mountain National Park kan je een helikoptervlucht maken over Cradle Mountain, Cradle Lake en Dove Lake: waanzinnige natuur en spectaculaire vergezichten gegarandeerd. 

Wandelen in Tasmanië

Een van de mooiste wandeltochten ter wereld is de Overland Track in Tasmanie. Deze 6-daagse tocht voert door de fantastische wildernis van het Tasmaanse binnenland. Wandel langs prachtige meren en besneeuwde bergtoppen, over vlaktes en door dicht regenwoud. Meer info over de Overland Track.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!