Ga naar content

Lamington National Park

Mooiste plekken Australie - Op de grens van New South Wales en Queensland ligt het uitgestrekte regenwoud van Lamington National Park. Ontdek een van de mooiste junglegebieden van Australië.

Natuur bij Brisbane

In Brisbane heb je de natuur bijna binnen handbereik. Ten westen van de stad het Mt Coot-Tha Forest. Naar het noorden toe ligt de Sunshine Coast en enkele natuurgebieden, waaronder het Moreton Island National Park. Aanbevolen is zeker ook om naar het zuiden te rijden, naar de Gold Coast en het Lamington National Park.

Regenwoud van Lamington

Het Lamington National Park in Australië is een wereld van superlatieven: na Daintree een van de grootste regenwouden van Australië en het enige waar drie klimaten elkaar ontmoeten, het heeft de hoogste bomen en is ook nog eens het gemakkelijkst bereikbaar. Er komt een grote verscheidenheid aan dieren voor in dit mooie woud.

zicht op Mount Lindesay
Deel op Pinterest

Ruige berglandschappen, prachtige watervallen, idyllische poeltjes, grotten, regenwoud, bloemenweiden, weidse open bossen en enkele van de mooiste wandelpaden in Queensland kenmerken de natuur in Lamington. Er is vanalles te beleven en in het park kan je dan ook deelnemen aan de leukste excursies: van canopy tours tot 4WD excursies. Bij Get Your Guide kan je de meeste excursies van tevoren reserveren.

Bereikbaarheid Lamington National Park

Vanaf de Gold Coast of Brisbane rijdt je binnen enkele uren over geasfalteerde wegen letterlijk door tot aan het kloppende hart van Binna Burra of de Green Mountains. Gescheiden door de Darlington Range zijn er op natuurlijke wijze twee delen in het Lamington nationaal park ontstaan. Lopend kost het een dag om vanaf het ene deel naar het andere te komen, met de auto is het via Canungra ruim 40 kilometer.

Dieren in Lamington National Park

Lamington NP heeft zijn behoud te danken aan de eerste bewoners. Het waren de Yugambeh Aborriginals die het gebied gebruikten maar ook beschermden. In de twintigste eeuw volgde de Australische staat, maar ook pioniers als de O’Reilly’s die het gebied uiteindelijk zouden ontsluiten voor ecotoerisme.

Pennantrosella
Deel op Pinterest

Het is het enige gebied waar de Alberts Liervogel nog te vinden is, alleen te zien door vroeg in de ochtend alleen of samen met een partner het bos in te gaan. Het zijn grote vogels, maar alleen het mannetje laat zich makkelijk spotten door zijn bizarre imitatiegeluiden. Nog lastiger te vinden zijn alleen hier voorkomende boomkikkers en het grootste vleesetende buideldier, de nachtactieve tijger quoll (grote buidelmarter). 

Lamington heeft meer te bieden dan alleen extreme zeldzaamheden. Doordat het gebied goed ontsloten is biedt het een uitstekende mogelijkheid om de enorme rijkdom aan vogels en buideldieren in dit gebied te zien. Overal ben je verzekerd van gezellig avond- of zelfs nachtelijk bezoek. Kleine buideldieren zoals buideleekhoorns en roodnekwallabies of roodhalspademelon zijn veel geziene gasten rond lodges en campings.

Roodhalspademelon
Deel op Pinterest

Vogelaars kiezen meestal voor de Green Mountain Section omdat hier de geelnekprieelvogel met grote kans op succes gezien kan worden. Ondanks hun knallende kleuren zijn de vogels alleen goed te zien als ze opvliegen. Bedelende koningsparkieten en klauwierkraaien zorgen voor verder vermaak. Direct zuidelijk van O’Reilly beginnen uitgezette boswandelingen, waar u begeleidt wordt door roepende zweepvogels, katvogels en satijnblauwe prieelvogels.

Yellow robin
Deel op Pinterest

De groenstuitvliegenvanger lijkt op ons roodborstje, zijn Engelse naam is dan ook Yellow robin. 

Tips rondreis Lamington

Lamington National Park, het is een locatie die niet mag ontbreken op een natuurreis naar Queensland. Enkele touroperators bieden georganiseerde groepsreizen aan langs het natuurgebied en je kan uiteraard ook een individuele rondreis naar Lamington boeken of regelen. Waar kan je verblijven in Lamington National Park? Overnachten kan op diverse plaatsen.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!