Ga naar content

Wildlife reizen in Europa

Voor de Big Five reis je naar Afrika, voor panda's naar China en voor orang oetans naar Maleisië. Maar wat voor dieren leven er in Europa? Wat zijn de leukste bestemmingen voor wildlife reizen op ons eigen continent? Naturescanner geeft je graag enkele tips om dieren in Europa te zien:

Top 10 wildlife reizen Europa

Waar dieren zien in Europa? En welke bijzondere diersoorten komen er voor in landen die binnen enkele uren bereikbaar zijn. Naturescanner geeft je alvast enkele leuke tips voor wildlife vakanties in Europese landen:

Beren en wolven in Spanje - In het noorden van Spanje tref je nog veel ongerepte natuur. De Pyreneeën en meer westelijk gelegen natuurgebieden zien een toename in wilde diersoorten, waaronder wolven, beren en tal van roofvogels, zoals gieren. 

Beren in Zweden - Zweden is een walhalla voor natuurliefhebbers. De vele meren en bossen vormen een echte wildernis, waar je kan kanoën, vissen en kamperen. Naast beren kan je er ook elanden en veelvraten spotten. 

Beren in Slowakije - Slowakije, met haar culturele schatten, is voor velen een nog onbekende wildlife bestemming. Toch komen hier ook nog beren voor. Daarnaast leven er veel verschillende reptielen, amfibieën en vlinders.

Beren en wolven in Abruzzo - Ook in deze Italiaanse regio komen er nog wilde beren voor. Voor liefhebbers van bloemen is dit ook een zeer mooi gebied.

Dieren in Slovenië  - Slovenië is een topbestemming, met ongerepte natuur en veel kleinere dieren. Met een natuurgids leer je alles over fauna en flora.

Huskysafari in Finland - Op zoek naar avontuur? Trek dan op een hondeslede over de witte sneeuwvlakte van Lapland. Tijdens een meerdaagse tocht leer je de honden kennen bij karakter.

Iberische lynxen in Andalusië - Op zoek naar zeldzame dieren, word jij daar ook zo blij van? Ervaar deze bijzondere fotografiereis in het zuiden van Spanje, waar je met biologen op zoek gaat naar de met uitsterven bedreigde Iberische lynx. 

Muskusossen in Dovrefjell - Bijzondere dieren zien? Dan moet je in Noorwegen zijn. Dovrefjell is het enige gebied op het vasteland van Europa waar de muskusos nog in het wild voorkomt. Tijdens een dagexcursie begeleid de gids de groep naar deze dieren. Vanaf een veilige afstand kan je foto's maken.

Walvissen op de Azoren - Dit is met stip de beste bestemming in Europa om deze imposante zeedieren te zien. Op de Azoren worden verschillende excursies en tours aangeboden. Tijdens een van deze boottochten maak je kans op verschillende walvissoorten en heel veel dolfijnen.

Walvissen in IJsland - IJsland is sowieso een top natuurbestemming. Er zijn veel vogelsoorten te zien, wilde paarden en zeehonden. Vanaf de grotere steden worden walvisexcursies georganiseerd.

Walvissen in Noorwegen - Ook een walvisreis in het noorden behoort tot een van de wildlife reizen in Europa. Vanaf Tromso of Andenes vaar je met kleine boten de koude zee op, om orka's of walvissen te zien. 

Wisenten in Polen - Ontmoet de bewoners van de laatste oerbossen, in Oost-Europa. In de donkere bossen van Bialowieza kan je deze Europese bizon nog in het wild zien. Een van de meest unieke ontmoetingen met wilde dieren in Europa.

Bekijk ook de beste bestemmingen voor vogelreizen in Europa.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Voor iedere subscriber doneren wij jaarlijks aan een natuurproject!