Ga naar content

Wildlife reizen in Europa

Natuurreis Europa - Voor de Big Five reis je naar Afrika, voor panda's naar China en voor orang oetans naar Maleisië. Maar welke dieren leven er in Europa? Wat zijn de leukste bestemmingen voor wildlife reizen op ons eigen continent? Naturescanner geeft je graag enkele tips om dieren in Europa te zien:

Top 11 wildlife reizen Europa

Waar dieren zien in Europa? En welke bijzondere diersoorten komen er voor in landen die binnen enkele uren bereikbaar zijn. Wist je bijvoorbeeld dat de Big Five van Europa in Roemenië voorkomt en dat Frankrijk de grootste biodiversiteit heeft? Naturescanner geeft je alvast enkele leuke tips voor wildlife vakanties in Europese landen:

1. Dieren in Spanje

  Beren en wolven in Spanje - In het noorden van Spanje tref je nog veel ongerepte natuur. De Pyreneeën en meer westelijk gelegen natuurgebieden zien een toename in wilde diersoorten, waaronder wolven, beren en tal van roofvogels, zoals gieren. 

  Dieren in Europa
  Deel op Pinterest

  Iberische lynxen in Andalusië - Op zoek naar zeldzame dieren, word jij daar ook zo blij van? Ervaar deze bijzondere fotografiereis in het zuiden van Spanje, waar je met biologen op zoek gaat naar de met uitsterven bedreigde Iberische lynx. 

  Wildlife Europa
  Deel op Pinterest

  2. Wildlife in Zweden

  Beren in Zweden - Zweden is een walhalla voor natuurliefhebbers. De vele meren en bossen vormen een echte wildernis, waar je kan kanoën, vissen en kamperen. Naast beren kan je er natuurlijk ook elanden, de Zweedse lynx, rendieren en veelvraten spotten.

  Vanuit de meeste accommodaties kan je deelnemen aan natuursafari's en er bestaat op sommige plaatsen zelfs de mogelijkheid om te overnachten in een berenkijkhut. Klaar voor een unieke en onvergetelijke ervaring? Boek dan een wildlife reis naar Zweden.

  3. Beren in Slowakije

  Beren in Slowakije - Slowakije, met haar culturele schatten, is voor velen een nog onbekende wildlife bestemming. Toch komen hier ook nog beren voor. Daarnaast leven er veel verschillende reptielen, amfibieën en vlinders.

  4. Beren in Italië

  Beren en wolven in Abruzzo - Ook in deze Italiaanse regio komen er nog wilde beren voor. Voor liefhebbers van bloemen is dit ook een zeer mooi gebied.

  In de Alpengebieden komen gemzen, alpenmarmotten en lynxen voor. En in het zuiden kan je dolfijnen zien vanaf de boot. 

  5. Bergdieren in Slovenië

  Dieren in Slovenië  - Slovenië is een topbestemming, met ongerepte natuur en veel kleinere dieren. Met een natuurgids leer je alles over fauna en flora. 

  Dierenreizen Europa
  Deel op Pinterest

  6. Dieren in Lapland

  Huskysafari in Finland - Op zoek naar avontuur? Trek dan op een hondenslede over de witte sneeuwvlakte van Lapland. Tijdens een meerdaagse tocht leer je de honden kennen bij karakter. En misschien zie je een kudde rendieren of een veelvraat!

  7. Wildlife in Noorwegen

  Muskusossen in Dovrefjell - Bijzondere dieren zien? Dan moet je in Noorwegen zijn. Dovrefjell is het enige gebied op het vasteland van Europa waar de muskusos nog in het wild voorkomt. Tijdens een dagexcursie begeleid de gids de groep naar deze dieren. Vanaf een veilige afstand kan je foto's maken.

  Walvissen in Noorwegen - Ook een walvisreis in het noorden behoort tot een van de wildlife reizen in Europa. Vanaf Tromso of Andenes vaar je met kleine boten de koude zee op, om orka's of walvissen te zien. 

  8. Walvissen bij de Portugese eilanden

  Walvissen op de Azoren - Dit is met stip de beste bestemming in Europa om deze imposante zeedieren te zien. Op de Azoren worden verschillende excursies en tours aangeboden. Tijdens een van deze boottochten maak je kans op verschillende walvissoorten en heel veel dolfijnen. 

  Deel op Pinterest

  9. Wildlife in IJsland

  Walvissen in IJsland - IJsland is sowieso een top natuurbestemming. Er zijn veel vogelsoorten te zien, wilde paarden en zeehonden. Vanaf de grotere steden worden walvisexcursies georganiseerd.

  10. Dieren in Polen

  Wisenten in Polen - Ontmoet de bewoners van de laatste oerbossen, in Oost-Europa. In de donkere bossen van Bialowieza kan je deze Europese bizon nog in het wild zien. Een van de meest unieke ontmoetingen met wilde dieren in Europa.

  Wilde dieren in Europa
  Deel op Pinterest

  11. Roemenië

  Alle meest bijzondere zoogdieren van Europa komen voor in een land waar je wellicht niet zo snel aan denkt. Roemenië is het leefgebied van lynx, beer, wolf en bizon.

  Bekijk ook de beste bestemmingen voor vogelreizen in Europa.

  Veelgestelde vragen

  Afbeelding van Cindy Theunissen
  Geschreven door
  Cindy Theunissen
  Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!