Ga naar content

Vogelreizen in Europa

In eigen land kennen we de mooie plekken om vogels te kijken: op de Waddeneilanden, in de Biesbosch of bij het Lauwersmeer bijvoorbeeld.

Vogels in Europa

Maar wil je even verder weg van huis om bijzondere vogelsoorten te zien, dan vraag je je wellicht af wat de beste gebieden zijn om vogels in Europa te observeren.

Wat zijn de beste vogelgebieden in Europa?

NatureScanner belicht informatie over de natuur in heel Europa. Daarbij tonen we de mooiste natuurreizen, waarvan vogelreizen natuurlijk ook een belangrijk deel uitmaken. Er zijn vele goede vogellocaties in Europa, zowel in het noorden als het zuiden en het oosten of het westen.

Top vogellocaties Europa

In Europa zijn allerlei vogelsoorten te zien. Denk daarbij aan papegaaiduikers in de Noordelijke landen, flamingo's in de Camargue en op Sicilië, kraanvogels bij het Forêt d'Orient of gieren in Spanje. Hier onze top 12 natuurgebieden in Europa voor vogelaars, de mooiste en beste gebieden in Europa om vogels te zien:

1. Algarve - Portugal
2. Bulgarije vogelreis
3. Donana National Park - Spanje
4. Donaudelta - Roemenië
5. Extremadura - Spanje
6. Georgië
7. Hortobaby - Hongarije
8. Lesbos - Griekenland
9. Loiredal - Frankrijk
10. Polen oerbossen
11. Schotland vogelreis
12. Spitsbergen 

Vogelreis Europa

Wil jij ook een vogelreis in Europa maken en een van deze vogelbestemmingen verkennen in groep of individueel? Bekijk dan het aanbod bijzondere vogelreizen in Europa bij onze reistips per bestemming.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en de leukste aanbiedingen voor vakanties in de natuur!