Ga naar content

Vogels in Georgie

Georgië is een bijzonder mooi land, met een overweldigende natuur, hoge bergen en prachtig cultureel erfgoed. Wat velen niet weten is dat het ook een van de beste plekken in Oost-Europa is om vogels te observeren.

Beste plekken om vogels in Georgië te zien

Wat zijn de mooiste gebieden voor een vogelreis in Georgië? Hieronder enkele bijzondere vogelgebieden:

1. Batumi

De heuvels rondom de plaats Batumi, gelegen bij de Turkse grens aan de Zwarte Zee, in het zuidwesten van Georgië, is een bijzonder goede plek om vogels te observeren in Georgië. Roofvogels, waaronder wespendieven, steppebuizerds, grauwe kiekendieven, arendbuizerds, balkansperwers en zwarte wouwen, trekken langs deze plaats.

Roofvogel Georgië
Roofvogel
© Inezia Tours
Deel op Pinterest

Van augustus tot oktober trekken meer dan 1 miljoen roofvogels langs Batumi, waardoor het een van de beste plekken is om vogels te zien, met soms tienduizenden op 1 dag. Sommige vogelaars komen hier speciaal om de Aziatische wespendief te zien. Naast roofvogels komen er ook bijeneters, scharrelaars, Noordse nachtegalen, kleine klapeksters en ortolanen voor. Vanaf Batumi kan je makkelijk doorreizen naar de Chorokhi Delta.

2. Chorokhi Delta

Net onder Batoemi ligt de delta van de Chorokhirivier. Dit natuurgebied vormt een aaneenschakeling van rietvelden, poelen en kanalen. Ook hier zijn veel zangvogels en steltlopers te observeren: terekruiter, zwartkoprietzanger, woudaapje, witvleugelsterns, Armeense meeuw en dunbekmeeuw om maar enkelen te noemen. 

Bijeneter
Bijeneter
© Inezia Tours
Deel op Pinterest

Wil je meer weten over het land en de bezienswaardigheden, check dan zeker ook onze overige Georgië tips.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!