Ga naar content

Reizen met kinderen in Costa Rica

De meeste kinderen zijn gek op dieren, en als er dan één land is waar je makkelijk kan rondreizen met veel dieren, dan is het Costa Rica wel. Geen Big Five zoals in Afrika, maar wel apen, luiaards, tapirs, papegaaien en dolfijnen en dit alles in een kindvriendelijk land. Tips voor een vakantie met kinderen in Costa Rica!

Costa Rica met kinderen

Costa Rica is een gemakkelijk en veilig land om te bereizen met kinderen. De bevolking is zeer hartelijk, er is een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden en activiteiten en de meeste hotels en horecagelegenheden hebben goede voorzieningen voor gezinnen met kinderen. Verscheidene reisorganisaties bieden individuele reizen voor familie, zie onze reistips.
Wil je op reis met een groep? Vraag dan de gratis Djoser brochure aan!

Wat te doen met kids in Costa Rica?

Wat kan je allemaal doen tijdens een rondreis met kinderen in Costa Rica? Allereerst willen we zeker even wijzen op de handige, opvouwbare Costa Rica natuurgidsen. Aan de hand van de illustraties leren kinderen makkelijk herkennen welke dieren, vogels of bijzondere planten ze zien tijdens de reis. Dit maakt reizen door Costa Rica extra leuk voor een kind! Een overzicht van leuke activiteiten en bezienswaardigheden die indruk maken op kids:

1. Actieve vulkanen

Een van de leukste bestemmingen voor kinderen in Costa Rica is de plaats La Fortuna, een dorp aan de voet van de actieve vulkaan de Arenal. Neem deel aan allerlei leuke tours, zoals paardrijden, een bezoek aan een ananasplantage, een boottocht op een rivier of een wandeling op de hellingen van de vulkaan. 's Avonds geniet je van een spectaculair uitzicht op de vulkaan: lava stroomt dan in oranje slierten van de hellingen. 

Arenal
Deel op Pinterest

2. Dieren spotten

Costa Rica is een topbestemming voor kinderen die van dieren houden. In het oerwoud zie je apen, tapirs en miereneters. Ga net als Freek Vonk op zoek naar bizarre slangen, kaaimannen, giftige kikkers of schorpioenen. In het oerwoud zie je soms reuzegrote insecten: lange rupsen en kevers of sprinkhanen zo groot als je hand. Heb je een kind dat houdt van vogels? Duizend vogelsoorten komen er voor in Costa Rica.
Lees meer over dieren in Costa Rica.

3. Jungletochten

Maak een tocht door het regenwoud of het nevelwoud onder begeleiding van een gids: speur naar wasberen, bontgekleurde vogels, apen, tapirs, gekleurde kikkertjes, miereneters, luiaards, krokodillen en pecari's (wilde zwijnen). Met wat oudere kinderen kan je een canopy tour maken door de jungle: je zweeft aan een kabelbaan langs slingerende apen boven de dichtbegroeide jungle.

Hangbrug in Costa Rica
Deel op Pinterest

4. Strand

Tijdens een vakantie met kinderen wil je ook graag enkele dagen op het strand vertoeven. Exotische stranden met wit zand, blauwe zee en wuivende palmbomen, ook dat vind je op Costa Rica. Het zijn niet de echte parelwitte bountystranden zoals in Thailand, maar de stranden vormen wel een paradijs voor kinderen. Zeker ook een aanrader is het schildpaddenstrand bij Tortuguero, waar de kids kunnen toekijken hoe zeeschildpadden hun eieren komen leggen in het zand. De actiefste kinderen kunnen ook surflessen nemen.
Bekijk de mooiste stranden van Costa Rica.

Kust met kind
Deel op Pinterest

5. Raften

Wist je dat Costa Rica een van de beste landen ter wereld is om te wildwaterraften? Onder begeleiding van een ervaren gids en uitgerust met de beste bescherming trotseer je samen met de kinderen de woeste rivieren in het midden van het oerwoud. Topactiviteit voor tieners! Bekijk tips om te raften in Costa Rica.

Raften
Deel op Pinterest
Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!