Ga naar content

Reizen naar de tropen

Wil je graag op reis naar een tropisch eiland of een tropisch land, maar je weet niet wat de mooiste gebieden in de tropen zijn? NatureScanner geeft je graag tips over de mooiste tropische gebieden en natuurlijk ook een selectie van de mooiste reizen per land.

Reis naar tropische gebieden

Een reis naar tropische gebieden wordt vaak geassocieerd met veel natuur, palmbomen en exotische diersoorten. Daarnaast staat het tropische klimaat garant voor een hoge temperatuur; de gemiddelde maandtemperatuur ligt boven de 18 graden. Heb je zin in een vakantie in tropisch gebied? Bekijk dan ook onze tips over zonnige eilanden, of zoek per vakantieland naar leuke reizen. Je kan dan nog bepalen of je vooral actief wilt trekken of raften in het regenwoud of de voorkeur geeft aan een hangmat op een paradijselijk eiland.

1. Mooie tropische vakantielanden

Populaire tropische landen om op vakantie of op reis te gaan zijn o.a. Panama, Costa Rica, Brazilië, Indonesië, ThailandAustralië en Maleisië.

2. Dieren in tropische gebieden

In een tropisch klimaat vind je een grote variatie aan diersoorten en hierdoor is een reis naar de tropen al snel een wildlife reis. Sommige reisorganisaties zijn volledig gespecialiseerd in het observeren van bontgekleurde soorten tijdens een vogelreis, maar ook vind je de meest vreemd uitziende en soms gevaarlijke insecten, reptielen en zoogdieren. Ook tropische wateren zoals de Amazone zitten boordevol leven en kleur. Het tropische klimaat herbergt het rijkste ecosysteem ter wereld.

3. Reizen naar de tropen

Naast de enorme schoonheid van het tropische klimaat, is het verstandig om goed voorbereid aan een reis naar de tropen te beginnen. Zo is het voor veel tropische landen noodzakelijk om jezelf in te laten enten tegen tropische ziekten. Besluit je de jungle in te gaan, neem dan goede voorzorgsmaatregelen door het juiste materiaal mee te nemen op je reizen. Eenmaal goed voorbereid op pad, zorgen de tropen voor een onvergetelijke reiservaring. Hieronder vind je enkele tips voor goede reisgidsen.

Beste reistijd voor tropische gebieden

Wat is de beste reisperiode voor de tropen? Het beste kan je dit inplannen in de periode vlak na het einde van de natte moesson, dan heb je de meeste kans op droog weer. Verder is het natuurlijk afhankelijk van welk tropisch gebied je wil bezoeken, er zijn erg veel externe factoren die ervoor zorgen dat het per land of regio flink kan verschillen, houd hier rekening mee en onderzoek tijdig de weersomstandigheden in de plek van bestemming.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!