Ga naar content

Reizen met kinderen in Afrika

Was reizen steeds al jouw grote passie en wil je dit ook meegeven aan je kinderen? Ben je op zoek naar een avontuurlijke bestemming die hen altijd bij zal blijven, een herinnering waar ze je altijd dankbaar voor zullen zijn? Heb je het budget en de tijd, dan is een safari in Afrika met het gezin een onvergetelijke ervaring voor ouders en kind.

Mooie bestemming voor een familiereis in Afrika

Wat zijn mooie en veilige landen om met het gezin naar toe te reizen in Afrika? Veiligheid kunnen wij uiteraard nooit garanderen, ook niet in Europa. Maar we kunnen wel onze eigen ervaringen delen. Wij hebben Afrika met kind al verscheidene keren als zeer bijzonder ervaren. Afrikanen zijn helemaal gek met kinderen en een reis met het gezin opent dus werkelijk deuren om de lokale bevolking veel intenser te leren kennen. Kinderen zijn op hun beurt gek op wilde dieren en daar is geen gebrek aan in Afrika.

1. Zuid-Afrika

Toen onze zoon 6 jaar was, hebben we een ontzettend leuke safari reis met het gezin in Zuid-Afrika gemaakt. Het land is over het algemeen veilig en in het Westen is er geen malaria. Ook in het Oosten valt dit goed mee en zijn bepaalde periodes volledig malariavrij. Bekijk onze tips voor een reis met kind naar Zuid-Afrika.

2. Namibië

Een reis met kind in Afrika hebben we zelf ook gemaakt, al redelijk snel zelfs. Toen ons zoontje Ciske nog net geen 4 jaar was, zijn we met hem naar Namibië geweest.
Lees onze ervaringen en tips: met kinderen naar Namibië.

3. Marokko

Reizen met kinderen naar Marokko is heel populair. De kids maken er kennis met een cultuur uit 1001 nachten en er zijn veel leuke activiteiten te ondernemen. Leuke bestemming voor een eerste kennismaking met Afrika.
Reizen met kinderen in Marokko.

4. Kenia en Tanzania

Oost-Afrika is een top safaribestemming. Tanzania is bovendien een van de veiligste landen, maar een groepsreis wordt hier wel aanbevolen. Bekijk onze reistips.

5. Mauritius

Lekker genieten aan het strand en het water, met af en toe een daguitstapje. 

Zorg ervoor dat je tijdens een familiereis in Afrika voldoende afwisseling hebt. Wij houden ervan om in de ochtend en de late middag excursies en safari's te maken (de koelste momenten van de dag). Tijdens de middag brengen we de tijd met de kinderen door bij het zwembad. Een van onze prioriteiten bij het uitzoeken van accommodaties of een georganiseerde reis is dan ook de aanwezigheid van een zwembad bij vrijwel ieder hotel.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!