Ga naar content

Vakantie aan zee

Een vakantie aan zee is heerlijk; wandelen met de voeten in het water, schelpen zoeken op het strand, de kinderen stoeien in de golven. Aan de zee is het goed vertoeven. Het water, de oceaan of de kust horen voor veel mensen bij een echt vakantiegevoel. 

Vakantie aan de kust

Een vakantie aan zee is leuk voor jong en oud. Tijdens een vakantie bij de kust met kinderen weet je zeker dat ze niets tekort komen: ze vermaken zich altijd met zand en water. Ook een vakantie aan zee met de hond is bijzonder leuk. En ga je met zijn tweetjes naar zee, dan kan je er romantisch overnachten.

Mooie plekjes aan de kust

Wat zijn de mooiste plekken aan zee, de mooiste bestemmingen bij de kust en de mooiste kusten in Europa? Onze tips voor een vakantie aan zee:

1. Vakantie aan zee in Nederland

Wil je even helemaal uitwaaien, een romantisch weekend aan zee doorbrengen met je partner, een vakantie aan zee met de hond, of een weekend met de kinderen aan zee: zandkastelen bouwen, een bezoek aan een aquarium of Sealife? Tijdens een weekendje aan zee in Nederland kan je helemaal ontspannen en uitwaaien, weg van alle bekommernissen van de dagelijkse sleur. Er zijn tal van mogelijkheden voor een vakantie aan zee in Nederland.

Grofweg wordt de Nederlandse kust onderverdeeld in Zeeland, Noord- en Zuid-Holland en de Waddeneilanden. Zandvoort, Bergen aan Zee, Bloemendaal, Callantsoog, Kijkduin, Vlissingen en Wassenaar zijn enkele mooie kustplaatsen in Nederland. De meest zuidelijke badplaats van Nederland is Cadzand, waar je een 11 km lang zandstrand vindt. Maar denk ook eens aan de Waddenkust van Friesland en Groningen, een heel ander soort kust!

Weekendje aan zee tips
Er zijn eindeloos veel mooie accommodaties aan de Nederlandse kust. Tijdens een vakantie met kinderen kiezen veel mensen voor een verblijf in een vakantiepark als Landal, wie als stel op vakantie gaat kan romantische hotels en Bed and Breakfasts bij de kust vinden op hotelboekingssites als Booking.com.

Schapen op de dijk
Texel
Deel op Pinterest

2. Aan de zee in België en Duitsland

Wie een keer wat anders wil dan de kust in Nederland, kan kiezen voor een vakantie aan zee in België of Duitsland. Ook hier enkele leuke bestemmingen die makkelijk te combineren zijn met cultuur en ontspanning. Combineer een weekendje bij de Belgische kust met een bezoek aan Plopsaland De Panne of een bezoek aan een van de Vlaamse kunststeden, zoals Brugge, Kortrijk of Ieper. Er zijn tal van mooie plekjes bij de kust.

3. Vakantie aan zee in Europa

Wat zijn de mooiste kusten in Europa? Vooral het zuiden van Europa is populair als kustbestemming: een vakantie aan de Middellandse Zee is altijd een succes voor jong en oud. Een vakantie bij de kust hoeft niet altijd op zonnige bestemmingen plaats te vinden. Je kunt ook heerlijk uitwaaien bij de kusten in noordelijke gebieden. Ruige en grillige rotskusten in het noorden van Europa geven een puur natuurgevoel. Dit soort ruige kusten vind je vooral in Schotland, Ierland, Noorwegen of IJsland en vormen een ideaal gebied om te wandelen.

4. Vakantie aan zee op verre bestemmingen

Tijdens een verre reis droom je weg op een bounty eiland, waar maagdelijke stranden met wuivende palmbomen op tropische eilanden ons even laten voelen dat het paradijs bestaat. De mooiste strandvakantie bestemmingen binnen 12 uur vliegen zijn Dubai, de Thaise eilanden, Indonesië, Maleisië, Florida, Kenia, Gambia en Egypte. Op NatureScanner vind je informatie over de natuur per land met een overzicht van de mooiste kusten, leuke reistips over al deze vakantiebestemmingen.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!