Ga naar content

Bolaven Plateau Laos

Mooiste plekken in Laos - Ergens te midden van de jungle in Laos bevindt zich een walhalla voor natuurfanaten: de bruisende watervallen van het Bolaven plateau. Helemaal afgeschermd van de buitenwereld kletteren ze de kloof in, waar je alleen kunt komen door de zandpaden af te hiken. Laos is dan ook vooral geschikt om rustig en relaxt rond te reizen en de verstopte plekken op te zoeken.

Hoogtepunten Bolaven Plateau

Tussen de knalgroene bomen en primitieve dorpen in het zuiden van Laos denderen de watervallen van Bolovenland naar beneden. Hier ben je echt één met de natuur. Weinig toeristen hebben deze plek bezocht, daarom des te leuker om heen te reizen vinden wij. Wat kun je allemaal ondernemen in deze jungle? Lees hieronder enkele tips voor leuke activiteiten!

Mooiste watervallen Laos

Bezoek in de Bolavenregio de meest indrukwekkende watervallen van Laos. Van kolkende stroomversnellingen tot hele brede watervallen die tweehonderd meter de diepte in kletteren.

1. Tad Fane

De Tad Fane is een tweelingwaterval, die zich goed verscholen in het dichte regenwoud bevindt. Dit vinden veel mensen de meest spectaculaire. Het water klettert hier tweehonderd meter de afgrond in, waar wij zelf uren naar kunnen turen. Ga hier met elkaar de uitdaging aan wie de mooiste foto kan maken. Ook komen er tal van wilde dieren voor in deze schitterende omgeving: luipaarden, olifanten, apen en allerlei soorten vogels leven in deze jungle.

2. Tad E Tu

De Tad E Tu is ietwat kleiner dan Tad Fane en valt minder ver naar beneden. Deze waterval kan je van beneden bewonderen, terwijl je op de rotsen een boek leest of lekker met je voeten in het water hangt. De watermassa is mooi omringd door dichtbegroeide bossen en groene grasvelden. Ga hier bijvoorbeeld gezellig picknicken.

3. Tad Yuang

De Tad Yuang waterval valt over de rotswanden 40 meter de kloof in. Je kunt bij het uitzichtpunt komen door een stuk naar beneden te klauteren via een steile trap. Heb je het warm van de klim? Neem aan de voet van de waterval lekker een duik in de poel. 

Watervallen Laos
Deel op Pinterest

4. Tad Champi

De Tad Champi is geen hoge waterval, maar vooral breed. Tussen de koffieplantages zul je deze stroomversnelling vinden. Hike via een pad of steile trap naar het meertje waar de stroming in uitkomt.

5. Tad Lo

Bij het dorpje Tad Lo aan de Xe Set rivier kolkt deze enorme stroomversnelling over de rotsen naar beneden. Een prachtige waterval om te zien, in een mooie groene omgeving.

Bananen-, thee- en koffieplantages

Het Bolavenplateau ligt op zo’n 1.200 meter hoogte en is daarom lekker koel. Dit klimaat is ideaal voor het telen van onder andere koffie, thee en bananen. In de zomermaanden kan het hier wel flink regenen – het is niet voor niks een regenwoud - maar dit zorgt wel voor extra groene bomen. Bezoek bijvoorbeeld een koffieplantage tijdens je reis als je dit leuk vindt. Je leert over het hele proces: van de groei van bonen tot de koffie als eindproduct. Ook kan je zelf een koffiestruik planten en kom je alles te weten over welke soorten koffie er worden gemaakt. Natuurlijk geniet je hierna zelf van een kopje op het terras met uitzicht op de jungle.

Trektocht over het Bolavenplateau

Echt actief bezig zijn? Ga dan met een gids mee op een trekking over het Bolovenplateau. Vertrek ’s ochtends vroeg en zorg dat je een rugzak mee hebt met wat snacks en voldoende water. De trekking duurt zo’n vijf uur. Wandelend over heuvels en langs beekjes hoor je ineens een paar apen met elkaar communiceren: het ultieme natuurgevoel! Af en toe plons je in een van de waterbronnen om af te koelen. Trek stevige schoenen aan met een goed profiel, want de rotsen kunnen erg glad zijn. Rond het middaguur ben je terug en staat er een lunch klaar om van te smullen.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!