Ga naar content

IJsland in de winter

IJsland - Wie het eiland in de zomer heeft bezocht, zal het er over eens zijn dat het een magische, prachtige natuurbestemming is. Wat velen niet weten, is dat IJsland in de winter nog meer magie bezit. Een winterreis is een unieke belevenis, een vakantie om nooit meer te vergeten.

Waarom in de winter naar IJsland?

In de wintermaanden wordt het landschap van IJsland bedekt door een prachtig dik sneeuwtapijt. De bergen en vlaktes toveren zich van december tot april om in een winterwonderland. Bulderende watervallen bevriezen, hete lavabronnen worden bedekt door stomende sneeuw en ijsgrotten vervoeren je in een fantasiewereld.

In de winter is de magie van IJsland nog groter!

Winterse activiteiten in IJsland

Een sneeuwschoenwandeling, een winterse tocht op een sneeuwscooter of een ijsgrot bezoeken? In de winter kan je op IJsland aan allerlei bijzondere excursies deelnemen. Neem deel aan een jeepsafari, waarbij het poedersneeuw opstuift tegen de donkere nacht. Bekijk de zonsopgang vanaf een vulkaankrater en aanschouw het Poollicht. Februari en maart zijn de beste maanden om het Noorderlicht op IJsland te zien!

Winter in IJsland
Deel op Pinterest

Waarheen in de winter?

De standaard reizen die worden aangeboden voeren naar Reykjavik en de Golden Circle. Hier krijg je de kans om kennis te maken met het winterse landschap. Voor de échte avonturiers is er nu echter ook de mogelijkheid om met Voigt Travel in februari en maart naar Noord-IJsland te reizen. In samenwerking met Transavia vliegen zij twee keer per week van Amsterdam naar Akureyri.

Hier krijg je de kans om een landschap te ontdekken waar in de winter geen toeristen komen. Je kan er skiën op pistes tot bij de oceaan, paardrijden over bevroren kratermeren bij Myvátn, zoeven op een sneeuwscooter tussen vulkaankraters of deelnemen aan een walvissafari op een RIB boot. De reizen zijn uitstekend georganiseerd, maar niet voor watjes! Je moet als reiziger avontuurlijk ingesteld zijn en flexibel genoeg zijn om als het ware mee te bewegen met de ruige omstandigheden van het land.

Tips voor groepsreizen

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!