Ga naar content

Bijzonder overnachten IJsland

In IJsland heb je niet veel nodig om bijzonder te overnachten. De imposante natuur met watervallen, gletsjers en borrelende poelen doet al het werk. Op IJsland slaap je vrijwel altijd te midden van een indrukwekkend landschap. Of je nou gaat voor een camping, glamping, hotel of huisje. Wij tippen enkele van de mooiste slaapplekken op het eiland.

Bijzondere overnachtingen in IJsland

Ga jij voor kamperen in de wildernis of beleef je de natuur liever vanuit een mooie lodge of luxe hotel? We geven voor iedere reiziger graag tips voor bijzondere slaapplekken in verschillende delen van IJsland.

1. Kamperen in IJsland

Zoals we al zeiden, je hebt niet veel nodig voor een speciale ervaring in IJsland. Slechts een tentje is genoeg. Met een kampeerreis ben je één met de natuur en beleef je de IJslandse extremen nog intenser. Bovendien is het een stuk betaalbaarder dan lodges en hotels. Naturescanner Cindy maakte zelf een kampeerreis en heeft een hele pagina opgezet met tips om te kamperen in IJsland.

2. Glamping IJsland

Mag het van jou wel iets luxer? Dan is glamping in IJsland een aanrader. Eén met de natuur, maar toch net even meer comfort. Wel zo fijn in een land waar het weer elk moment kan omslaan. Er zijn allerlei soorten glamping accommodaties te vinden zoals luxe tenten en kleine huisjes. Onderstaande vonden wij wel heel tof.

3. Iglo hotel IJsland

Is het jouw droom om te slapen onder het noorderlicht? Bij Sky sighting Iglúhús hoef je alleen maar op bed te gaan liggen turen naar de hemel en wachten tot het magische groene licht opdoemt. Je slaapt in het noorden van IJsland, net boven Akureyri. De ideale hotspot voor de aurora!

Bijzonder overnachten IJsland
© Booking.com
Iglo hotel
Deel op Pinterest

4. Vakantiepark

Een vakantiepark in IJsland is nogal wat anders dan een vakantiepark in Zuid-Europa. Hier geen groot zwemparadijs met glijbanen en een animatieteam. Nee, hier vind je kleinschalige parkjes met enkele huisjes midden in de natuur. Er zijn vaak weinig voorzieningen, behalve misschien een restaurant of speeltuin.

  5. Vakantiehuizen IJsland

  Op zoek naar een IJslands huisje in the middle of nowhere? Kijk dan bij Natuurhuisje. Hier vind je huisjes waar je je helemaal alleen op de wereld waant. Een echt bijzondere ervaring voor wie back to nature wil in een mooie vakantiewoning. Ook bij Booking.com vind je bijzondere vakantiehuisjes in IJsland zoals cottages in een betoverende omgeving. 

  6. Overnachten in Reykjavik

  Misschien vind je het fijn om Reykjavik als uitvalsbasis voor jouw reis te kiezen. Vanuit de hoofdstad kan je immers alle kanten op. Kies dan niet voor het eerste het beste stadshotel, maar kijk eens naar de minder voor de hand liggende accommodaties. Soms loont het net iets buiten de stad te zoeken.

   7. Bijzondere hotels in IJsland

   Op zoek naar een hotel of hostel op een mooie plek in de natuur? Dan zit je op IJsland uiteraard ook helemaal goed. Een waterval of gletsjer in de achtertuin is hier heel normaal. Bekijk de mooiste hotels en hostels in IJsland.

   Tip: bekijk alle inspiratie voor een natuurreis naar IJsland.

   Veelgestelde vragen

   Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!