Ga naar content

Blue Lagoon in IJsland

Mooiste plekken IJsland - Een van de highlights waar je niet omheen kan tijdens een vakantie in IJsland is de Blue Lagoon, een warmwaterbron dicht bij de luchthaven van Keflavik, in het zuidwesten van het eiland. Wij sloten onze rondreis door IJsland af met een dagje wellness in dit kuuroord en kwamen compleet zen weer aan in Nederland.

Warmwaterbad

De Blue Lagoon is een buitenzwembad. Maar eigenlijk is het een aangelegd meer. Vroeger bevond zich hier een lavaveld. Door de bouw van de elektriciteitscentrale in Svartsengi ontstond een meer met hoog zoutgehalte. Het warme bronwater vult de spa. De vele mineralen en wieren in het water - in combinatie met de zon - geven het haar melkachtige, blauwe kleur. Het is dus geen natuurlijk fenomeen, maar een kunstmatig meer. In 1992 werd het geopend voor het publiek.

Blue Lagoon baden
Deel op Pinterest

Geneeskrachtig water

Men zegt dat het water en zand van de Blue Lagoon een heilzame werking heeft en goed is voor psoriasis en andere huidziekten. Verder kun je in het wellness centrum genieten van allerlei behandelingen en spa arrangementen.

Blue Lagoon bezoeken

Het bekendste IJslandse kuuroord bestaat uit een stomende poel van melkblauw water. Het hele jaar door baden IJslanders en toeristen in het 37 tot 40 graden warme bad. Het water in het wellness centrum wordt opgepompt van een diepte van 1,5 km door een nabijgelegen centrale.

Kuuroord Blue Lagoon is het hele jaar dagelijks geopend. Voor volwassenen begint de toegangsprijs op € 59,-, kinderen 13 jaar en jonger mogen gratis (o.v.v. verandering). Tours en tickets voor de Blue Lagoon kan je online van tevoren bestellen via Tiqets.com en Get Your Guide. Handig, want je kan er gewoon met iDeal en Bancontact betalen.

Let op: wegens de vulkaanuitbarstingen de afgelopen jaren op het Reykjanes Schiereiland, is de Blue Lagoon af en toe gesloten. Check dit dus voor je het van plan bent te bezoeken.

Zo plan je een reis naar de Blue Lagoon

Bekijk onze tips voor een groepsreis of individuele rondreis langs de Blue Lagoon:

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!