Ga naar content

Blue Lagoon in IJsland

Mooiste plekken IJsland - Een van de highlights waar je niet om heen kan tijdens een vakantie in IJsland is de Blue Lagoon, een warmwaterbron dicht bij de luchthaven van Keflavik, in het zuidwesten van het eiland.

Warmwaterbad

De Blue Lagoon is een buitenzwembad. Maar eigenlijk is het een aangelegd meer. Vroeger bevond zich hier een lavaveld. Door de elektriciteitscentrale in Svartsengi ontstond een kunstmatig meer met hoog zoutgehalte. De vele mineralen en wieren in het water geven het water een melkachtige blauwe kleur.

Geneeskrachtig water

Men zegt dat het water en zand van de Blue Lagoon een heilzame werking heeft en goed is voor psoriasis en andere huidziekten. Verder kun je in het wellness centrum genieten van allerlei behandelingen en spa arrangementen.

Blue Lagoon bezoeken

Het bekendste IJslandse kuuroord bestaat uit een stomende poel van melkblauw water. Het hele jaar door baden IJslanders en toeristen in het 40 graden warme bad. Het water in het wellness centrum wordt opgepompt van een diepte van 1,5 km door een nabijgelegen centrale.

Kuuroord Blue Lagoon is het hele jaar dagelijks geopend. Voor volwassenen is de toegangsprijs ongeveer € 30,-, disabled en jongeren van 14/15 jr € 15, kinderen 13 jaar en jonger mogen gratis (o.v.v. verandering). Tours en tickets voor de Blue Lagoon kan je online van tevoren bestellen via Tiqets.com en Get Your Guide. Handig, want je kan er gewoon met iDeal en Bancontact betalen.

Bekijk onze tips voor een groepsreis of individuele rondreis langs de Blue Lagoon:

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Voor iedere subscriber doneren wij jaarlijks aan een natuurproject!