Ga naar content

Blue Marine Foundation

Onze oceanen zijn van levensbelang. De oceaan slaat grote hoeveelheden koolstof op en produceert 50% van de zuurstof die we inademen. De mangrovebossen en zeegrassen worden ook wel gezien als de regenwouden van de zee. Alleen dit is al reden genoeg om onze oceanen te koesteren en beschermen. Daarnaast zijn de oceanen een bron van leven met een enorme biodiversiteit. Te mooi en te belangrijk om te verliezen. Gelukkig vindt de Blue Marine Foundation dat ook en zetten zij zich volledig in voor gezonde oceanen!

De bedreigingen voor de oceaan

De bescherming van de oceanen is hard nodig. Helaas zijn er een hoop bedreigingen voor de oceaan, waarvan niet-duurzame visserij een van de grootste problemen vormt. Daarnaast zijn habitatvernieling, klimaatverandering en vervuiling ook grote problemen. De Blue Marine Foundation komt op voor de oceanen en al het leven erin. Zij zetten zich volledig in om onze oceanen weer vitaal te maken.

Wat doet de Blue Marine Foundation?

De Britse organisatie Blue Marine Foundation heeft een droom én een plan. Hun missie is simpel: gezonde oceanen, voor altijd en voor iedereen.

Oceaan bescherming
© Renata Romeo - OceanImageBank
Deel op Pinterest

Hoe ze dat willen doen? De Blue Marine Foundation wil:

  • in 2030 op zijn minst 30% van de oceanen beschermd hebben en de overige 70% op een verantwoorde manier beheren.
  • overbevissing aanpakken en een model voor duurzame visserij ontwikkelen.
  • uitgeputte mariene habitats herstellen om bedreigde soorten te beschermen en CO2 vast te houden.
  • de connectie tussen de lokale bevolking en de zee weer herstellen zodat langdurig begrip voor verbetering van de oceaan ontstaat.

Deze ambitieuze doelen kunnen zij natuurlijk niet alleen behalen. Zij zijn afhankelijk van sponsoring door en samenwerking met allerlei organisaties wereldwijd, zoals onze partner reisorganisatie Sawadee.

wAARDEvol reizen met Sawadee

Sawadee reserveert een deel van haar winst voor natuurbeschermingsprojecten en heeft in januari 2024 toegezegd om samen met haar zusterbedrijven van Travelopia Group de Blue Marine Foundation voor 3 jaar lang te ondersteunen. Zij stellen een miljoen euro beschikbaar voor projecten op zeven bestemmingen wereldwijd: Griekenland, Formentera, Kenia, Caribisch gebied, Indonesië, Filipijnen en Malediven. Hiermee ondersteunen zij onder andere projecten ter herstel van zeegrassen en mangrovebossen die zo ontzettend belangrijk zijn voor klimaatregulatie. Daarmee scoort Sawadee punten op onze wAARDEvolle reizen radar!

Oceaan beschermingsprojecten
© Oceanus Conservation Philippines
Deel op Pinterest

Duurzaam reizen met Sawadee

Door jouw reis te boeken bij Sawadee draag jij dus indirect bij aan de bescherming van onze oceanen. Daarnaast heeft Sawadee nog meer samenwerkingen met duurzame organisaties om zo hun steentje bij te dragen aan een mooiere wereld.

Bij Sawadee boek je gezellige avontuurlijke groepsreizen naar de mooiste bestemmingen wereldwijd. Samen met een groep gelijkgestemden op ontdekking in Costa Rica of toch liever een wandelreis naar Madeira?

Afbeelding van Manou Kemna
Geschreven door
Manou Kemna
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!