Ga naar content

Fair Friday

Nu de Black Friday waanzin in Nederland steeds meer toeneemt en de impact van de enorme consumptie duidelijk wordt zetten steeds meer bedrijven zich hiertegen af. Zij zoeken naar een duurzamer alternatief door wat bij te dragen aan de wereld in plaats van iets af te nemen. De organisaties op deze pagina zetten een stap in de goede richting.

1. Fair Friday bij TUI

TUI zet hun duurzame reisaanbod deze week in het zonnetje. Het Fair Travel aanbod van TUI focust op verbetering van de duurzaamheid. Je steunt de lokale bevolking en economie, je slaapt in eco-accommodaties en je draagt bij aan de ontwikkeling van duurzaam vervoer (investering in elektrisch rijden en biobrandstoffen). Bekijk Fair Friday bij TUI.

2. Fair Friday bij Avontuur Dichtbij

De reizen van Avontuur Dichtbij zijn überhaupt al heel duurzaam. Ze focussen op ongemotoriseerde activiteiten zoals wandelen, fietsen en kanoën en bovendien vinden de reizen dichtbij huis plaats waardoor je ook met het openbaar vervoer kan komen.

Fair Friday
Deel op Pinterest

Avontuur Dichtbij is van mening dat we bewuster moeten nadenken over onze consumptie en als we wat cadeau willen doen, geef dan een ervaring in plaats van spullen. Met de feestdagen in het vooruitzicht moedigen zij mensen daarom aan om eens een cadeaubon voor een Avontuur Dichtbij te geven, een onvergetelijk cadeau dat ook nog eens duurzaam is. Lees meer over Avontuur Dichtbij.

3. Green Friday bij Trees for All

Net als vorige jaren spoort Trees for All mensen aan op groen te gaan. Geef op Black Friday wat terug aan de aarde in plaats van alleen maar te nemen. Door een donatie te doen aan Trees for All help je mee aan de aanplant van bomen in Nederland en op Borneo. Plant een boom en zet deze Black Friday om in een Green Friday. In 2022 organiseren zij zelfs een Green Friday Forest Event waarbij mensen hun gedoneerde bomen met eigen handen planten.

4. Decathlon

Ook Decathlon doet mee aan een duurzame, groene vrijdag. Tijdens de Green Friday Week zetten zij vooral aan tot sporten en bomen doneren aan Trees for All! In deze week zul je hier dus geen korting vinden, maar zetten zij zich mee in voor een betere wereld. Help jij mee?

5. Vivara

En wat als je nou eens geen cadeaus koopt voor elkaar dit jaar, maar voor de dieren in de tuin? Een nieuw voederhuis, of een huisje voor de egel of eekhoorn. En zoek je toch een origineel cadeau voor een natuurliefhebber, geef dan vogelvoer voor in de tuin. Bekijk de kortingen bij Vivara.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!