Ga naar content

Naturistenvakantie

Eén met jezelf en één met de natuur, op een naturistencamping kun je in alle vrijheid jezelf zijn. Waar zijn de mooiste nudistencampings te vinden? Wat is een mooi naaktstrand in Nederland en wat zijn de voordelen van het boeken van een camping voor naaktrecreatie? Naturescanner zet alles over naaktlopen op een rijtje.

Vakantie op een nudistencamping

Voor sommigen is het misschien de eerste keer, anderen zijn ermee opgegroeid. De stap naar een vakantie op een nudistencamping of -strand kan best spannend zijn, maar als je je er eenmaal aan overgeeft, zal je merken dat mensen, net als alles in de natuur, in alle soorten en maten voorkomen.

Zelf ben ik met mijn ouders van jongs af aan gewend geweest om naar een naaktcamping te gaan. Als kind vond ik het heel normaal, als puber wou ik niet meer mee. Elke fase van je leven is ook weer anders, dus hou hier ook rekening mee wanneer je met je kind(eren) op vakantie wilt naar een naaktstrand of naturistencamping.

Wat zijn de voordelen van naturisme reizen?

1. Fijne sfeer

  De sfeer op de meeste naturistencampings is anders dan op andere campings, de mensen zijn minder arrogant of in zichzelf gekeerd, zeggen iedereen gedag, en respecteren elkaar en de omgeving. Vaak merk je toch dat de bezoekers van naaktcampings meer sociale, alternatieve mensen zijn.

  2. Gevoel van vrijheid

  Naakt rondlopen geeft een gevoel van vrijheid. Heb je wel eens gedoucht in de buitenlucht of naakt gezwommen in een buitenzwembad van de sauna? Dan ken je vast dat prettige gevoel dat je hebt na het bad.

  3. Comfort

  Voor de fervent kampeerder onder ons, zijn de vaak krappe douchehokjes waar je kleding nat gespetterd wordt niet onbekend. Naaktrecreatie kent dit probleem niet! Een grote, gemeenschappelijke douche, en geen onhandig gedoe met omkleden op het strand, of natte badkleding onder je kleren. Op een nudistenvakantie hoef je sowieso minder kleding in te pakken, en dat scheelt weer wasjes draaien als je thuiskomt.

  4. Overal bruin

  Na afloop van een naturistenvakantie is je gehele lichaam mooi egaal bruin. Geen tan lines op je schouders, de bikini hoeft niet mee.

  5. Met kinderen naar een naturistenpark

  Ook een vakantie met kinderen naar de blotebillencamping heeft voordelen. Kinderen vinden dit vaak geen probleem, en leren zichzelf, de natuur en een ander respecteren. Op de meeste campings is het dragen van een handdoek of omslagdoek niet verboden, dus ook verlegen tieners kunnen met een gerust hart mee.

  6. Leuke activiteiten

  Je hoeft niet bang te zijn dat een naturistenvakantie betekent dat je alleen maar bij de tent zit of aan het zwembad of strand ligt. Op de meeste campings worden activiteiten georganiseerd zoals volleybal en beachvolleybal, yoga, muzieksessies, vissen, of zelfs bramen en vijgen plukken. Veel Franse naturistencampings liggen bij het water of bij een boerderij. Ideaal vertier en enorm leerzaam voor de kinderen, terwijl jij tot rust kunt komen in de sauna of het stoombad.

  Naturistenbestemmingen

  Onder de naturisme vakanties naar het buitenland, zijn vooral Frankrijk en Kroatië erg populair. Ook net over de grens, in Duitsland, zijn nudistencampings te boeken. ANWB campings biedt verschillende opties om van je vakantie te genieten in je blootje.

  Naaktstranden in Nederland

  Ook in Nederland vind je op diverse plekken een naaktstrand. De Gaasperplas in Amsterdam, het Zilverstrand in Almere, de Wageningse Uiterwaarden of de Zevenhuizerplas bij Rotterdam zijn populaire naaktstranden. Naaktstranden zijn op diverse plekken, dus voor een naturismevakantie hoef je niet ver te reizen. Ons land kent naturistencampings variërend van 50, tot wel 500 plaatsen. Zo wordt de kans dat je er een bekende tegen zult komen wel heel klein.

  Veelgestelde vragen

  Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!