Ga naar content

Prijsvraag Dit is...Natuur

Dit is…natuur! – een nieuw kinderboek van Kim Merel - Uitgeverij Lemniscaat
We laten bioloog, schrijver en illustrator Kim Merel zelf aan het woord:

Natuur; wat ís dat eigenlijk?!

Iedereen heeft het altijd over natuur. Maar wat ís natuur nou eigenlijk? Op die vraag geef ik, Kim Merel, antwoord in mijn nieuwe prentenboek waarbij je je kunt blijven verwonderen. Want natuur zie je in de stad en vanuit het heelal. Het is overal op de wereld: op het land, in het water en in de lucht. Je kunt het zien… maar soms ook niet, omdat het zo verschrikkelijk klein is. Maar het is er wel. Het bestaat in de kou en in de warmte, in alle seizoenen. En zelf ben je ook een stukje van die natuur. 

Deel op Pinterest

Dat jullie als lezers van Naturescanner van natuur houden, is wel duidelijk. En jullie weten dan ook vast wat natuur is. Maar wat als je dat even kort uit moet leggen aan iemand, bijvoorbeeld een kind. Dan wordt dat al best lastig, toch? Het is een blaadje, een vogel, maar ook de lucht, de aarde, je vindt het in een bos, op het strand, maar ook gewoon op je balkon.

Ik vond in ieder geval alles behalve eenvoudig toen mijn dochtertje van drie me vroeg: ‘Mama, wat is natuur dan eigenlijk?’ – Tja, goeie vraag! En ik kon daar als bioloog en schrijver van kinderboeken nog wel, niet eens zo goed antwoord op geven. Ik besloot er een boek van te maken. En dan niet eentje die als een schoolboek zou zijn, maar juist met lekker veel plaatjes en niet te veel tekst. Én het moest voor hele jonge kinderen leuk zijn, terwijl oudere kinderen die zelf kunnen lezen juist nieuwe dingen ontdekken. En zo ontstond mijn prentenboek ‘Dit is…natuur!. 

Deel op Pinterest

En leuk nieuws: je kunt nu een exemplaar winnen bij Naturescanner. Beantwoord deze prijsvraag en wie weet lees je binnenkort ‘Dit is…natuur!’ bij je thuis.

Liefs, Kim Merel

Boektrailer Dit is... natuur

Bekijk de officiële trailer van het boek.

Prijsvraag - Maak kans op 1 van de 3 gratis boeken

Je kunt nog tot 15 juni deelnemen aan deze leuke winactie. Wil jij kans maken op een van de drie natuur kinderboeken die we mogen verloten onder onze lezers, beantwoord dan onderstaande vraag:

Waarom is natuur belangrijk voor jou?

Inzendingen (2)

Janine van Zelst-Breukelman
Op zoek naar nieuwe avonturen buiten en binnen: in het bos, in de tuin, dieren aaien (bijv onze poes Rosso), kijken en lachen bij de kinderboerderij, plantjes voelen, tussen de bloemen, bij het water, steentjes van de oprit. Alles vindt Lise (1,5 jaar) super interessant en ze wil er graag meer over...
Anna de Boer
Ontspanning en genieten van alles wat leeft, groeit en bloeit om je heen samen met mijn gezin
Deel op Pinterest

Wil je het boek zelf bestellen, neem dan een kijkje bij Libris.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!