Ga naar content

Mooiste plekken op aarde

De Wereld is prachtig! Maar wat zijn de mooiste plekken op aarde? Uiteraard hangt dat af van jouw voorkeuren op gebied van natuur en cultuur... Hou je van strand, woestijn, watervallen, hoge bergen of eindeloze vlaktes? Wil je actief zijn of luieren op een bounty strand onder wuivende palmbomen?

Top 100 mooiste plekken op aarde

Op Facebook en onze site hebben we een tijd de mooie plekken op aarde getoond en op basis van de reacties is een top 100 vakantiebestemmingen ontstaan van de mooiste natuur ter wereld. Hieronder krijg je een volledig overzicht van leuke vakantieplekken, kijk maar eens wat jij de mooiste plek op aarde vindt. Per bestemming kan je meer informatie lezen, foto's bekijken en de leukste reizen vinden van diverse reisorganisaties. Veel van deze plaatsen zijn plekken zonder veel toeristen!

1. Moraine Lake - Canada

Moraine Lake in het Banff National Park in Alberta, Canada. Het hele natuurgebied is werkelijk schitterend, maar dit meer straalt zulke serene rust uit dat het een welverdiende plaats heeft in de top 100 van mooiste plekken ter wereld. Lees meer over de natuur in dit deel van Canada en bekijk onze tips voor Alberta

Moraine Lake
Deel op Pinterest

2. Bryce Canyon - USA

Veel toeristen maken een rondreis langs de nationale parken in zuidwest Amerika. De meesten keren huiswaarts met hetzelfde gevoel: Bryce Canyon, dat was toch echt wel het meest verrassende en mooiste nationaal park van Amerika! Wil jij het ook zien? Foto Gonnie van Nellestijn. Bekijk onze tips over reizen naar Bryce Canyon National Park.

3. Glencoe - Schotland

Verkozen als mooiste plek op aarde door onze Facebook volgers. Zij kozen de natuur in Schotland als top 1 natuurbestemming. Komt het door de groene natuur? Is het de afstand, lekker dicht bij huis? Of de vele mogelijkheden om te wandelen en te fietsen? Lees alle informatie over de natuur in Schotland.

Mooie plek Schotland
Deel op Pinterest

4. Halong Bay - Vietnam

Ongetwijfeld een van de mooiste plekjes op aarde is Halong Bay in Vietnam, waar torenhoge kalkstenen rotsen contrasteren met het azuurblauwe water en de pittoreske boten. In deze regio kan je tevens bijzondere grotten bezoeken. Lees meer over Halong Bay in Vietnam.

5. Victoria Watervallen - Zambia

Op de grens van Zambia en Zimbabwe liggen de meest imposante watervallen van het Afrikaanse continent. Wie er geweest is, heeft voor eeuwig een van de mooiste plekken op aarde op het netvlies gebrand. Er is ook altijd wel wat te doen in de omgeving van de Falls: hiken, kajakken, een korte wandeling, een safari of boottocht. Lees meer over reizen naar de Victoria Watervallen.

6. Lofoten - Noorwegen

Schitterende natuur in het noorden van Noorwegen. Glashelder water, walvissen, orka's en mooie wandelpaden. Ontdek de Vesteralen en de Lofoten.

Mooie plek Noorwegen
Deel op Pinterest

7. Sahara in Marokko

De Sahara is met zijn goudgele glooiende zandheuvels een van de mooiste woestijnen op aarde. Een reis naar Marokko kan zo zeer afwisselend zijn: combineer de mooie koningssteden, de Hoge Atlas met haar kasbahs en vele wandelmogelijkheden en een jeeptocht of kamelentocht door de woestijn. Lees meer over de Sahara in Marokko.

8. Daintree National Park - Australië

By far een van de mooiste plekken Down Under, Daintree National Park, een natuurgebied bij de kust in Queensland. Wil je de outback van het Northern Territory combineren met het exotische Australië, plan dan een reis in combinatie met Cairns en Daintree National Park.

9. Kakadu National Park - Australië

Een van de mooiste plekjes in Australië bevindt zich in het noorden van het land: Kakadu National Park staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco vanwege de ongekende diversiteit aan flora en fauna. Bijzonder mooi... Lees meer over Kakadu in Australië.

10. Blyde River Canyon - Zuid-Afrika

Het Krugerpark is de bekendste bezienswaardigheid van Zuid-Afrika, maar er is natuurlijk nog veel meer te zien. Zo ook de mooie Blyde River Canyon, een adembenemend mooie groene kloof, met bergtoppen als de Three Rondavels en andere bezienswaardigheden zoals Bourcke's Luck Potholes. Meer over de Blyde River Canyon.

11. Cappadocië - Turkije

Fraaie natuur in Cappadocië, Turkije, waar stenen pilaren een sprookjesachtig landschap vormen in het Goreme National Park. Het park is prachtig om te wandelen, maar je kunt er ook uitstekend mountainbiken en het is een van de bekendste plekken ter wereld om een onvergetelijke ballontocht te maken. Meer over Cappadocië

Mooie plek Cappadocië
Deel op Pinterest

12. Samariakloof - Kreta

Een van de mooiste plekken op Kreta is de bekende Samariakloof. Het is een zeer mooie kloof, maar let wel dat je stevige schoenen bij je hebt. Een natuurliefhebber op Facebook gaf ook aan dat je moet uitkijken voor "georganiseerde excursies naar de Samariakloof": vaak moet je dan té snel afdalen (spierverzuring), snél door de kloof om op tijd aan te komen om de (eventueel laatste) boot niet te missen. Hierdoor heb je nauwelijks tijd om rond te kijken en stil te staan.

13. Colombia

Colombia is wellicht wel het land met de grootste diversiteit aan natuur. Tropische zandstranden, regenwoud, kleine woestijnen, savannes en ook bizarre natuurfenomenen, zoals hier de Cocoravallei met reusachtige palmbomen. Aangezien het land de afgelopen jaren een stuk veiliger is geworden, komt het steeds meer op als toeristische bestemming en het wordt tegenwoordig al aangeboden door de meeste touroperators. Lees meer over de mooiste plekken in Colombia.

14. Watervallen van Iguazu - Brazilië en Argentinië

Volgens velen de allermooiste watervallen op aarde en daarmee een welverdiende plek in de top 100 van mooiste plekken ter wereld. De Iguazu watervallen zijn overdonderd en geen enkele ander natuurfenomeen laat een gelijkaardige indruk op je na. Door hun ligging op de grens van Argentinië en Brazilië is een reis naar de Iguazu makkelijk te combineren met een reis naar het noorden of het zuiden van Argentinië - Patagonië - of met een natuurreis in Brazilië, bijvoorbeeld naar de Pantanal of de Amazone. Bekijk onze tips over de Iguazu watervallen.

15. Noord-Argentinië

Zeldzaam zijn de gebieden met zoveel mooie onbedorven landschappen en zoveel afwisseling. Van uitgestrekte hoogvlaktes tot grillige rode rotsformaties, van jungle tot cactuslandschap: Noord-Argentinië is een van onze grootste aanraders voor wie houdt van ongerepte natuur. 

Mooie plek Argentinië
Deel op Pinterest

16. Madeira - Portugal

Madeira, het Bloemeneiland. Ga wandelen langs levada's, oude irrigatiekanalen die je langs de mooiste plekken op het eiland voeren. Ruige kusten, mooie bloemen en groene bergen, Madeira is een paradijs om de natuur in te trekken! Alles over de natuur op Madeira.

17. IJsland

Torenhoge watervallen, omgeven door grasgroene bergen, immense gletsjers en ijsmeren, zwarte lavastranden en uitgestrekte mosvlakten, vulkanische modderpoelen en metershoge geisers. Wie van natuur houdt... die kan niet anders dan van IJsland houden. Ben je er nog nooit geweest, niet aarzelen, gaan! Lees meer over de natuur in IJsland.

18. Amazoneregenwoud

De Amazone kan uiteraard niet missen in een lijst met mooiste plekken ter wereld. Een ontzettend uitgestrekt regenwoud, de longen van onze aarde, met ongekend veel dieren, insecten, rivierdolfijnen en vogels, bijzondere en zeldzame planten en bloemen. De Amazone strekt zich uit over Brazilië, Ecuador, Colombia, Venezuela, Peru... en een reis naar het Amazonewoud kan dus gecombineerd worden met een reis naar een of meerdere van deze Zuid-Amerikaanse landen. Bekijk meer info en de mooiste reizen naar de Amazone.

19. Ring of Kerry - Ierland

Het mooiste plekje in Ierland is eigenlijk een route over een schiereiland. De Ring of Kerry kan afgelegd worden met de auto of de fiets, maar je kunt er ook voor kiezen om te wandelen, de Kerry Way. Lees meer over de Ring of Kerry.

20. Georgië

Onbekende bestemming in Europa, het ongerepte Georgië. De hoogste bergen van het continent, mooie oude kloosters en kerkjes en avontuurlijke routes. Combineer cultuur en natuur in Georgië.

Mooie plek Georgië
Deel op Pinterest

21. Corsica - Frankrijk

Sprookjesachtige bossen, ruige kusten en mooie zandstranden. Corsica is een Frans eiland waar de natuur nog volop haar eigen gang kan gaan, ondanks de vele (vooral Franse) toeristen in de zomer. Schitterende wandelmogelijkheden, ook voor meerdaagse trektochten. Ontdek een van de mooiste plekken in Europa, de natuur op Corsica.

22. Okavangodelta - Botswana

Voor de die hard Afrika liefhebbers, die een standaard safari naar Zuid-Afrika of Tanzania al hebben meegemaakt en het échte ongerepte Afrika willen verkennen! Lees meer over de Okavangodelta in Botswana.

23. Dalmatië - Kroatië

Felle kleurcontrasten kenmerken een van de mooiste gebieden in Europa. De grijze stadjes met rode dakpannen en witte stranden steken fel af tegen de donkerblauwe zee en groene begroeiing van het omringende landschap. In Dalmatië niet de drukke toeristenmassa van Istrië, hier vind je nog ongerepte natuur en mooie eilanden. Lees meer over de natuur in Dalmatie.

24. Galapagoseilanden - Ecuador

Nergens op aarde vind je zo'n bijzondere plek met zoveel bijzondere dieren. De Galapagos eilanden horen bij Ecuador, een land met een grote verscheidenheid aan natuur. Tijdens een verre reis is een rondreis van 2 of 3 weken perfect te verlengen met een cruise naar de Galapagos. Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden? Bekijk dan alle informatie voor het regelen van een reis naar de Galapagos.

Mooie plek Galapagos
Deel op Pinterest

25. Patagonië

Ruige natuur op zijn best! Het zuiden van Chili en Argentinië is een adembenemend mooi gebied met de imposante bergen van de Andes, glinsterende meren en tal van andere mooie bezienswaardigheden. Lees alles over de natuur in Patagonië.

26. Yosemite National Park - USA

Yosemite National Park in Amerika heeft het allemaal: imposante granieten rotswanden steken steil boven het landschap uit. De Merced River valt in drie stappen over deze wanden en is hiermee een van de hoogste watervallen ter wereld. In de vallei kronkelt de rivier vredig verder tussen de mooie natuur. De uitgestrekte weilanden in Yosemite worden omgetoverd tot een kleurrijk tapijt wanneer de bloemen in bloei staan. Wie van wildlife houdt kan oog in oog komen te staan met beren en andere wilde dieren. Zelf ervaren? Lees meer over Yosemite National Park.

27. Seychellen

Oogverblindende eilanden, met parelwitte zandstranden en prachtige rotsen, een paradijs om te duiken. Sommigen kiezen voor een relaxte luxe strandvakantie, maar een reis naar de Seychellen is ook prima te combineren met een actieve rondreis naar Kenia, Tanzania of Mozambique. Lees meer over een Seychellen reis.

Mooie plek Seychellen
Deel op Pinterest

28. Oost-Tirol - Oostenrijk

Oostenrijk is misschien wel het mooiste land van Europa om te wandelen. De vele gebieden met hun hoge bergen zijn amper ontdekt door het toerisme en je kunt er dus dagenlang wandelen terwijl je bijna geen mensen tegenkomt. Vooral tochten naar Hütten bovenop de bergen zijn populair: zowel onderweg als bij de hutten zelf geniet je van prachtige vergezichten over de Alpen. De mooiste plekjes van Oostenrijk vind je in Oost-Tirol.

29. Pantanal - Brazilië

De Pantanal is een gebied in Brazilië en de absolute favoriet van biologen, vanwege de ongekende biodiversiteit. Er komen naar schatting nog meer dieren, planten en bloemen per vierkante meter voor dan in het Amazoneregenwoud. Verscheidene touroperators bieden een reis naar de Pantanal aan in combinatie met de Iguazu watervallen en de Amazone (die ook in deze natuur top 100 figureren). Zo combineer je dus 3 van de mooiste plekken op aarde in een reis. Bekijk onze reistips voor de Pantanal.

30. Yala Nationaal Park - Sri Lanka

Betoverend mooie plekjes in Sri Lanka, het eiland ten zuiden van India. Wie een perfecte combinatie zoekt van ongerepte natuurparken, tropische jungle, mooie zandstranden, veel dieren en een vriendelijke bevolking, die zit hier goed. In het Yala National Park leven ruim 350 ceylonolifanten en de grootste groep luipaarden. Meer over een safari in Yala.

31. Lake District - UK

Wat ons betreft het mooiste gebied van Engeland: Lake District. Ook Engelsen zijn gek op een vakantie in het Lake District, al blijft het voor hen vaak bij gezellige activiteiten rond de meren. In de bergen rondom deze meren is de natuur echter fenomenaal. Je kan er prachtige trektochten maken, van enkele uren tot meerdere dagen. Lees onze tips voor een vakantie in Lake District.

Lake District
Deel op Pinterest

32. Graubünden - Zwitserland

Zwitserland is een relatief onbekend land in Europa. Komt het door de wat duurdere prijzen? Of het ontbreken van zee? Aan de natuur zal het niet liggen, want de Zwitserse Alpen zijn adembenemend mooi. Een favoriet gebied om lekker actief te zijn is Graubunden. Je vindt er de mooiste bergpassen van het land.

33. Grand Canyon - USA

De kloof der kloven, de almachtige Grand Canyon. Als een lint slingert de Colorado door deze immense kloof, met wanden van honderden meters boven zich. Daarboven, staan als kleine nietige mieren, de toeristen vol verwondering te kijken naar een uitgestrekte Canyon waar ze geen vat op krijgen. Het is een beeld wat je bijblijft, die eerste keer dat je de Grand Canyon in het echt ziet. Lees meer over dit natuurfenomeen, de legendarische Grand Canyon.

34. Doñana National Park - Spanje

Nabij Cadiz ligt een van de meest ongerepte gebieden in Andalusië, thuishaven van vele standvogels en stopplaats voor trekvogels voor hun trektocht naar het zuiden. Doñana National Park is een van de plekken in Europa met de grootste biodiversiteit. Het natuurgebied bevindt zich bij de minder bekende kust van Andalusië, de Donana Nationaal Park.

35. Machu Picchu - Peru

De eeuwenoude Inca stad van Machu Picchu ligt steil tegen de hellingen van groene hoge bergen. Voor wie de natuur in de omgeving helemaal in zich wil opnemen is het mogelijk om de stad te bereiken met een meerdaagse trektocht over de oude Inca Trail. Lees meer over Machu Picchu.

36. Ayers Rock - Australië

In de lijst van mooiste plekken op aarde kan natuurlijk deze wereldberoemde rots niet ontbreken. Ayers Rock, door de locals Uluru genaamd, is een bijzonder monument van de natuur in Australië. Een reis naar de Outback kan bovendien makkelijk gecombineerd worden met weelderige en exotische natuur, want Australië is uiteraard het land van contrasten. Bekijk al onze tips voor een reis naar de Outback in Australie.

37. Dolomieten - Italië

Een van de mooiste gebergtes in Europa, de Dolomieten in Italië. Het gebergte met haar steile rotswanden en grillige natuur is een trekpleister voor wandelaars, fietsers, bergbeklimmers en natuurliefhebbers. Probeer wel buiten het hoogseizoen te gaan, om de grootste drukte te vermijden. Lees meer over de Dolomieten.

38. Sossusvlei - Namibië

De mooiste zandduinen ter wereld. Dune 45 kan beklommen worden: het is een zware klim naar de top, maar de beloning is onwaarschijnlijk. Je geniet van een schitterend zicht op de omgeving. Lees meer over een reis naar Sossusvlei en Dune 45.

Mooie plek Sossusvlei
Deel op Pinterest

39. Arenal vulkaan - Costa Rica

Een perfect gevormde vulkaan, nog elke dag actief maar wel van dichtbij te bewonderen. Overdag zie je met veel geluk een rookpluimpje, maar het is 's nachts dat je kan genieten van echt vuurwerk. In de omgeving van de Arenal kan je natuurexcursies maken, zoals een dagexcursie naar de Caño Negro, paardrijden, een boottocht over Lake Arenal of bijkomen in een van de hotsprings van de prachtige hotels. Lees alles over de natuur en bekijk tips voor een rondreis langs de Arenal.

40. Arches National Park - USA

Een zeer merkwaardig nationaal park in Utah in de Verenigde Staten. Het Arches National Park omvat een gigantisch landschap dat gekenmerkt wordt door reusachtige boogformaties, door wind, regen en tijd uitgesleten uit de rode rotsen. Naar verluid zouden er in het park meer dan 2000 van dit soort bogen staan, afgewisseld met hoge rotswanden en andere grillige formaties. Je waant je in een buitenaards landschap. Lees meer over Arches National Park.

41. Meteora - Griekenland

Een onbekend natuurfenomeen, in Griekenland! Iedereen kent de mooie eilanden met hun azuurblauwe zee en witte kiezel- of zandstranden. Maar op het vasteland vind je dit soort natuur: torenhoge rotsformaties, met boven op de toppen kloosters, gebouwd als adelaarsnesten en wakend over het dal. Lees meer over Meteora.

42. Kruger - Zuid-Afrika

Het bekendste nationaal park van Afrika kan natuurlijk niet ontbreken op de lijst van mooiste plekken ter wereld. Het niet te missen wildpark tijdens een safari in Zuid-Afrika, het Kruger Nationaal Park.

43. Milford Sound - Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland kent meerdere fjorden, ook wel Sounds genoemd. De bekendste onder deze noemer is toch wel de Milford Sound gelegen in het prachtige Fiordland National Park, waar je een samensmelting van spectaculaire natuurlijke elementen kan verwachten. Meer informatie vind je op de pagina: natuur op het Zuidereiland.

44. Ranthambore - India

Tijgers spotten in India! Tussen alle drukte in India is er toch nog flink wat natuur te vinden, vaak gecombineerd met mooie oude gebouwen en paleizen. Deze ingrediënten vind je ook terug in het Ranthambore National Park.

45. Serengeti - Tanzania

Daar waar ieder jaar de reusachtige migratie van duizenden gnoes (wildebeest) en zebra's plaatsvindt, de enorme uitgestrekte Serengeti. Tijdens een safari naar Kenia of Tanzania mag je dit wildlife natuurspektakel niet missen. Alle reistips over de Serengeti migratie.

46. Uyuni - Bolivia

Uitgestrekte zoutvlakten in Bolivia. Dit is werkelijk een wonder van de natuur. Het is als de hemel op aarde wanneer je uitkijkt over de eindeloosheid van deze lege witte vlakte. Veel mensen maken hier grappige foto's, maar eerst en vooral staan ze allen verstild te kijken naar dit bijzondere gebied, zeker een van de mooiste plekken op aarde! Lees meer over de natuur in Bolivia.

47. Antarctica en South Georgia

Wie droomt er niet van? Als je de meeste mensen vraagt naar wat de absolute droomreis voor hen is, dan zullen ze vaak antwoorden: een reis naar Antarctica. Antarctica en South Georgia zijn weliswaar zeer koud, maar de ervaring om hier geweest te zijn en oog in oog te staan met zoveel dieren, dat laat je niet koud! Bekijk onze tips voor een droomreis... een reis naar South Georgia.

48. Avenue des Baobabs - Madagaskar

Het hele eiland Madagaskar is een niet te missen reisbestemming voor de natuurliefhebber. Kenmerkend zijn vooral de vele soorten lemuren, kameleons en andere bizarre diersoorten die op het eiland voorkomen. Maar ook flora en fauna zijn bijzonder, zoals de typische baobabbomen. Hier de Avenue des Baobabs, een bijzondere plek. Lees meer over de natuur op Madagaskar.

Mooie plek Madagaskar
Deel op Pinterest

49. Alaska - USA

Natuurparadijs op aarde! Alaska is niet het hele jaar door makkelijk te bereizen, maar in de zomermaanden geniet je van een adembenemende pure natuur, met veel wildlife, vogels, dat alles in diverse nationale parken. Bekijk onze reistips voor natuurreizen en lees meer over Alaska natuur.

50. Raja Ampat - Indonesië

Raja Ampat en de overige natuurgebieden in West-Papua en de Provincie Papua vormen een paradijs op aarde: schitterende natuur, idyllische baaien met turquoise zee en groene karstbergen. Hier kan je een bezoek brengen aan stammen met hun eeuwenoude tradities. In de jungle ga je op zoek naar de mooiste vogels op aarde, de paradijsvogels! Eentje voor de bucket list? Voor ons wel! Merapi geeft ons tips voor een reis naar Indonesisch Papua!

51.  Cathedral Cove - Nieuw-Zeeland

Cathedral Cove is een grot op het noordereiland van Nieuw-Zeeland, bij Coromandel. Wanneer je door de grot loopt kom je op een prachtig zandstrand, wat als filmlocatie heeft gediend bij de verfilming van Narnia. Graaf een kuil in het zand bij Coromandel en deze vult zich met warm water, een natuurlijke hotspot. Meer over de natuur op het Noordereiland.

52. Bialowieza - Polen

De laatste oerbossen van Europa, leefgebied van de wisent: het Bialowieza natuurreservaat op de grens van Polen en Wit-Rusland. Er worden niet heel veel reizen georganiseerd naar dit gebied, maar je kunt ook op eigen houtje het gebied ontdekken. Het natuurgebied staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Lees meer over Bialowieza in Polen.

53. Himalaya

De avontuurlijke reiziger moet minstens een keer in zijn leven de indrukwekkendste bergen van de wereld zien. De Himalaya, het dak van de wereld, kan gewoon niet ontbreken in de lijst van mooiste plaatsen op aarde. Bekijk onze tips voor de Himalaya.

54. Taman Negara - Maleisië

Taman Negara National Park in het westen van Maleisië is het oudste tropische regenwoud ter wereld. De grote biodiversiteit ontgaat geen enkele natuurliefhebber. Je kan er ook actief zijn en deelnemen aan canopy tours, jungletochten, bergbeklimmen, kanoën en verkenning van grotten. Vanaf Kuala Lumpur is dit park prima te combineren met een rondreis langs de Cameron Highlands en andere mooie plekken in West-Maleisië. Verleng je reis met een verblijf aan de exotische bounty kust. Meer over Maleisië.

55. Monument Valley - USA

Vakantie in the Wild West? Boek een rondreis langs Monument Valley in Arizona en maak kennis met het wilde westen van cowboys en indianen. De omgeving is desolaat, een rode woestijn, met lange, eindeloze routes... tot plots de imposante mittens boven het landschap uittorenen: enorme rotspilaren, donkerrood en van kleur veranderend naarmate de zon verder schuift. Rond zonsopgang en -ondergang kleuren ze prachtig oranje. Bekijk onze reistips voor Monument Valley.

Mooie plek Monument Valley
© Naturescanner
Deel op Pinterest

56. Royal Chitwan - Nepal

Nepal staat vooral bekend om haar reusachtige bergen en de meeste mensen gaan er heen voor een bezinningsreis of stevige trektocht. Maar in de lager gelegen delen van het land vind je groene, ongerepte natuurgebieden, uitstekend te verkennen met een gids. Er worden diverse soorten safari's aangeboden, met een jeep bijvoorbeeld, waarbij je van dichtbij kennis maakt met de bewoners van de parken. Wist je dat hier neushoorns leven? Het mooiste nationaal park is Royal Chitwan.

57. Azoren - Portugal

Dat de Portugese Algarve mooi is, weet iedereen. Wat minder mensen weten is hoe schitterend de Portugese eilandengroep de Azoren is. Het landschap varieert van ruige kustlijnen, vulkanen en kratermeren tot bossen en fijne zandstranden.

Azoren
© Naturescanner Manou
Deel op Pinterest

Met bijzondere activiteiten zoals walvissen of dolfijnen spotten en kajakken is er voor ieder wat wils. Ga eilandhoppen op de Azoren en ontdek een bijzondere natuurbestemming!

58. Colca Canyon - Peru

Een van de grootste kloven ter wereld, waar de condor de koning van het rijk is: de fenomenale Colca Canyon in Peru. Even imposant als de Grand Canyon, maar in combinatie met een rondreis door Peru, langs Machu Picchu, het Titicacameer, de Nazca lijnen en de Ballestas eilanden misschien nog veel indrukwekkender. Lees meer over de Colca Canyon.

59. Oman

Ook het Midden-Oosten mag niet ontbreken in de lijst van mooiste plekken op aarde. Onze voorkeur gaat uit naar Oman, waar je een bezoek kunt brengen aan vruchtbare wadi's, woestijntochten kunt maken en zeeschildpadden aan land kan zien komen om te broeden. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om te duiken, te surfen en te zeilen. Oman is een land met een grote verscheidenheid aan activiteiten. Lees meer over een reis naar Oman.

Mooie plek Oman
Deel op Pinterest

60. Kilimanjaro - Tanzania

De hoogste berg van Afrika, een majestueuze kolos die opduikt boven de savannes van Tanzania. Hij domineert het landschap en waakt over de vele giraffes, olifanten en andere wilde dieren die de nationale parken in Tanzania bewonen. De Kilimanjaro kan tevens beklommen worden. Het uitzoeken van een goede reisorganisatie is dan wel een must. Bekijk onze tips voor een beklimming van de Kilimanjaro.

61. Giant's Causeway - Noord-Ierland

Ierland staat bekend om haar mooie groene natuur. Maar een stuk wat veel reizigers een beetje vergeten is het deel in het noorden wat bij het Verenigd Koninkrijk hoort. In een week tijd kan je de mooiste bezienswaardigheden van Noord-Ierland zien tijdens een rondreis. Het hoogtepunt is de Giant's Causeway.

62. Rondane - Noorwegen

Een onbekend wandelgebied op een hoogvlakte. Schitterende natuur, met mooie watervallen en prachtige wandelpaden. Ook prima voor een vakantie met kinderen. Lees meer over Rondane in Noorwegen.

Mooie plek Noorwegen
© Naturescanner
Deel op Pinterest

63. Titicacameer - Peru

Weer zo'n fraaie bezienswaardigheid in Peru: het mooie Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer op aarde. Titicaca ligt immers op een hoogte van 3.800 meter. Vooral de eilanden zijn een bezoek waard: Uros, drijvende kunstmatige eilanden, het zonne-eiland en het maaneiland. Lees meer over het Titicacameer.

64. Spitsbergen

Poolvosjes, vele vogels en ander wildlife in het natuurrijke Spitsbergen. Het land kan tijdens een cruisereis gecombineerd worden met IJsland of Noorwegen. Dicht bij de Noordpool, maar je wordt vanzelf warm van de prachtige natuur op Spitsbergen.

65. Yamdrok meer - Tibet

Prachtige natuur in Tibet. Het Yamdrok meer of Yamdrok Yumtso, is een van de drie grootste Tibetaanse meren. Yamdrok wordt omgeven door met sneeuw bedekte bergtoppen en bij de oevers zie je vaak yaks grazen. Bekijk onze tips voor een Tibet reis.

66. Christoffelpark - Curaçao

Curaçao is verrassend groen en leent zich uitstekend voor een vakantie in de natuur. Wil je uitgebreid wandelen en genieten van de grote biodiversiteit, zet dan het Christoffelpark op je programma. Dit is het grootste park, met de hoogste berg en de meeste planten en dieren. Alleen maar superlatieven dus. Ga je op vakantie naar het eiland, check dan zeker ook Naomi's tips over Curaçao!

67. Altiplano - Chili

Mensen vragen ons vaak: maar wat is dan het mooiste plekje ter wereld wat jullie gezien hebben tijdens jullie reizen? Zonder enige aarzeling antwoorden we dan: de Altiplano in Chili. De immense uitgestrektheid en verlatenheid van de hoogvlakten in het noorden van Chili hebben een onwisbare indruk op ons gelaten. Overal grazen lama's en alpaca's, tegen een decor van perfect gevormde vulkanen en groene vlaktes. Lees meer over de Altiplano in Chili.

Mooie plek Chili
© Naturescanner
Deel op Pinterest

68. Atacama Desert - Chili

Vanaf San Pedro de Atacama kan je de mooiste plekken van Chili ontdekken: de Atacama woestijn, de zoutvlakten, de hoogvlakte (altiplano), de Tatio geisers. De Atacamawoestijn is zeer bijzonder. Hoewel het een van de gebieden met minste neerslag op aarde is leven er honderden flamingo's op de zoutvlakten. De rest van de woestijn kenmerkt zich door grillige rotsformaties die bij het ochtendgloren en zonsondergang verkleuren in de warmste kleuren. In de Valle de la Luna waan je je werkelijk op de maan! Lees meer over de Atacama woestijn.

69. Arikok - Aruba

Toen ik voor het eerst naar Aruba ging, had ik geen hoge verwachtingen. Het eiland staat bekend om de vele massahotels gevuld met Amerikaanse toeristen.

© Naturescanner
Deel op Pinterest

En toch kan je prima een vakantie weg van alle drukte hebben. Ga bijvoorbeeld snorkelen, beklim de hooiberg en ga wandelen in Arikok Nationaal Park. Een schitterend natuurgebied met cactussen en vele andere planten. Het perfecte toevluchtsoord voor vogels en andere dieren op het eiland.

70. El Torcal - Spanje

El Torcal - Een bijzonder natuurfenomeen wat menig toerist in Andalusië overslaat is het El Torcal natuurgebied. Dit is een uitgestrekt gebied met bijzondere rotsen: de rotsformaties hebben de vorm van op elkaar gestapelde pannenkoeken. In het gebied bevindt zich een interessant natuurcentrum, waarvandaan diverse wandelroutes door het park voeren. Er komen verschillende diersoorten voor.

El Torcal in Spanje
Deel op Pinterest

71. Simien gebergte - Ethiopië

Grillige groene bergen, het leefgebied van de gelada's en waliasteenbokken. Ontdek het mooiste natuurpark van Ethiopië en bekijk onze tips voor rondreizen in het land, lees informatie over het Simien gebergte.

72. Chocolate Hills - Filipijnen

Op het Filipijnse eiland Bohol vind je deze merkwaardige heuvels. In de herfst kleuren de kegelvormige bergjes volledig bruin, vandaar de naam Chocolate Hills. Wil je alles weten over reizen en de natuur op de eilanden? Bekijk dan onze informatie en tips voor een Filipijnen reis.

73. Donaudelta - Roemenië

Wie vogels wil zien in Europa moet eens een reis maken naar de ongerepte Donaudelta in Roemenië, een zeer waterrijk gebied, waar standvogels en trekvogels in alle rust kunnen genieten van de natuur. Lees meer over de Donaudelta in Roemenië.

74. Bolaven plateau - Laos

Een van de mooiste en groenste natuurgebieden van Azië bevindt zich in het kleine, ongerepte Laos. Het Bolaven Plateau in het zuiden van het land bestaat uit woeste, ruige en groene natuur, met verscheidene prachtige watervallen. Het park is bereikbaar vanuit Pakse en Paksong. Lees meer over Bolaven Plateau in Laos.

75. Mallos, de rotsen van Huesca - Spanje

In de Provincie Huesca, in de uitlopers van de Pyreneeën, vind je verscheidene indrukwekkende rotsformaties, waaronder deze rode rotspartijen. Niet alleen bergbeklimmers vinden dit een eldorado, talrijke gieren circuleren rond de mallos en broeden op de rotsen. Lees meer over de Mallos de Riglos.

Mooie plek Noord-Spanje
© Naturescanner
Deel op Pinterest

76. San Blas eilanden - Panama

Een paradijsje op aarde. Deze bounty eilandjes voor de kust van Panama zijn een van de mooiste plaatsen om te vertoeven tijdens een reis in Centraal Amerika. Naast mooie natuur, is ook de bevolking bijzonder leuk om te zien. Met hun kleurrijke kleding zorgen de "Kuna"voor de mooiste plaatjes. Foto Better Places. Lees meer over de San Blas eilanden in Panama.

77. Moeraki Boulders - Nieuw-Zeeland

Een van de mooiste landen om te reizen is Nieuw-Zeeland. Bijzonder natuurfenomeen op het Zuidereiland zijn deze keien. De Moeraki Boulders zijn rondgevormde keien en liggen verspreid op een klein strand aan de oostkust van het eiland. Een merkwaardig fenomeen, net als zoveel andere bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland.

78. Groenland

Groenland is een nog onontdekt en ongerept eiland dat voor 80% met ijs is bedekt. Ideaal voor de avontuurlijke reiziger die wil genieten van eindeloze ijsvlaktes, gletsjers, het noorderlicht en wildlife zoals walvissen, ijsberen en walrussen. Activiteiten zoals huskytochten en walvisspotten staan zeker op de planning tijdens een reis naar Groenland.

79. Monteverde - Costa Rica

Ga je naar Costa Rica dan kom je natuurlijk voor de wilde dieren en de tropische wouden. In Monteverde vind je de jungle ervaring waar je naar op zoek bent. Dit is het enige nevelwoud van Costa Rica en je vindt er exotische bloemen en planten en bijzondere dieren zoals de kleurrijke quetzal. Bekijk het landschap zeker vanaf de spannende hangbrug. Meer informatie over de flora en fauna in Monteverde in Costa Rica.

Mooie plek Costa Rica
Deel op Pinterest

80. Great Barrier Reef - Australië

In het Australische Queensland ligt een van de beste duikspots ter wereld: The Great Barrier Reef. Beroemd om het kleurrijke koraal en de ontelbare zeedieren die er leven is dit een must visit als je houdt van duiken en snorkelen. In Queensland zijn naast het Great Barrier Reef nog veel meer pareltjes te vinden. Lees alles over The Great Barrier Reef en Queensland.

81. Isle of Skye - Schotland

Voor sprookjesachtige landschappen moet je op Isle of Skye in Schotland zijn. Het is een gebied met eindeloze wandelpaden over glooiende heuvels met ruige rotswanden, langs kastelen, watervallen en meertjes. Dit eiland wordt vaak gezien als een van de mooiste van Europa. Lees daarom snel verder over Isle of Skye.

82. Na Pali Coast - Hawaii

Op het groene Hawaiiaanse eiland Kauai vind je een bijzonder natuurverschijnsel: de Na Pali kust. Deze kustlijn is een van de ruigste kustlijnen die de Hawaiiaanse eilanden rijk zijn. De steile kustlijn is volledig begroeid met planten en bomen en je vindt er verborgen strandjes die je met niemand hoeft te delen. Bekijk deze spectaculaire kustlijn vanuit de lucht of wandel er dwars doorheen. Lees meer over de natuur op Hawaii.

83. Pamukkale - Turkije

Een surrealistisch landschap gecreëerd door Moeder Natuur is te bewonderen bij Pamukkale in Turkije. Hier vind je trapvormige kalkafzettingen waar water doorheen stroomt waardoor sintelterrassen gevormd zijn. Een ontzettend bijzonder fenomeen om te zien. Een bezoek aan Pamukkale is dus zeker een aanrader tijdens een natuurreis door Turkije.

Mooie plek Turkije
Deel op Pinterest

84. Krabi - Thailand

De zuidelijke Thaise provincie Krabi herbergt ontelbare witte zandstranden, wuivende palmbomen en een levendige onderwaterwereld. Tijdens een natuurreis naar Thailand is dit een ideale plek om tot rust te komen, te gaan eilandhoppen of te duiken en snorkelen. Ook rotsklimmen is hier een aanrader. Lees onze andere tips voor Krabi.

85. Perito Morenogletsjer - Argentinië

Kan jij je voorstellen hoe indrukwekkend het is om oog in oog te staan met een ijswand van 5 kilometer lang en 60 meter hoog? Inderdaad, dat is adembenemend en een van de mooiste dingen die je ooit gaat zien. Niet gek dat deze ijsblauwe gletsjer de trekpleister van Zuid-Argentinië is. Bekijk foto’s en lees tips over de Perito Morenogletsjer in Argentinië.

86. Kliffen van Moher - Ierland

Aan de ruige westkust van Ierland rijzen de steile kliffen van Moher de zee uit. Ze zijn de meest populaire bezienswaardigheid van Ierland, maar dat is ook niet verwonderlijk als je de indrukwekkende 8 kilometer lange rotswand tot aan de horizon uit ziet strekken. Ga je vroeg op de dag, dan mijd je de grootste mensenmassa alvast. Lees meer tips over de kliffen van Moher

87. Durmitor Nationaal Park - Montenegro

Hiken door de pieken van Durmitor kan op menig natuurliefhebbers' verlanglijstje staan. Dit adembenemende kalkgebergte staat bekend als de mooiste plek van Montenegro en doet elke bezoeker betoveren met zijn machtige aanzichten, kristalheldere bergmeren en schilderachtige rivierdalen. Lees meer en doe natuurinspiratie op voor Montenegro.

88. Bovec en de Soča rivier - Slovenië

In het noorden van Slovenië stroomt een van de meest heldere rivieren van Europa: de Soča. Ook wel de parel van Slovenië genoemd, met turquoise blauw water en prachtige omliggende natuur. Tijdens je reis naar Slovenië is een bezoek aan het lokale plaatsje Bovec dan ook een absolute must. Ga voor een flinke dosis adrenaline, er is mogelijkheid to skydiven, waterraften, rotsklemmen en bungee jumpen. Maar ook wandelen, fietsen, kajakken of vissen behoren tot de mogelijkheid.  Lees meer over de natuur in Slovenië.

Soca Rivier
Wandelen nabij de Soca
Deel op Pinterest

89. Bonaire

Voor de echte natuurliefhebber is Bonaire het mooiste eiland van de ABC-eilanden. Het is kleinschalig en nog steeds bespaard van het echte massatoerisme dat je wel tegenkomt op de Curaçao en Aruba. Overigens is niet alleen het groene landschap aan de oppervlakte de moeite, ook de onderwaterwereld is een aanrader. Bonaire behoort tot een van de beste duikbestemmingen in het Caribisch gebied.

90. Palawan eilanden - Filipijnen

De Filipijnen hebben de natuurliefhebber ontzettend veel te bieden. Een van de mooiste stukjes van het land is de Palawan archipel. Hier vind je bounty stranden zoals je ze voorstelt met parelwitte stranden aan een turquoise zee. Je kunt er genieten van de levendige onderwaterwereld en het kleurrijke koraal. Bijzonder zijn de ondergrondse rivieren en lagunes. Bezoek Palawan tijdens jouw natuurreis naar de Filipijnen.

91. Kirgizie (Kirgizstan)

Dit land zal bij weinig mensen op de bucketlist staan, simpelweg omdat er zo weinig aandacht aan besteed wordt. Wie foto’s ziet van de bergtoppen tot over de 7000 meter, de vele gletsjers, helderblauwe bergmeren en dieren zoals de sneeuwluipaard snapt niet dat dit land niet top bucketlist materiaal is. Bezoek Kirgizië voordat iedereen het ontdekt!

92. Laguna Colorada - Bolivia

In het zuiden van Bolivia, op 4000 meter hoogte, ligt het knalrode zoutmeer Laguna Colorada. Op heldere dagen steekt de blauwe lucht schitterend af tegen het felrode water. Groepen flamingo’s leven in het meer. De contrasten die je in dit gebied vindt zijn uniek! Ben je in Bolivia, maak dan zeker een stop bij dit bijzondere meer.

Laguna Colorada Bolivia
Deel op Pinterest

93. Hokkaido - Japan

Heb jij geen behoefte om megasteden zoals Tokyo te zien maar wil je rust en natuur? Dan is Hokkaido het perfecte Japanse eiland voor jou. Het landschap kenmerkt zich door vulkanen, bloemenvelden, watervallen en in de winter door een dik pak sneeuw. Je kan hier ‘s winters dan ook wintersporten! Bovendien zijn in de winters groepen kraanvogels te spotten. Bekijk alle informatie over de natuur in Hokkaido.

94. Karkonosze - Polen

Een relatief onbekend, maar schitterend gebied is Nationaal Park Karkonosze in Polen. Dit bergachtige park ligt in het Reuzengebergte en is een fantastische bestemming om dagenlang te hiken. Het park bestaat voornamelijk uit rotsformaties, sparrenbossen en spiegelgladde gletsjermeren. Dieren zoals otters, zwijnen, vossen en edelherten kunnen jouw pad kruisen tijdens een wandeling door Karkonosze Park.

95. Pai - Thailand

Wanneer jij gaat backpacken door Thailand is het hippiedorpje Pai een stop waard. De natuur rondom het dorp is namelijk adembenemend. Hike langs steile afgronden in de Pai Canyon, bezoek het magische Yun Lai uitkijkpunt, wandel over de bamboe brug en kom bij in een warmwaterbron. Lees meer over Pai in Thailand.

96. Hoge Atlas - Marokko

Marokko kennen we van steden als Marrakech en de indrukwekkende Sahara, maar het land is ook geweldig voor hikes. Het Atlasgebergte torent met toppen boven de 4000 meter overal bovenuit. Je kunt er ‘s winters skiën en ‘s zomers beklim je de hoogste berg van het park, de Jbel Toubkal. Houd onderweg je ogen open voor steenarenden, woestijnvinken en berberapen. Lees meer over de Hoge Atlas.

97. Dode Zee

Drijven in de Dode Zee, dat is een bijzondere ervaring die je ooit mee wil maken. Blijven drijven op water zonder te zwemmen is uberhaupt al uniek, en als je dat dan ook nog mag doen in helderblauw water omringd door geel-oranje rotsen en palmbomen, dan is de ervaring helemaal af. Lees op onze pagina's over Jordanië en Israël meer over de Dode Zee.

Dode Zee
Deel op Pinterest

98. Gobiwoestijn - Mongolië

Een bijzondere plek op aarde is de Gobiwoestijn in Mongolië. Dit is de grootste woestijn van Azië en bestaat voor een groot deel uit rotsen. Bewonder een plek met zandduinen, rood glooiende rotsen, ijsvelden en bijzondere dieren zoals de sneeuwluipaard en het Przewalskipaard. Als je hier wil rondreizen kan dat per kameel of jeep. Lees meer over de Gobi.

99. Plitvice meren - Kroatië

Een watervallen paradijs in Kroatië, dat is Nationaal Park Plitvice Lakes. Eindeloze wandelpaden nemen je mee langs bulderende watervallen, spiegelgladde en helderblauwe meren en af en toe waan je je in de jungle. Hoewel het drukbezocht is, is het park zeker de moeite waard. Lees meer over Plitvice meren in Kroatië.

Plitvice meren
Deel op Pinterest

100. Sicilië

Om een actieve vulkaan te zien hoef je helemaal niet naar Hawaii of Indonesië. Reis af naar het Italiaanse eiland Sicilië en bewonder de maanachtige landschappen van de Etna vulkaan van een afstand of van heel dichtbij tijdens een beklimming. Lava zien? Dat kan op de Eolische Eilanden. Op Stromboli zie je de lavastromen vooral in het donker erg goed. Bijzonder!

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!