Ga naar content

Isle of Skye

Schotse Eilanden - Het grootse eiland van de Binnen-Hebriden en door velen gezien als een van de meest fascinerende eilanden van Europa, dat is het schotse eiland Isle of Skye. Met zijn authentieke, ruwe en onbedorven landschappen een waar walhalla voor de echte natuurliefhebber.  

Natuur op Skye

Groene, heuvelachtige landschappen met majestueuze rotsen, een kilometerslange kustlijn en af en toe een kasteel, dat is wat het eiland Skye te bieden heeft aan haar bezoekers. De natuur is ruig en ongerept en Skye is een pareltje voor wie wil wandelen op de Schotse eilanden. Langs de gehele kustlijn komen zeehonden en Europese otters voor.

Mooiste plekken op Isle of Skye

Wat zijn de hoogtepunten om te zien op het eiland Skye, wat zijn de mooie plekjes om te wandelen en de minder bekende pareltjes?

1. Cuillin Hills

  Vooral de Cuillin Hills zijn populair om te hiken en te klimmen: dit zijn rotsachtige bergen tot een hoogte van bijna 1.000 meter. Het hoogste deel hiervan wordt de Black Cuillin genoemd: de twaalf pieken staan bekend als de Munros, met als hoogste berg de Sgurr Alasdair (992 m). Legendarisch is ook de Inaccessible Pinnacle, een 50 meter hoog rotsmassief op de Sgùrr Dearg. Het lagere, granieten deel van de Cuillin Hills noemt men de Red Hills.
  Tip: Klimgids Skye Scrambles bij Bol.com.

  Deel op Pinterest

  Reizen in de kijker

  Een aanrader voor de natuurliefhebber. Vaar met een klein schip langs de Westkust van Schotland! Of ga wandelen en kamperen op Isle of Skye.

  2. Trotternish en de Old Man of Storr

  Trotternish is het meest noordelijk gelegen schiereiland van Skye Island. Bijzondere rotsformaties vormen hier een surrealistisch landschap: met name The Storr, een rotsachtige heuvel is heel mooi. Old Man of Storr is de bekendste rotspunt. Ook de Quiraing, een landtong met groene hellingen en tafelberg, is een fraai stuk natuur.

  3. Dunvegan Castle en Borreraig

  Breng tijdens je vakantie op de Isle of Skye ook een bezoek aan het Dunvegan kasteel (sinds de 13e eeuw bewoond door de Clan MacLeod) en aan Borreraig (bakermat van de doedelzak door de MacCrimmons), maar geniet vooral van wandelen in de ruige en ongerepte natuur.

  Overige bezienswaardigheden op Isle of Skye zijn Quiraing, Neist Point, Portree, Fairy Pools en Kilt Rock (Mealt Falls). Wil je meer weten over de natuur, of trek je de wandelschoenen aan, dan is een goede natuurgids of wandelkaart een must.

  Bereikbaarheid Isle of Skye

  Met de boot van IJmuiden naar Newcastle is het nog ca. 8 uur rijden om Isle of Skye te bereiken.

  Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!