Ga naar content

Israël natuur

Israel is een bijzonder veelzijdig land; naast heilige plaatsen en oude cultuursteden, is de natuur in Israel zeer verrassend en zijn er veel mooie gebieden te combineren tot een bijzondere vakantie. Zo kan je mooie stranden en mystieke woestijnen in één rondreis in Israël combineren. Naturescanner helpt je bij het plannen van een natuurreis langs de mooiste plekken in Israël.

Natuur in Israël

Israël heeft een zeer veelzijdig landschap. Grosso modo vind je in het noorden van het land de bergen, in het zuiden de woestijnen, aan de zeeën liggen prachtige stranden. In de bergen wordt 's winters aan wintersport gedaan, in de overige seizoenen kan je er aangenaam wandelen, fietsen of andere outdoor activiteiten beoefenen. Israël is tevens een wijnland. Het staat niet echt bekend om de verbouwing van wijn, maar heeft wel 5 streken, waarvan de Golanhoogten en Karmel de belangrijkste zijn.

Mooiste plekken in Israël

Wat zijn de mooiste gebieden en voornaamste bezienswaardigheden in Israël om te zien tijdens een natuurreis? Wil je een compleet overzicht van alle hoogtepunten en bezienswaardigheden van Israël, dan is een goede reisgids aanbevolen. Kijk voor een breed aanbod bij reisboekhandel De Zwerver.

1. Woestijnen in Israël

In het Golangebied kan je naast wijnwandelen ook tochten maken met jeeps. Maak ook een kamelentocht door de Judea woestijn bij Arad (Dode Zee) en slaap onder een betoverende sterrenhemel. Ontdek daarnaast de fraaie Jordaanvallei. Een bijzonder natuurfenomeen (dat overigens op het reisprogramma staat van de meeste groepsreizen in Israël) is de Negev woestijn, die zich uitstrekt over het zuidelijke deel van Israël. Hier kan je jeeptochten maken, mountainbiken, wandelen en een bezoek brengen aan de indrukwekkende Ramon krater, de grootste krater wereldwijd. De krater is maar liefst 40 km lang.

2. Zeeën in Israël

Een van de bekende hoogtepunten van Israel is de Dode Zee. Een unieke ervaring is het om te drijven in het zoute water van de Zee. De Dode Zee is eigenlijk een meer en ligt maar liefst 400 meter onder de zeespiegel en is daarmee het laagste punt op aarde, althans op de aardoppervlakte. Het is niet alleen ontzettend leuk om te drijven op de Dode Zee, het schijnt ook nog eens heilzaam te zijn tegen bepaalde huidaandoeningen, zoals psoriasis. In Ein Bokek zijn dan ook enkele belangrijke wellness centra en kuuroorden gevestigd en hiermee trekt het meer toeristen die op zoek zijn naar wellness in Israel. Daarnaast vind je in de omgeving verscheidene historische steden. Aan de Rode zee en de Middellandse Zee bevinden zich mooie zandstranden, en je kunt er prachtig duiken.

3. Stranden Israël

De stranden van Israël behoren zeker tot de mooiste plekjes van het land. Wil je aan het einde van je reis in Israël nog even bijtanken, dan heb je keuze uit vele soorten stranden aan een van de drie zeeën. Met name Tel Aviv heeft mooie stranden (waaronder het hippiestrand van Banana beach) en je kunt er heerlijk zwemmen in de Middellandse Zee. Maar ook elders zijn er mooie stranden: kitesurfers paradijs Beit Yannai bij de Middellandse Zee, surfersparadijs Dado Zamir bij Haifa, Coral Reef Beach bij de Rode Zee, Mineral Beach bij de Dode Zee. Dor Habonim is een prachtig strand, ten zuiden van Haifa, dat populair is voor een vakantie met kinderen in Israël. Bovendien bevindt het zich in een natuurgebied. Bij de woestijnbadplaats Eilat aan de Rode Zee kan je zwemmen met dolfijnen en genieten van een heerlijke strandvakantie.

4. Natuurgebieden

Rond de stad Haifa in het noorden van het land kan je het Karmelgebergte in trekken. Een fijn gebied om te wandelen, fietsen of dieren te spotten.

Vakantie in Israël

Een vakantie in Israël is makkelijk zelf te regelen. Transavia vliegt op Tel Aviv en Eilat. Wil je meer zekerheid, kies dan voor een georganiseerde vakantie.

Beste reistijd Israel: maart t/m mei, oktober. Reis Israel: zie onze reistips.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!