Ga naar content

Midden-Oosten

Midden-Oosten natuurreizen

Een reis door het Midden-Oosten, met haar mystiek en sterrenhemels, het is alsof je door het sprookje van duizend en één nacht reist. In de veilige plekken in het Midden-Oosten kom je oog in oog te staan met bijzondere cultuur en natuur en je kan onvergetelijke natuurreizen maken naar de mooiste vakantiebestemmingen van het Midden-Oosten! Het landschap in het Midden-Oosten heeft veel verrassingen in petto! Op Naturescanner vind je alle mooiste plekken en natuurlijk een goede dosis reisinspiratie.

Leuke groepsreizen:

Woestijn in het Midden-Oosten
De woestijn is een van de mooiste bezienswaardigheden tijdens een natuurreis in het Midden-Oosten. De uitgestrektheid en de woeste schoonheid van de woestijn zijn inspirerend. Overnacht onder een adembenemende sterrenhemel, maak kamelentochten of laat je vervoeren met een jeep door de woestijn. Voor velen is Wadi Rum de mooiste woestijn in het Midden-Oosten. Combineer dit met een bezoek aan Petra in Jordanië en je kunt meteen twee hoogtepunten van je lijst strepen. Verleng je reis met een bezoek aan een van de culturele en historische steden en leer meer over het leven in dit landschap.

Bekijk onze aanbevolen reisorganisaties en reizen in het Midden-Oosten.

Leuke individuele reizen: 

Gedeeld visum

Vanaf 2025 wordt reizen naar het Midden-Oosten een stukje gemakkelijker. Momenteel moet je voor de verschillende Arabische landen een apart visum aanvragen en als je tussen de landen wil reizen gaat dit gepaard met paspoortcontroles en veel papierwerk aan de grens. Per 2025 komt er een gedeeld visum voor zes landen: Arabische Emiraten, Bahrein, Oman, Saoedi-Arabië, Koeweit en Qatar. Dat betekent eenvoudig rondreizen en meerdere landen bezoeken in één reis, zonder de rompslomp. 

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!