Ga naar content

Verenigde Arabische Emiraten

Sinds enige jaren zijn de Verenigde Arabische Emiraten sterk in populariteit gegroeid als bestemming voor een zonvakantie, een avontuurlijke reis, stedentrip of stop-over naar verre bestemmingen in Azie of Down Under. Maar zijn de Emiraten ook geschikt voor een natuurreis? Wij vinden van wel!

Bezoek de Emiraten

De V.A.E. omvatten zeven emiraten: Abu Dhabi (hoofdemiraat), Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras Al Khaimah en Fujairah. Een rondreis door de Verenigde Arabische Emiraten wordt vaak gecombineerd met Oman.

Lees meer over de emiraten Dubai en Ras Al Kaimah, wat er te doen is en waar je de mooiste plekken vindt.

Rondreizen V.A.E.

1. Dubai

Vanuit het vliegtuig zie je hoe de woestijn zich eindeloos uitstrekt over het Midden-Oosten. De zandduinen reiken tot de zee. En dan plots, uit het niets, op de grens van de goudkleurige woestijnleegte en de blauwe oceaan, doemt daar een stad op, met de hoogste wolkenkrabbers ter wereld. Een futuristisch aangelegd oord, met een wirwar van straten, bijzondere gebouwen, knotsgekke hotels en kunstmatig aangelegde eilanden. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat in Dubai.

Wat zijn de mooiste plaatsen in Dubai? Als natuurliefhebbers richten wij ons vooral op de mooie woestijn net buiten Dubai. Tijdens een woestijnsafari kan je met een 4WD de woestijn in trekken.

Mooiste plekken Dubai
Deel op Pinterest

In de stad zelf zijn er tal van niet te missen bezienswaardigheden. Uiteraard is er het hoogste gebouw op aarde, de Burj Khalifa (828 meter hoog), die je al vanuit het vliegtuig boven de rest van de wolkenkrabbers uit ziet steken. De toren ligt bij de Dubai Mall, het grootste shopping centrum op aarde. Verder zijn er de verschillende wijken van Dubai, waar je vele bezienswaardigheden kunt vinden. In de Deira wijk vind je de bekende goudhandelaars in de Gold Souk. Ook leuk is de Spice Souk, waar men allerhande specerijen verhandelt. De Souk Madinat is een authentiek winkelcentrum, met ambachtelijke producten in een originele setting. 

Wie even de benen wil strekken kan dit op de boulevard langs het strand: The Walk. Vanaf een terrasje zie je de duurste auto's voorbijrijden. Ook cultuurliefhebbers kunnen terecht in Dubai. Het oudste gebouw van de stad is vandaag de dag een museum, waar je kennismaakt met het ontstaan van de stad, maar ook de nieuwste ontwikkelingen op de voet kunt volgen.

Stedentrip Dubai

2. Ras Al Khaimah

Het emiraat Ras Al Khaimah heeft veel te bieden aan de natuurliefhebber. Je vindt hier mangroves, stranden aan de Perzische golf en ook hier het Hajargebergte met de hoogste berg Jebel Jais. Het land is zeker een bezoekje waard als je houdt van outdoor-activiteiten als hiken, klimmen en kajakken, maar zeker ook als je vogels en wildlife wilt spotten.

Ras Al Khaimah hiken
© Naturescanner Hanneke
Deel op Pinterest

Reporter Hanneke bezocht het emiraat, lees haar tips voor de mooiste plekken in Ras Al Khaimah.

Verenigde Arabische Emiraten vakantietips

In de Verenigde Arabische Emiraten (en vooral in Dubai en Abu Dhabi) is alles groot, groter, grootst. Monumentale gebouwen en imponerende hotels rijzen als paddenstoelen uit de grond en laten een onvergetelijke indruk achter op de toeristen. De palmeneilanden, de gigantische shopping malls, de Burj Al Arab staan zeker op het lijstje van iedere bezoeker tijdens een stedentrip Dubai. 

Maar tijdens een vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten kun je ook goed actief zijn. Verscheidene touroperators bieden excursies aan met een 4WD in de woestijn. Je kunt er snorkelen en zwemmen en er is zelfs een immense overdekte skipiste! Je kunt het zo gek niet bedenken of je ziet het tijdens een vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten.

Reisgids V.A.E.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!