Ga naar content

Wadi Rum in Jordanie

Rode woestijn in Jordanië

Een van de mooiste gebieden in Jordanië staat sinds 2011 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wat is Wadi Rum? Wadi betekent rivierdal. Het is eigenlijk een enorme vallei in Jordanië, in het zuiden van het land. Het rode woestijnzand op deze vlakte wordt omringd door prachtige granieten en zandstenen formaties, die zorgen voor een indrukwekkend landschap.

1. Wandelen in Wadi Rum

Te voet zie je de natuur altijd in detail. Ook in Wadi Rum in Jordanië kan je prachtige wandelingen maken. Hou er wel rekening mee dat het te voet erg heet kan worden en dat het fijn is om wandelingen af te wisselen met bijvoorbeeld kamelentochten. Lees meer over wandelen in Jordanië.

2. Slapen bij Bedoeïnen in de woestijn

De Wadi Rum woestijn is vandaag de dag vooral bewoond door Bedoeïenenstammen die vooral leven van toerisme. Je kan overdag een bezoek brengen aan deze hartelijke mensen, maar het is ook mogelijk om een bijzondere overnachting bij de Bedoeïenen te ervaren. Slaap in een tentenkamp en geniet 's avonds van de mooie sterrenhemel in de woestijn. Gezellig kletsend met andere toeristen merk je al snel dat Wadi Rum bij iedereen veel verwondering oproept. Na een overnachting in de buitenlucht voel je je heerlijk. Daarna een kopje verse Arabische koffie en een nieuw avontuur in de woestijn kan beginnen.

3. Jeepsafari in Wadi Rum

Met een jeep kan je tot diep in het woestijngebied doordringen en de mooiste plekken van Wadi Rum bezoeken. De gids vertelt je graag meer over de verscheidene films die in dit maanlandschap werden opgenomen. 

Wadi Rum
Deel op Pinterest

4. Kamelentocht in Wadi Rum

Eén van de populairste excursies voor toeristen is een tocht per kameel door de woestijn van Jordanië. Te voet Wadi Rum verkennen is vaak erg heet en vermoeiend. Vooral 's middags is het fijn als je dan even kan zitten en relaxen, op het "schip van de woestijn". Dit geeft het authentieke gevoel om net als de bevolking door dit landschap te sjokken. Een unieke ervaring.

5. Rotstekeningen

Tijdens een kamelen- of jeepexcursie wordt er meestal gestopt bij de Khaz’ali Canyon, waar veel rotstekeningen ontdekt werden. De tekeningen dateren uit de periode tussen 400 voor en 400 na Christus. Er zijn letters of een soort alfabet te vinden en diverse tekeningen van mensen en antilopen.

6. Mooie zonsondergang

In de Wadi Rum woestijn kan je genieten van de mooiste zonsondergang. Het zand en de rotsformaties doorlopen het hele kleurenspectrum van alles wat er tussen geel en donkerrood ligt. Prachtige oranje en dieprode kleuren die moeilijk vast te leggen zijn op foto. Want het is immers nooit zo mooi als in het echt...

Bijzonder overnachten in Wadi Rum

Een overnachting onder de sterrenhemel, of in een luxe tent, er zijn tal van leuke accommodaties te vinden in Wadi Rum.

Wat doen in Wadi Rum?

Wat is er te zien in Wadi Rum in Jordanië? De mooie rode kleuren van de Wadi Rum woestijn willen veel reizigers met eigen ogen zien. Stille genieters kunnen hier originele foto's maken van van mooie landschappen. Actieve reizigers kunnen deelnemen aan tal van tours en excursies in Wadi Rum. Ook cultuurliefhebbers vinden hier hun gading: naast de natuurlijke bezienswaardigheden zijn er rotstekeningen en een tempel van de Nabateeërs gevonden.

Reizen naar Wadi Rum

Er zijn diverse manieren om een reis naar Wadi Rum in Jordanië te ondernemen. Je kan op eigen houtje reizen en losse vliegtickets en hotels boeken. Kies je voor meer zekerheid en vind je het fijn als alles netjes voor je geregeld is, dan heb je de keuze uit vooraf samengestelde rondreizen, of een reis op maat die je kan aanvragen bij een van onze partner reisorganisaties.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!