Ga naar content

Romantische bestemmingen

Even weg, een weekend zonder kinderen of weg van de dagelijkse drukte. Een romantisch weekendje in de natuur of op een bijzondere romantische bestemming dicht bij huis of ver weg.

Romantische vakantie

Wat zijn romantische vakantiebestemmingen in Nederland, België, Europa en daarbuiten?

1. Romantisch dagje weg

Er even tussen uit met zijn tweetjes, genieten van een romantische belevenis in Nederland? Of wil je op Valentijnsdag een dagje weg?
Wat zijn romantische bestemmingen in Nederland en België? Er zijn vele bijzondere plekjes om er even tussen uit te zijn. In Nederland kan je denken aan een dagje Delft, Haarlem, Groningen of Maastricht, allemaal knusse, gezellige steden voor stellen. Er zijn ook vele romantische plekjes in België. Vooral de kunststeden zijn heerlijk om er samen tussen uit te zijn. Wegdromen in het sprookjesachtige Brugge, maar ook Gent, Antwerpen, Lier en Leuven zijn bijzonder leuke steden voor een daguitstap of weekend weg.

2. Romantisch weekendje weg dichtbij

Op zoek naar romantische weekendbestemmingen? Als je een weekend weg wil met zijn tweetjes, kies je vaak voor een citytrip. Een weekendje naar Rome, Barcelona of Londen is dan ook erg gezellig. Vaak kom je van een citytrip meer uitgeput terug dan je vertrokken bent, want in een stad wil je wel genoeg gezien hebben. Citytrips zijn bovendien meestal in verhouding niet zo goedkoop. Wil je dus een keer echt een weekend uitwaaien, even tijd hebben voor elkaar, genieten van rust en stilte... en bij voorkeur niet te veel spenderen, dan is een romantische trip in de natuur wat je zoekt!

Er zijn voldoende mogelijkheden dicht bij huis of net wat verder van huis om een romantisch weekendje weg de natuur in te trekken. In Nederland zijn maar liefst 20 nationale parken te vinden; verrassende natuurgebieden met voldoende hotels in de buurt. Een ander idee is een spa of wellness weekend. Ook verder weg zijn er veel weekendjes weg te boeken in de natuur: denk aan Schotland, Ierland, Finland of Duitsland. Bekijk ook de rest van onze site als je meer ideeën wilt opdoen voor vakanties of een weekend in de natuur of verras je partner met een weekend weg, voldoende tips vind je op Kras.nl.

3. Romantische bestemmingen in Europa

Wie romantisch weg wil in Europa is al snel aangewezen op de landen rond de Middellandse Zee. Vanaf een hotel in Griekenland, Spanje of Italië kijk je uit op de mooie blauwe zee en geniet je van rust en stilte. Toscane, de Provence, Santorini of Sardinië, verras je geliefde met een heerlijke romantische vakantie. Bekijk alle mooiste plekjes in Europa.

4. Romantische verre bestemmingen

Droom je van een romantische verre reis op een bounty eiland? Relaxen op een parelwit strand, onder wuivende palmbomen, met je voeten in een turquoisen zee? Bekijk dan onze reistips voor een Malediven reis, Seychellen reis, Mauritius reis en een vakantie op de Bahama's.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Voor iedere subscriber doneren wij jaarlijks aan een natuurproject!