Ga naar content

Romantische bestemmingen

Even er op uit, een weekend zonder kinderen en weg van de dagelijkse drukte. Een romantisch weekendje met zijn tweetjes, bij voorkeur op een rustige en idyllische bestemming. Zowel dicht bij huis als ver weg zijn er tal van bijzondere plekken om gezellig tijd met elkaar door te brengen. We delen graag onze tips.

Romantisch nachtje weg

Er even tussen uit met zijn tweetjes, genieten van een liefdevolle belevenis in Nederland? Of wil je op Valentijnsdag een dagje weg? Wat zijn romantische bestemmingen in Nederland en België? Er zijn vele bijzondere plekjes om er even tussen uit te zijn.

In Nederland kan je denken aan een dagje Delft, Haarlem, Groningen of Maastricht, allemaal knusse, gezellige steden voor stellen. Of wat dacht je ervan om met je partner een natuurgebied te bezoeken, waarbij je gaat wandelen in het bos of uitwaaien op het strand. Bekijk zeker eens onze tips voor bijzondere romantische overnachtingen in Nederland!

Er zijn ook vele romantische plekjes in België. Vooral de kunststeden zijn heerlijk om er samen tussen uit te zijn. Wegdromen in het sprookjesachtige Brugge, Gent, Antwerpen, Lier of Leuven. Dit zijn bijzonder leuke steden voor een daguitstap of weekend weg. Zoek je liever de natuur op, bekijk dan onze tips voor bijzondere overnachtingen in België.

1. Romantisch weekendje weg in de natuur

Op zoek naar idyllische weekendbestemmingen? Als je een weekend weg wil met zijn tweetjes, kies je vaak voor een citytrip. Een weekendje naar Rome, Barcelona of Londen is dan ook erg gezellig. Vaak kom je van een citytrip meer uitgeput terug dan je vertrokken bent, want in een stad wil je wel genoeg gezien hebben. Citytrips zijn bovendien meestal in verhouding niet zo goedkoop.

Wil je dus een keer echt een weekend uitwaaien, even tijd hebben voor elkaar, genieten van rust en stilte... en bij voorkeur niet te veel spenderen, dan is een trip in de natuur wat je zoekt!

Er zijn voldoende mogelijkheden dicht bij huis of net wat verder van huis om een romantisch weekendje weg de natuur in te trekken. In Nederland zijn maar liefst 21 nationale parken te vinden; verrassende natuurgebieden met voldoende hotels in de buurt.

2. Wellness voor stellen

Ook leuk voor stellen: een spa of wellness weekend. Alles voor het welzijn. Relaxen, genieten van een massage, een heerlijk gezond diner en het hoofd leegmaken. 

Romantische vakantie

Je wilt even gezellig weg met je partner. Wat zijn dé romantische vakantiebestemmingen in Europa en daarbuiten? En waar overnachten in een rustige, sfeervolle omgeving?

1. Romantische bestemmingen in Europa

Ook verder weg zijn er veel weekendjes weg te boeken in de natuur: denk aan Schotland, Ierland, Finland of Duitsland. Bekijk ook de rest van onze site als je meer ideeën wilt opdoen voor vakanties of een weekend in de natuur en verras je partner met een weekend weg.

Wie romantisch weg wil in Europa is al snel aangewezen op de landen rond de Middellandse Zee. Vanaf een hotel in Griekenland, Spanje of Italië kijk je uit op de mooie blauwe zee en geniet je van rust en stilte. Toscane, de Provence, Santorini of Sardinië, verras je geliefde met een heerlijke romantische vakantie. Bekijk alle mooiste plekjes in Europa.

2. Romantische verre bestemmingen

Droom je van een verre reis of een vakantie op een bounty-eiland? Relaxen op een parelwit strand, onder wuivende palmbomen, met je voeten in een turquoise zee? Bekijk dan onze reistips voor een Malediven reis, Seychellen reis, Mauritius reis en een vakantie op de Bahama's.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!