Ga naar content

Romantisch overnachten in Nederland

Uniek overnachten Nederland - Zin om er met zijn tweeën even lekker tussenuit te gaan? Wij tippen de meest bijzondere, romantische slaapplekken in de natuur voor stellen. Natuurlijk is romantiek voor iedereen wat anders. Het ene stel wil verblijven in een super de luxe wellnesshotel, het andere stel geeft de voorkeur aan een simpel boshuisje. Op deze pagina vind je genoeg inspiratie voor een vakantie waarbij jullie tijd hebben voor elkaar, op jullie manier.

Romantische overnachtingen in de natuur

Zoals je van ons gewend bent tippen we slaapplekken midden in het groen. Een fijn huisje in het bos of een hotel met zeezicht. Dat doet het altijd goed, ook wanneer je samen op pad bent.

1. Romantisch overnachten aan zee

De zee heeft nu eenmaal iets magisch en is dan ook een geweldige setting voor een romantische vakantie in eigen land. Tijd voor lange strandwandelingen en dineren aan de boulevard. Onderstaande slaapplekken aan zee zijn erg leuk voor met z'n tweeën. Kijk ook eens op onze pagina met bijzondere overnachtingen aan zee voor meer inspiratie.

2. Romantische overnachtingen met wellness

Fan van de spa en samen lekker bubbelen? Dan is een wellness vakantie in Nederland wel wat voor jullie. Kies voor een hotel met sauna of een huisje met hottub en jullie komen helemaal zen terug van een romantisch weekendje of weekje weg.

3. Romantisch overnachten met diner

Niks romantischer dan een dinertje bij kaarslicht. Onder het genot van een hapje en drankje herinneringen ophalen en plannen maken voor de toekomst. Wanneer je hier naar op zoek bent is een hotel met restaurant een aanrader. Dan hoeven jullie niet eens na te denken waar het diner moet plaatsvinden. Ideeën:

We tippen graag enkele populaire provincies en regio’s met prachtige natuur waar je volop romantische overnachtingsplekken vindt!

4. In Utrecht

Kies voor een vakantie in de bossen van de Heuvelrug of geniet aan het water bij de plassen. Genoeg leuke slaapplekken in Utrecht om samen op te laden.

5. In Friesland

Voor koppels die echt toe zijn aan rust. In Friesland vinden jullie de ruimte en stilte die jullie zoeken. Wat denk je van deze slaapplekken?

6. In Limburg

Het Limburgse heuvelland is fantastisch om samen lekker te gaan wandelen en je even in het buitenland te wanen. Maar ook meer in het noorden van Limburg is het genieten samen. Inspiratie voor romantische slaapplekken in Limburg:

7. In Drenthe

Verstopt in de Drentse natuur vind je genoeg romantische accommodaties. Een huisje met wellness of gewoon een heel fijn verblijf in de bossen?

8. Op de Veluwe

All time favorite bestemming voor velen! De natuur van de Veluwe is geweldig voor een fijne wandeling of fietstocht. Daarna kom je lekker samen bij in een knus huisje. 

9. In Twente

Ook het heerlijk rustige Twente biedt genoeg knusse slaapplekken voor koppels die houden van rust en natuur. Zeker de sterrenkubus is de ultieme romantische slaapplek!

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!