Ga naar content

Bijzonder overnachten aan zee

Vakantie aan zee - De zilte zeelucht, de eindeloze zandstranden en gezellige strandhutjes zijn een ideale bestemming om even helemaal op te laden. Want al ga je maar een weekend of dagje naar zee, tot rust komen doe je hier altijd, zowel in de zomer als de winter. Ben jij, net als wij, altijd op zoek naar bijzondere plekjes om te logeren? Bekijk dan onze tips voor originele overnachtingen aan de kust!

Leuke accommodaties aan de kust

Ontwaken met zicht op zee, dat is toch het heerlijkste wat er is? Waar overnachten met het gezin, met je partner, of alleen tijdens een vakantie of weekendje weg? Hieronder 5 tips voor unieke plekken om te slapen!

1. Vakantiehuisjes aan zee

In een vakantiehuis kom je tot rust. Geen drukte om je heen. Geen koude, klamme tentzeilen, maar een accommodatie, die van alle gemakken voorzien is. Vakantie, maar dan met de luxe en comfort van thuis. Vanuit je huis loop je zo naar het strand, waar je heerlijke strandwandelingen kunt maken en een kop koffie kunt drinken bij een strandtent. In de avond kan je ergens lekker uit eten of er toch voor kiezen om zelf te koken. Enkele bijzondere huisjes:

Aan zee slapen

2. Glamping aan zee

Overnachten in een safaritent, tipi of yurt. Dat is kamperen met alle luxe. Je hoort de geluiden van de wind en de zee, net als in een tent. Maar je geniet wel van het comfort zoals een kleine badkamer en keuken in de tent. Glamping is niet meer weg te denken uit het aanbod overnachtingen. Het wordt aangeboden door verschillende vakantieparken en campings, zoals onderstaande.

3. Kamperen aan zee

Ideaal voor een vakantie met kinderen. Een camping dicht bij de kust. De zee en het strand zijn eigenlijk net een grote speeltuin. Heerlijk zandkastelen bouwen, scheppen, gleuven graven en spelen met de strandbal. Op het kampeerterrein kan je kind kennis maken met andere kinderen. Rust voor de ouders, want als je kind het naar de zin heeft, geniet ook jij van een relax vakantie. Wil je graag kamperen, maar dan juist zonder gillende kinderen om je heen? Zoek dan de rust op van een natuurcamping aan zee. 

4. Vakantiepark aan zee

Een bungalow aan zee? Die heb je in alle soorten op vakantieparken. Tijdens een vakantie op een park ontmoet je andere leuke gezinnen met kinderen, hoe gezellig is dat voor ouders en kids? Daarnaast heb je alle faciliteiten dicht bij je huisje. Even niet naar zee? Dan kan je ook zwemmen in het zwembad.

Diverse vakantieparken bieden strandhuisjes op het strand zelf. Landal Julianadorp aan Zee was een van de eerste parken die dit aanbood. Meestal hebben zulke huisjes op het strand een grote glazen voorgevel, waardoor je de hele dag geniet van een prachtig uitzicht op zee.

5. Slapen in een yurt

Op Texel kan je logeren in een echte Mongoolse yurt. In deze nomadentent beleef je je vakantie in een heel bijzonder sfeertje. Erg leuk om een keer te doen!

6. Hotels met zeezicht

Een vakantiepark of huisje aan zee is heel leuk, maar vaak kan je deze alleen boeken voor een midweek of volledige week. Wil je een nachtje weg, dan is een hotelovernachting dus een betere oplossing. Enkele leuke ideeën voor bijzondere hotels aan zee:

> Meer tips voor een nachtje weg.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!