Ga naar content

Bijzonder overnachten in Zeeland

Vakantie Zeeland - Waar slaap jij tijdens een nachtje weg, een weekendje of week vakantie in het mooie Zeeland? Het loont zeker om je eens te verdiepen in de bijzondere overnachtingen in de provincie.

Tips voor originele overnachtingen

Wij zetten een aantal unieke opties op rij. Overnacht in een strandhutje, op een mooie glamping of in een toren met waanzinnig uitzicht op zee.

1. Camping Zeeland

Kamperen is gezellig en geeft vrijheid. Zeker op een van de mooie campings in Zeeland. Via Campspace boek je bijvoorbeeld een rustig kampeerplekje bij particulieren. In alle rust geniet je hier van de gastvrijheid en landschappen van de provincie. Een mooie optie is deze camping op een boerderij nabij Vlissingen. Zet je tentje op tussen de geiten, kippen en pony’s. Super leuk met de kinderen, want zij kunnen pony rijden en meekijken en helpen op de boerderij.

Een andere camping tussen de dieren is mini-camping Aan de Waterspiegel. Op de alpacaboerderij kun je een plekje uitkiezen voor je caravan of tent maar ook overnachten in een alpaca veekar of in de hooischuur. Verder heeft Roompot ook nog een aantal mooie campings in de natuur. Zo hebben zij Camping Dishoek, een camping aan zee voor het hele gezin.

2. Glampings in Zeeland

Geen eigen tent of caravan tot je beschikking? Geen probleem! Het campinggevoel, maar dan met iets meer luxe ervaar je op de vele glampings. Hier overnacht je bijvoorbeeld in een gezellige safaritent die van alle gemakken is voorzien. Dit is mogelijk in dit Natuurhuisje in Zeeuws-Vlaanderen te midden van een voedselbos. Of gaat je voorkeur misschien uit naar een yurt? Deze staat op loopafstand van het Grevelingenmeer, ideale locatie!

Wil je alle faciliteiten zoals winkel en zwembad op het terrein? Ook op diverse vakantieparken zoals Hof Domburg en Center Parcs slaap je in een luxe glampingtent.

3. Hotels aan zee

Als je dan toch in Zeeland bent, is een slaapplek aan zee natuurlijk extra fijn. Hier zijn volop mogelijkheden voor. Eentje die we graag willen tippen is het bijzondere Duinhotel Tien Torens in het gezellige Zoutelande. Deze zie je ook onderstaand op de foto. Het hotel is ontzettend groen dankzij de begroeiing op de buitenkant van het hotel. Alle kamers zijn modern ingericht en hebben een terras.

Voor de echt speciale gelegenheden heb je de optie om een penthouse appartement met sauna te huren. Het hele dakterras heb jij voor jezelf! Voor een strandhotel kun je ook eens een kijkje nemen bij Voordeeluitjes.nl. Hier boek je niet alleen een hotel maar ook een arrangement. Bijvoorbeeld inclusief maaltijden, wellness of fietstocht. Onder de foto tippen we nog meer mooie vakantieadresjes aan zee.

Duinhotel Zeeland
Deel op Pinterest

4. Vakantieparken in Zeeland

Vakantieparken in de natuur met bijzondere plekjes om te overnachten. Ook die zijn in Zeeland aanwezig. Op een vakantiepark verblijf je in het groen maar heb je wel genoeg activiteiten voor de kinderen.

Altijd al willen slapen in een wigwam of een uniek huisje? Dan moet je bij Roompot Beach Resort zijn. Ook CenterParcs Port Zélande biedt steeds vaker originele overnachtingen. Hier kun je kiezen voor een camping pod of lodgetent. Het park ligt ook nog eens op een fantastische locatie aan de Noordzee en het Grevelingenmeer. Ook altijd fijn zijn de vakantieparken van Landal. Met maar liefst 6 parken verspreid door de provincie zit er altijd een mooie plekje bij. Bekijk ze zelf:

5. Vakantiehuis in Zeeland

Een mooi vakantiehuis in Zeeland is niet moeilijk te vinden. Vooral Natuurhuisje heeft geweldige opties waarbij je vanuit je voordeur zo de Zeeuwse natuur in stapt. In de duinen, in het bos. De keuze is aan jou. Zij hebben een mooi aanbod van lodges, tiny houses en landelijk gelegen huizen.

Voor een milieuvriendelijke overnachting kun je terecht bij Roompot Water Village, stijlvolle huisjes die draaien op zonnepanelen en een warmtepomp. De omgeving is net zo geweldig als de huisjes zelf. Je zit vlakbij het Veerse Meer maar ook bij de Oosterschelde. Zo kun je zeehonden gaan spotten, windsurfen of zeilen.

6. Vakantieboerderij Zeeland

Een leuk idee voor met de kinderen: een paar dagen overnachten bij de boer. Tijdens een verblijf op het erf leer je alles over het boerenleven en mag je zelf de handen uit de mouwen steken. Zeker weten dat het melken van de koeien of het ritje op een paard de kids nog lang zal bijblijven! Kijk eens bij onderstaande organisaties waarbij je kampeert bij een Zeeuwse boer.

Nog meer speciale slaapplekken in Zeeland

We hebben al een hele hoop opties genoemd, maar toch wilden we je deze parels niet onthouden.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Manou 't Lam
Geschreven door
Manou 't Lam
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!