Ga naar content

Bijzonder overnachten in Zeeland

Vakantie Zeeland - Waar slaap jij tijdens een nachtje weg, een weekendje of week vakantie in het mooie Zeeland? Het loont zeker om je eens te verdiepen in de bijzondere overnachtingen in de provincie.

Tips voor originele overnachtingen

Wij zetten een aantal unieke opties op rij. Overnacht in een strandhutje, op een mooie glamping of in een toren met waanzinnig uitzicht op zee.

1. Camping Zeeland

Kamperen is gezellig en geeft vrijheid. Zeker op een van de mooie campings in Zeeland. Via Campspace boek je bijvoorbeeld een rustig kampeerplekje bij particulieren. In alle rust geniet je hier van de gastvrijheid en landschappen van de provincie. Een mooie optie is kamperen op een boerderij. Zet je tentje op tussen de geiten, kippen en pony’s. Super leuk met de kinderen, want zij kunnen pony rijden en meekijken en helpen op de boerderij. Bekijk ook onderstaande campings in Zeeland:

2. Glampings in Zeeland

Geen eigen tent of caravan tot je beschikking? Geen probleem! Het campinggevoel, maar dan met iets meer luxe ervaar je op de vele glampings. Hier overnacht je bijvoorbeeld in een gezellige safaritent die van alle gemakken is voorzien. Dit is mogelijk in dit Natuurhuisje in Zeeuws-Vlaanderen te midden van een voedselbos. 

Wil je alle faciliteiten zoals winkel en zwembad op het terrein? Ook op diverse vakantieparken zoals Hof Domburg en CenterParcs slaap je in een luxe glamping tent.

3. Hotels aan zee

Als je dan toch in Zeeland bent, is een slaapplek aan zee natuurlijk extra fijn. Hier zijn volop mogelijkheden voor. Eentje die we graag willen tippen is het bijzondere Duinhotel Tien Torens in het gezellige Zoutelande. Deze zie je ook onderstaand op de foto. Het hotel is ontzettend groen dankzij de begroeiing op de buitenkant van het hotel. Alle kamers zijn modern ingericht en hebben een terras. Voor de echt speciale gelegenheden heb je de optie om een penthouse appartement met sauna te huren. Het hele dakterras heb jij voor jezelf!

Duinhotel Zeeland
© Booking.com
Duinhotel Zeeland
Deel op Pinterest

Voor een strandhotel kun je ook eens een kijkje nemen bij Voordeeluitjes.nl. Hier boek je niet alleen een hotel maar ook een arrangement. Bijvoorbeeld inclusief maaltijden, wellness of fietstocht. Hieronder tippen we nog meer mooie vakantieadresjes aan zee.

4. Vakantieparken in Zeeland

Vakantieparken in de natuur met bijzondere plekjes om te overnachten. Ook die zijn in Zeeland aanwezig. Op een vakantiepark verblijf je in het groen maar heb je wel genoeg activiteiten voor de kinderen. Bij onderstaande parken heb je een geweldige mix tussen comfort, natuur en unieke slaapplekken.

5. Vakantiehuis in Zeeland

Een mooi vakantiehuis in Zeeland is niet moeilijk te vinden. Vooral Natuurhuisje heeft geweldige opties waarbij je vanuit je voordeur zo de Zeeuwse natuur in stapt. In de duinen, in het bos. De keuze is aan jou. Zij hebben een mooi aanbod van lodges, tiny houses en landelijk gelegen huizen. Maar kijk ook zeker eens bij de andere huisjes.

6. Vakantieboerderij Zeeland

Een leuk idee voor met de kinderen: een paar dagen overnachten bij de boer. Tijdens een verblijf op het erf leer je alles over het boerenleven en mag je zelf de handen uit de mouwen steken. Zeker weten dat het melken van de koeien of het ritje op een paard de kids nog lang zal bijblijven! Kijk eens bij onderstaande organisaties waarbij je kampeert bij een Zeeuwse boer.

7. B&B in Zeeland

De gastvrije eigenaars, de knusse kamers en het heerlijke ontbijt maken een B&B tot een fijne uitvalsbasis voor jouw vakantie in Zeeland. Houd jij ook zo van Bed and Breakfasts? Kijk dan zeker bij Booking.com. Er zijn heel wat bijzondere plekjes te vinden, zoals deze bijvoorbeeld:

Nog meer speciale slaapplekken in Zeeland

We hebben al een hele hoop opties genoemd, maar toch wilden we je deze parels niet onthouden.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Manou Kemna
Geschreven door
Manou Kemna
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!