Ga naar content

Bijzonder overnachten in Brabant

Jij wil heerlijk tot rust komen en van de natuur genieten in het mooie Noord-Brabant. Waar slaap je dan? Een gekke, bijzondere, mooie of gewoon heel knusse overnachting. De bijzondere logeeradresjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Brabant heeft voor iedereen wat wils. Wij delen onze favoriete slaapplekken in Noord-Brabant met jou.

Unieke accommodaties

Naturescanner trok er op uit, op zoek naar de meest bijzondere en originele overnachtingsplekken in Brabant. Bekijk onze tips en boek jouw volgende weekend of weekje weg.

1. Tiny house Brabant

Less is more in een tiny house. Dit is wellicht een van de leukste vakantiehuisjes om in te overnachten. Ook in Brabant vind je genoeg van deze mini-huisjes omringd door natuur. Onderstaand een aantal ideeën. Nog niet genoeg gezien? Bekijk dan onze pagina met een volledig overzicht van tiny house overnachtingen in alle provincies.

2. Glamping in Brabant

Voor iedereen die het campinggevoel niet kan missen, maar liever ook wat meer luxe heeft is een glamping dé uitkomst. Ook in Brabant is deze fijne overnachtingsvorm alom vertegenwoordigd. Je vindt glampings in vele vormen: van yurts tot safaritenten en van campingpods tot wijnvaten en pipowagens. 

Yurt
Kies jij voor een yurt? Deze traditionele Mongoolse tenten maken een verblijf nét wat specialer.

Safaritent
Met het hele gezin in een safaritent. Dat is gezellig, comfortabel en toch nog een klein beetje avontuurlijk. Deze glamping accommodaties zijn - vooral op de vakantieparken in Brabant - in verschillende groottes en vormen boekbaar. Van standaard modellen tot luxe varianten.

Pod 
Heb jij al eens overnacht in een camping pod? Deze schattige huisjes bieden je alles wat je nodig hebt. Comfortabel slapen in de natuur. Wat denk je van deze opties:

  Pipowagen
  Wie kent ze niet, de gezellige pipowagens. Slapen in zo'n vrolijke woonwagen is een leuke ervaring. Bekijk onderstaande pipowagens die zowel gezellig als comfortabel zijn.

  3. Boomhut overnachting Brabant

  Met de kinderen naar Brabant? Dan is niets leuker dan overnachten in een boomhut. Extra leuk als die bij een dierenpark ligt. Bekijk de boomhutten in Noord-Brabant:

  4. Blokhut Brabant

  Voor het echte natuurgevoel slaap je in een houten blokhut. Het hout laat je ook binnen verbonden voelen met buiten. En als die hut dan ook nog omgeven is door natuur, kan je vakantie toch niet meer stuk? In welke cottage ga jij overnachten?

   5. Romantisch overnachten Brabant

   Lekker met z'n tweetjes romantisch genieten in Brabant. Dan willen jullie natuurlijk wel een knus plekje om samen te overnachten. Onderstaand een aantal toffe slaapplekken voor stellen.

   6. Vakantiepark in Brabant

   Nog een tip voor een vakantie met kids in Brabant. Heerlijk om op een vakantiepark te slapen met alle faciliteiten dichtbij. Wie slaapt op een vakantiepark hoeft zeker niet in te leveren op een bijzondere ervaring. Bij onderstaande parken heb je keuze uit unieke slaapplekken. Bijvoorbeeld een woonboot, een boshuisje of een tipi.

   7. Vakantiehuisje in Brabant

   Een vakantiehuis midden in de natuur van Brabant, dat is genieten. Tijdens onze zoektocht naar leuke huisjes kwamen we erachter dat er eigenlijk te veel zijn om op te noemen. Kijk voor alle vakantiehuizen in de natuur eens bij Natuurhuisje.

    8. Kamperen in Brabant

    Ben jij gek op kamperen? Bekijk dan zeker de leukste kleinschalige kampeeradresjes in Brabant bij Campspace. Op dit platform bieden particulieren hun stukje land aan en daardoor overnacht je op de meest bijzondere plekken. Zet je tentje bijvoorbeeld op in een voedselbos of bij een boer op het erf, tussen de dieren. Je vindt er niet alleen losse kampeerplekken, maar ook een aantal leuke huisjes en glampingopties.

    9. Aan het water

    Wanneer je naar Brabant gaat, denk je wellicht niet meteen aan water. Toch is het er goed mogelijk om aan het water te overnachten. Er zijn zelfs diverse geweldige opties.

     10. Vakantieboerderij Brabant

     Ook nog een leuk idee: slapen op een boerderij. Met de kinderen gegarandeerd een succes. Lekker tussen de dieren, ravotten in de weilanden en lekker met skelters over het erf scheuren. Bij sommige boerderijen mogen de kinderen ook hun handen uit de mouwen steken en helpen de dieren te verzorgen. Lijkt het je wat? Bekijk dan onderstaande adresjes waar je kan slapen bij de boer:

     11. B&B Noord-Brabant

     Laat je verwennen in een comfortabele Bed and Breakfast in Brabant. Wij zoeken altijd bij Booking.com naar de leukste B&B's met net dat beetje extra charme. We raden je aan hier ook eens rond te neuzen. Drie van de leukste lichten we alvast voor je uit.

     Meer leuke en originele accommodaties

     Mochten alle bovenstaande opties je nog net niet verrassen, dan misschien deze laatste paar wel.

     Meer tips voor de provincie lezen? Verdiep je eens in de mooiste plekjes in Noord-Brabant.

     Veelgestelde vragen

     Afbeelding van Manou Kemna
     Geschreven door
     Manou Kemna
     Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!