Ga naar content

Bijzonder overnachten in Limburg

Van de nationale parken in het noorden tot de heuvels in het zuiden. Waar je ook naartoe wil, er is in Limburg altijd een unieke slaapplek in de buurt. Kasteelhotels, knusse glamping- of safaritenten, een groen vakantiepark met zwembad of toch een vakantiehuisje in het bos. In Limburg is alles mogelijk!

Unieke en originele overnachtingen

Ben jij ook altijd op zoek naar de meest bijzondere ervaring? Bekijk dan zeker onze tips voor leuke en originele accommodaties!

1. Vakantieparken in Limburg

De vakantieparken zijn altijd goed. Vooral met kinderen is een verblijf op een vakantiepark in Limburg een groot feest. Landal GreenParks heeft diverse parken verspreid door de provincie. Nabij nationale parken en in het mooie heuvellandschap.

Center Parcs in Limburg

Een goede uitvalsbasis om Noord-Limburg te verkennen zijn de parken van Center Parcs. In de regio liggen er zelfs drie, waarbij Het Meerdal en de Limburgse Peel zo goed als naast elkaar liggen. Beide parken bieden een andere ervaring.

Center Parcs Het Meerdal heeft veel faciliteiten en activiteiten en sinds maart 2023 is daar de Nature Experience aan toegevoegd. Dit nieuwe concept heeft als doel om de mens weer met elkaar en de natuur te verbinden. Hier kun je de natuur volgens het park "volop zien, proeven, ruiken en beleven". Op de Beleefboederij word je uitgedaagd om mee te helpen met de verzorging van de boerderijdieren of kan je je groene vingers in de zwarte aarde steken in de grote moestuin. 

Center Parcs Meerdal
© Center Parcs
Meerdal Nature Experience
Deel op Pinterest

Er worden diverse leuke workshops aangeboden die allemaal een link met de natuur hebben. Ook worden er een aantal keer in de week wandelingen onder begeleiding van een Ranger aangeboden door het natuurgebiedje De Heere Peel. Al wandelend vertelt die over het gebied. Voor kinderen zijn er verschillende zoekkaarten, waarmee ze ontdekken wat er in de natuur leeft en groeit. Dit is zomaar een greep uit de natuurbelevenissen die het park
aanbiedt. Naast deze recente investeringen zijn ook de 619 cottages vernieuwd. 

Landal Meerdal
© Naturescanner Hanneke
Deel op Pinterest

Aan de andere kant van het natuurgebiedje De Heere Peel ligt het Center Parcs De Limburgse Peel. Dit park is wat kleinschaliger, anders ingericht en heeft minder uitgebreide faciliteiten en is meer gericht op rustzoekers.

Center Parcs Het Heijderbos heeft een aantal vernieuwde huisjes met moderne natuurlijke inrichting met veel hout en groen. Daar voel jij je als natuurliefhebber ook helemaal thuis!

Je vindt ook andere, kleinere parkjes in de provincie. Onze persoonlijke topper is EuroParcs Maasduinen met de bijzondere tiny houses:

2. Vakantiehuizen in Limburg

Een mooi vakantiehuis in alle rust, met de natuur in de achtertuin. Daarvan zijn genoeg opties te vinden bij Natuurhuisje.nl. Om het je gemakkelijk te maken hebben we een aantal opvallend leuke en mooie huisjes voor je uitgekozen.

3. Kasteelhotel Limburg

Slapen in een kasteel in Limburg, hoe bijzonder is dat! Het kan op meerdere plekken. Bij Booking.com vind je prachtige vorstelijke optrekjes. Slaap als een koning!

4. Glamping Limburg

Slapen in een luxe tent, camping pod, een yurt of tipi? Enkele opties voor glamping in de provincie:

  5. Wellness hotel Limburg

  Laat je heerlijk in de watten leggen in een hotel met sauna of hottub. Een handige site om jouw wellness-arrangement te regelen is Voordeeluitjes.nl. Hier boek je jouw nachtjes weg inclusief toegang tot de wellness en soms ook nog inclusief maaltijden. Ook vind je bij Voordeeluitjes nog andere arrangementen zoals wandelen, fietsen of dineren.

  6. Vakantieboerderij Limburg

  Wil je slapen bij de boer? Kijk dan eens bij het aanbod van Farmcamps. Deze leuke organisatie heeft diverse campings op het terrein van actieve boerderijen. Bezoekers mogen helpen met het verzorgen van de dieren. Denk aan koeien melken, paarden borstelen en natuurlijk de dieren aaien. Onderstaand vind je de opties bij Farmcamps:

  7. Bed and breakfast Limburg

  Ook altijd fijn, slapen in een knusse B&B. Dit zijn enkele van de leukste in Limburg:

  8. Duurzaam overnachten in Limburg

  Wil jij overnachten in een huis dat duurzaam is gebouwd? Kies dan voor een van de onderstaande vakantiehuizen. Dat je met een duurzaam huis niet in hoeft te leveren op luxe bewijzen deze accommodaties:

  9. Bijzonder overnachten in Zuid-Limburg

  Op deze pagina noemden we al een hele hoop leuke slaapplekken in Zuid-Limburg. Kijk dus even terug voor de echte pareltjes. Bij Booking.com en natuurhuisje kijk je zelf ook nog verder in het enorme aanbod. Door te filteren aan de zijkant kom je uit bij jouw ultieme overnachting in Zuid-Limburg.

  Ga jij de DMT lopen? Bekijk dan eens onze tips voor overnachtingen langs de Dutch Mountain Trail.

  Overige leuke slaapplekken in Limburg

  Nog een paar unieke plekjes die we graag met je delen zijn onderstaande:

  Bekijk ook onze aanraders voor mooiste plekken in Limburg.

  Veelgestelde vragen

  Afbeelding van Manou Kemna
  Geschreven door
  Manou Kemna
  Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!