Ga naar content

Overnachten Dutch Mountain Trail

Heb jij plannen om de Dutch Mountain Trail te lopen en wil je weten wat handige plekken zijn voor je overnachtingen onderweg? Op deze pagina geven we leuke hotels, B&B’s en andere kleinschalige overnachtingsopties langs de trail.

Overnachten langs de Dutch Mountain Trail

De DMT heeft officieel vier etappes en in principe zou je dus maar drie overnachtingen hoeven plannen. De route loopt van Eygelshoven naar Vaals en daarna via Gulpen en Mheer naar het eindpunt Maastricht. Maar je kan de route ook verder opdelen als je rustiger aan wil doen en meer slaapplekken onderweg toevoegen. Zoek dan zelf via Booking hotels op de route.

Wij zijn uitgegaan van de vier basis etappes en hebben voor de volledigheid ook opties toegevoegd vlakbij het begin- en eindpunt van de trail. Zo ga je na een goede nachtrust de trail op en kan je de laatste dag ook nog gezellig blijven hangen in de knusse Limburgse hoofdstad.

1. Overnachtingen Heerlen of Eygelshoven

Het is voor veel mensen een aardig stuk reizen naar Maastricht en we kunnen ons voorstellen dat je niet na die lange reis gelijk wilt beginnen met hiken. Eerst een goede nachtrust pakken en dan fris de trail op. Het startpunt is bij Station Eygelshoven. Wil je graag overnachten in de buurt van het beginpunt van de trail, dan kan je in Eygelshoven zelf slapen óf in Heerlen. Vanuit Heerlen pak je makkelijk de trein naar het beginpunt aan Station Eygelshoven. De reistijd van Station Heerlen naar Station Eygelshoven is slechts 6 minuten.

Enkele ideeën voor slaapplekken:

2. Overnachting in Vaals of Aachen

Na een lange eerste wandeldag kom je aan in het Vaalserkwartier in Aachen. Hier kan je makkelijk de grens oversteken voor een overnachting in Vaals. Zeker als je in het oostelijke deel van de stad slaapt, loop je amper om. Kijk eens naar deze accommodaties in Vaals:

3. Overnachting in Gulpen

Het gezellige dorpje Gulpen is het eindpunt van dag twee. Wij lasten hier zelf een extra rustdag in en verbleven dus twee nachten in Gulpen. Heel fijn om halverwege even op adem te komen en de voeten rust te gunnen. Wil je slapen vlakbij de trail in Gulpen, dan zijn dit onze aanraders:

4. Overnachting in Mheer

De etappe van dag drie eindigt bij Mheer. Er zijn niet veel overnachtingsopties in Mheer zelf, maar wel in de dorpen eromheen. Daarom raden we je aan te overnachten in Slenaken, Schophem of Voeren (België), hier heb je wat meer keuze uit hotels. Enkele opties:

5. Overnachting in Maastricht

Hoera, je hebt het eindpunt in Maastricht gehaald! Heerlijk om dan gelijk in te checken in een hotelletje. Schoenen uit, douchen en dan bijkomen op een terrasje. Je hebt het verdiend!

Enkele fijne slaapplekken in Maastricht:

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Manou Kemna
Geschreven door
Manou Kemna
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!