Ga naar content

Leuke reisgidsen

Of je nu op reis gaat naar Vietnam of New York, naar Parijs, Schotland of Bali, een goede reisgids is eigenlijk nog steeds onmisbaar in je koffer! Vanaf het moment van inspiratie voor een reis is het al handig om mooie reisboeken of interessante reisbrochures te hebben. Want zeg nu zelf, wat is er leuker dan de voorpret om 's avonds op de bank samen te verdiepen in de volgende vakantie?

Tips voor reisgidsen bestellen

Wij geven je graag een aantal tips om de beste en leukste reisgidsen te bestellen.

1. Vraag gratis reisbrochures aan

Weet je nog niet naar welke reisbestemming je wil reizen? Ga van start met het online aanvragen van de leuke, gratis reisbrochures. Deze zullen je helpen om inspiratie op te doen over bestemmingen waar je heen kan in welke periode. Op Naturescanner kan je vervolgens nog meer informatie terugvinden over de natuur op die bestemming en de mooiste reizen met elkaar vergelijken en online te boeken. Vraag gratis de Djoser brochure aan.

2. Bestel goede reisgidsen voor op reis

Waar je ook heen gaat en wat voor reis je ook hebt geboekt, een reisgids ter plekke is altijd handig. Vandaag de dag zijn er ook voldoende mobiele applicaties, maar wat doe je dan als je geen bereik hebt? Het is dus wel handig om een goede Lonely Planet, Capitool of WereldWijzer reisboek bij je te dragen. Een praktische natuurreisgids voor de natuurliefhebber is de Crossbill Guide.

3. Wat zijn de beste reisgidsen?

De keuze voor een reisgids hangt sterk af van wat jouw reisvoorkeuren zijn. Ga je backpacken of avontuurlijk rondreizen, dan is de Lonely Planet een goede keuze. Wel geven ze in deze gidsen sterk hun eigen mening. Rough Guides zijn ook goed. Capitool reisgidsen zijn zeer illustratief, met gedetailleerde tekeningen van gebouwen en geven een goed idee van waar je bent. 100% reisgidsen geven veel leuke wandelingen weer, maar dan vooral van steden.

4. Planten en dieren herkennen met Field guides

Naturescanner introduceerde een eigen webshop met veldgidsen. Dit zijn handige geplastificeerde kaarten die makkelijk mee te nemen zijn op reis. Ze tonen de meest voorkomende vogels, zoogdieren of planten en bloemen die in dat land voorkomen.

5. Waar koop je de beste reisgidsen?

Bol.com heeft een zeer uitgebreid aanbod, je vindt er de bekende goede reisgidsen: Lonely Planet, ANWB, Capitool, Dominicus, Lannoo, National Geographic en meer. Naar Bol.com.

Gespecialiseerde boekhandels hebben soms echter meer reisgidsen in voorraad, gericht op een specifiek thema zoals natuur of wandelen. Ben je op zoek naar die ene mooie vogelgids of gedetailleerde wandelkaart van een natuurpark, dan is het zeker aanbevolen om eens te kijken bij een reisboekhandel. De Zwerver reisgidsen heeft een groot aanbod gespecialiseerde reisboeken en reisgidsen, maar ook allerhande kaarten. Kijk voor meer informatie bij De Zwerver. Tip: bekijk ook eens onze pagina over leuke reisboeken.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!