Ga naar content

Rother Denemarken Jutland

De Rother Wandelgidsen hebben een status onder de fervente wandelaars. De inmiddels 57 uitgebrachte gidsjes van Uitgeverij Elmar leiden de wandelliefhebber door de meest uiteenlopende wandelgebieden van Europa.

Aangezien wij komende zomer Jutland in Denemarken gaan verkennen, kwam het als een geschenk dat wij het nieuwste wandelgidsje van Rother mogen beoordelen.

Review Jutland wandelgids

Dorothee Sänger - Michael Gahr - ISBN 978-90-389-2800-5

Handig compact gidsje

Net als alle Rother Wandelgidsen is de nieuwe Rother Wandelgids Denemarken - Jutland een fijn, compact boekje. met een afmeting van 11,5 cm X 16,5 cm. De gids telt exact 200 pagina's, boordevol informatie voor een geslaagde wandelvakantie. En toch steek je hem zo weg in je tas.

52 wandelroutes

De mooiste wandelingen in Jutland vind je zeker terug in dit gidsje. Op pagina 15 staan een aantal leuke langeafstandswandelroutes in Denemarken, die onthouden we alvast voor een volgende vakantie!

Van de 52 uitgelichte wandelingen voeren de meesten langs de prachtige Deense kustlijn. De foto's verleiden ons met kalkstenen kliffen, in grassen getooide duinen en historische bezienswaardigheden. Zodra ik het gidsje opensla, krijg ik al zin in de vakantie. De eerste foto die ik zie, neemt me mee naar de kust, waar een man over een hoge duin wandelt en uitkijkt op de wijde zee. Hier wil ik heen! 

Deel op Pinterest

Informatie

Bij elke wandeling staat een duidelijke omschrijving. inclusief afstand, gemiddelde duur en aantal hoogtemeters. Ook het beginpunt, de zwaarte, aanwezige horecagelegenheden in de omgeving en bijkomstige tips, zoals leuke bezienswaardigheden, zijn aangegeven. Daar wij met het gezin op reis gaan, is het ook handig dat er bij iedere route aangegeven staat of deze geschikt is voor kinderen.

Kaarten

Zowel op de achterkant als voorin de gids staat een kaartje van Jutland, met een indicatie van alle 52 wandelingen. Dat maakt het makkelijk om een trektocht te plannen in het gebied of de regio waar je op vakantie gaat. 

GPS-tracks en coördinaten

Heel handig zijn de extra downloadbare GPS-gegevens op de site van Uitgeverij Elmar. In combinatie met het Rother Jutland gidsje voel ik me helemaal klaar voor onze wandelvakantie!

Beoordeling Rother Wandelgids Jutland

Ik heb geen negatieve opmerkingen bij dit wandelgidsje. Het formaat is perfect, de inhoud inspireert en de Rother wandelgids toont alle informatie die ik nodig heb voor het organiseren van mijn wandelvakantie. 

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!