Ga naar content

Reisverzekering

Het is verstandig om goed verzekerd op reis te gaan. Met een reisverzekering kun je namelijk rekenen op hulp als er iets vervelends gebeurt in het buitenland. Bijvoorbeeld als je ziek wordt tijdens je vakantie, of in een ongeval terechtkomt. Je kunt dan bellen met de Alarmcentrale van jouw reisverzekeraar, en je wordt vervolgens snel geholpen. Welke soorten reisverzekeringen zijn er, en welke past het beste bij jou? Je leest er op deze pagina meer over.

Soorten reisverzekering: kortlopend of doorlopend?

Reisverzekeraars bieden twee types reisverzekering aan: een kortlopende en doorlopende reisverzekering. Welke je het beste kunt kiezen, hangt ervan af hoe vaak je op vakantie gaat. Als je één keer op vakantie gaat, is een kortlopende reisverzekering geschikt. Hiermee ben je verzekerd van de dag dat je vertrekt tot en met de dag dat je weer thuiskomt. Daarna loopt de verzekering vanzelf af.

Ga je niet één keer op vakantie, maar ga je meerdere keren per jaar weg? Dan is een doorlopende reisverzekering geschikt voor jou. Hiermee ben je het hele jaar door verzekerd. Je hoeft dan dus niet voor elk weekendje weg of voor elke vakantie opnieuw een reisverzekering te regelen. Dit is ook financieel voordeliger. Voor een doorlopende reisverzekering betaal je namelijk een lagere premie dan als je telkens opnieuw een kortlopende reisverzekering afsluit.

Jouw reisverzekering zelf samenstellen

Er zijn niet alleen verschillende types reisverzekeringen, je kunt de reisverzekering die je kiest ook zelf samenstellen met aanvullende dekkingen. Reisverzekeraars bieden namelijk naast de kortlopende of doorlopende reisverzekering ook aanvullende dekkingen aan voor dingen die niet onder je standaard reisverzekering vallen.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om medische kosten mee te verzekeren bij je reisverzekering. Zo hoef je je geen zorgen te maken over hoge kosten als je in het buitenland naar de dokter of het ziekenhuis moet. Zorgkosten kunnen in het buitenland namelijk hoger uitvallen dan in Nederland, en je zorgverzekering dekt alleen het Nederlandse tarief. 

Ga jij graag op pad in de bergen of houd je van extreme sporten zoals raften, paragliden, canyoning etc.? Dan is het handig om je ook te verzekeren voor extreme sporten, dit valt vaak buiten de ongevallendekking. Ook heeft wintersport vaak een eigen aanvullende verzekering nodig,

Aanvullende verzekering voor op reis
Deel op Pinterest

Daarnaast is het ook mogelijk om je bagage en contant geld mee te verzekeren. Het is natuurlijk erg vervelend als je bagage of geld gestolen wordt of kwijtraakt tijdens je vakantie. Dit kan je veel geld kosten. Met een aanvullende bagagedekking krijg je in deze situatie een vergoeding.

Er zijn nog veel meer aanvullende dekkingen die je kunt afsluiten bij je reisverzekering. Zo maak je deze helemaal passend bij jouw reis en jouw wensen. Bekijk voor een voorbeeld de lijst met aanvullende dekkingen van Univé. Je kunt bij alle reisverzekeraars zoveel aanvullende dekkingen afsluiten en combineren als je wilt.

Waar sluit ik een reisverzekering af?

Je hebt verschillende mogelijkheden voor het afsluiten van een reisverzekering. Verzekeringsmaatschappijen bieden reisverzekeringen aan, maar ook sommige banken hebben een eigen reisverzekering. Je hebt dus alle mogelijkheden om een reisverzekering te kiezen die bij jouw wensen – en jouw reis – past.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!