Ga naar content

Bushnell Equinox Z2 6x50 Nachtkijker

Tijdens een safari of reis door de jungle is het heerlijk om tal van wilde dieren in hun natuurlijke habitat te spotten. Sommige dieren laten zich echter alleen in het donker zien en dat is toch wat lastiger. 's Nachts dieren observeren maakt het wel net wat avontuurlijker en geeft een extra kick. Maar onze ogen zijn niet afgestemd op kijken in het donker en fotograferen is ook behoorlijk lastig.

Nachtkijker getest

De Bushnell Equinox Z2 is een digitale nachtverrekijker. De kijker bestaat uit een monoculair en een ingebouwde infrarood schijnwerper. Deze schijnt tot 300 meter ver. Het voor het menselijk oog onzichtbare licht wordt weerkaatst en door de camerasensor van de kijker omgezet in een beeld in grijstinten.

Door het oculair zie je een LCD scherm met het huidige beeld, maar op dit scherm zijn ook gemaakte foto’s, filmpjes en instellingen te bekijken. De bediening is alleen op het LCD scherm zichtbaar, dus kan alleen via het oculair. Het oculair is draaibaar om de scherpte van het scherm aan je ogen aan te passen. De rubberen rand op het oculair is niet inklapbaar, maar met bril is het zicht nog steeds goed.

Scherpstellen van het beeld dient handmatig gedaan te worden door aan het objectief te draaien. Als je de nachtkijker bij je draagt moet je hem met 2 handen bedienen. De kijker heeft 4 standen, daglicht (in kleur), nachtzicht, nachtzicht met infrarood, nachtzicht met nog feller infrarood.

De verdere bediening wordt gedaan met een minimale hoeveelheid knoppen: een power knop, een REC knop, een bevestigingsknop en 4 pijltjes toetsen.

De powerknop spreekt voor zich, een seconde ingedrukt houden schakelt de kijker aan of uit. Met de REC knop kunnen opnamen gemaakt worden. Door de knop ingedrukt te houden wissel je van foto naar video. Tijdens het kijken kan er met de pijltjestoetsen van stand gewisseld worden en er kan nog 3x (digitaal) verder ingezoomd worden.

Met de selectieknop kom je in een keuzemenu. D.m.v. de functie- en pijltjestoetsen kun je door het menu om instellingen aan te passen, en gemaakte opnamen bekijken of wissen.

- Plaats voor micro SD-kaart en een USB micro aansluiting.

- Met 750 in de hand tamelijk zwaar.

- Komt in draaghoes met schouderband. Verrekijker zelf heeft een polsband en het objectief wordt beschermd door een rubberen dop die vast zit met een koordje.

- Schroefdraad voor statief.

Specificaties

Objectief diameter 50 mm
Vergrotingsfactor 6
Gewicht, incl. 4 AA-batterijen is 750 g

Wil je zelf op pad met de Bushnell Equinox Z2, bekijk dan deze nachtkijker en andere monoculairs en verrekijkers op de site van Knivesandtools. Wij mochten dit product voor deze review testen. 

Afbeelding van Casper van Schaik
Geschreven door
Casper van Schaik
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!