Ga naar content

Luxe natuurvakanties

Luxe reizen in de natuur is een nieuwe trend. Met een toenemende vergrijzing zie je steeds meer reizigers die gesteld zijn op luxe en prima accommodaties, maar ook natuur willen zien. Tijdens een huwelijksreis of een reis naar aanleiding van een speciale gelegenheid kan je natuurlijk ook op zoek zijn naar net wat meer exclusieve reizen!

Luxe natuurreizen

Naturescanner belicht natuurreizen over de hele wereld. Per bestemming vind je een overzicht van de mooiste reizen, vaak gericht op doelgroepen die waarde hechten aan goede, betrouwbare reisorganisaties, die reizen bieden met kwaliteit. Een georganiseerde reis boeken is duurder dan zelf regelen en voor die meerprijs verwacht je dan ook de nodige luxe.

Luxe bestemmingen

Wat zijn de meest luxe reisbestemmingen? Wie heeft de meest exclusieve en comfortabele reizen?

1. Luxe villa's in Nederland

Je hoeft helemaal niet ver weg voor een vakantie in luxe. De Nederlandse vakantieparken hebben diverse ultra luxe vakantiewoningen, met eigen hottub, sauna of wellness zwembad. Waar ga jij baden in luxe? 

  2. Luxe vakantie in Europa

  In Zuid-Europa zijn er tal van mogelijkheden om te genieten van een luxe vakantie. Steeds populairder zijn zogeheten "slow food reizen", of reizen met bijzondere overnachtingen, waarbij je slaapt in een kasteel, burcht of luxe hotel. Specialist op dit gebied is Ambiance Travel, die tal van luxe vakanties in Spanje, Portugal en Italië organiseert.

  3. Verre luxe reizen

  Voor verre luxe vakantiebestemmingen denken we aan een vakantie op een exotisch bountyeiland, zoals Mauritius, de Seychellen en de Malediven. Veelal zijn reizen naar deze eilanden niet goedkoop, omdat je er in alle rust en luxe verblijft in een comfortabel en mooi hotel bij het water. Maar je kan ook denken aan een sfeervolle lodge op de savanne in Zuid-Afrika, of een luxueuze accommodatie in Botswana. En wat dacht je van Dubai en de rijkdom en weelde van de Verenigde Arabische Emiraten?

  Ultieme luxe accommodaties

  Comfortabel reizen, maar wel actief

  Je wilt een rondreis en veel zien van het land. Maar ondertussen moeten de accommodaties en het eten wel comfortabel geregeld zijn. 

  Fietsvakantie en wandelvakantie met comfort

  Ben je niet iemand die de hele vakantie op een ligstoel doorbrengt? Dan zijn er de lichte fietsvakanties en wandelvakanties met comfort. Wandelen, maar wel vanuit een luxe hotel. Fietsvakanties, maar niet te zwaar en vooral comfortabel.

  Exclusief reizen

  Exclusieve reizen als luxe cruises of dure safari's zijn een trend. Logeer in luxe lodges of tenten of een andere bijzondere accommodatie. De kwaliteit van de reis richt zich vooral op unieke accommodaties in een fraaie omgeving. Uiteraard hangt hier een prijskaartje aan, maar dat maakt deze reizen ook exclusief. Wil je luxe, maar toch goedkoop? Filter dan hotels op 5-sterren bij TUI. Voor luxe en niets meer dan luxe kies je TUI Sensatori.

  Meer tips voor een luxe vakantie vind je op Luxe Vakantiegids
  Aanrader is Fairmont Mayakoba in Mexico.

  Bekijk ook onze tips voor bijzondere overnachtingen wereldwijd.

  Veelgestelde vragen

  Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!