Ga naar content

Review Osprey Sylva 20

Wanneer je een actief leven hebt vol spannende buitenavonturen, zoals wij dat bij Naturescanner hebben, is een handige lichte rugzak een must have. Op dit moment ben ik fan van de lichtgewicht Osprey Sylva 20 rugzak, gemaakt voor iedere outdoor liefhebber. De rugzak is compact, maar heeft wel het maximale uit zijn formaat gehaald. Dankzij zijn vele vakjes en handige functies is dit de ideale backpack voor outdoor activiteiten! Ik kreeg de rugzak toegestuurd van Osprey om hem te testen en informeer jou graag over de voor- en nadelen van de tas. 

Sylva 20 rugzak

De Osprey Sylva 20 is een damesrugzak, speciaal ontworpen als multi-sport tas voor al jouw outdoor avonturen.

Osprey Sylva 20 rugzak
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Voor de fietser, die gestroomlijnd met een compact rugzakje een trail wil fietsen of voor de hiker die graag licht reist. Ik nam hem mee op mijn reis op de Azoren en gebruikte de tas iedere dag. Gewoon als dagrugzak én als hike pack. Ik laat je graag zien welke functionaliteiten de rugzak heeft en geef mijn beoordeling!

Ervaringen Osprey Sylva 20 rugzak

Ik vertel je graag alles over de functionaliteiten van de rugzak en wat ik heb ervaren als voor- en nadelen van de Sylva 20. Zo kan jij een weloverwogen beslissing nemen of deze rugzak aansluit op jouw wensen.

1. Vakken

Het fijne aan deze tas vind ik de vele vakken. Zo houd je al je spullen makkelijk gescheiden. Het voorste vak met j-vorm rits is voor de echte organiser. Hier zitten mesh zakjes in waar je bijvoorbeeld je portemonnee, paspoort, schrijfblokje, energierepen, pennen etc. in op kan bergen. Het tweede vak is een handig hoofdvak voor alle grotere spullen zoals een lunchbox en je camera. Het is een groot vak zonder extra ritsen of vakjes.

Dan zit er nog een verborgen vakje in de tas dat je vanaf boven met een rits openmaakt. Dit is een gevoerd vakje speciaal voor je zonnebril en elektronica, tegen het krassen. 

Vakken Sylva 20
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Het achterste vak is gereserveerd als waterreservoir. Ik gebruik zelf liever waterflessen dus had ik dit vak vrij. Ik gebruikte hem om een dunne reisgids en reisdocumenten in op te bergen. Omdat dit vak tegen het harde deel van het rugsysteem aanzit, kreukelen de papieren ook niet, handig!

Aan de buitenkant van de tas zit nog een elastisch vak. Hij is helaas net te klein om hier comfortabel een jas in te stoppen, dat is voor mij wel een nadeel van deze rugzak. Ik vind het fijn om een jas voorop de tas te kunnen binden. Nu gebruikte ik het vak voor mondkapjes en zonnebrand. Ook handig!

Ervaringen Osprey Sylva 20
© Naturescanner
Deel op Pinterest

2. Ventilatiesysteem

Ik vind het altijd fijn als een outdoor rugzak een ventilatiesysteem heeft en niet direct op je rug ligt. De Sylva 20 heeft een opstaande rug met een AirSpeed rugsysteem dat zorgt voor een goede luchtstroom. Super fijn voor extra doorluchting tijdens het wandelen of fietsen.

Airspeed rugsysteem Sylva 20
© Naturescanner
Deel op Pinterest

3. Heupband en borstgesp

Ook relaxt is de heupband met vakjes waardoor een energiereep zo tevoorschijn is getoverd. Echter, ik had de Sylva als enige rugzak bij me en droeg hem elke dag. Ook wanneer we even een boodschapje gingen doen bijvoorbeeld. Dan zitten de heupbanden soms wel in de weg. Als je de rugzak even snel om doet blijven de heupbanden vaak achter je rug hangen, je moet ze dus echt even vastmaken. Daaraan zie je dat het een outdoor rugzak is.

Osprey Sylva 20 heupband
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Ook op de borst kan je de tas vastmaken voor meer support. De sluiting werkt met een magneetsysteem, even wennen maar het zit wel goed vast!

4. Bevestigingsmogelijkheden

Op de Sylva heb je diverse mogelijkheden om gear vast te maken. Aan de voorkant van de tas zit bovenin een gesp voor een helm, fijn voor klimmers of mountainbikers. Aan de zijkant van de tas zitten twee rekbare houders voor waterflessen en klipjes voor wandelstokken.

Functionaliteit Sylva 20 rugzak
© Naturescanner
Deel op Pinterest

5. Regenhoes

Handig: er zit aan de onderkant van de tas een extra vakje met rits waar een knalgroene regenhoes in verstopt zit. Zo’n regenhoes had ik op de Azoren regelmatig nodig en ook voor dagjes weg in Nederland of andere natte landen is een regenhoes eigenlijk onmisbaar! Fijn dat je deze bij de Sylva 20 niet bij hoeft te kopen.

Regenhoes Sylva 20 Osprey
© Naturescanner
Deel op Pinterest

6. Womens fit

Het design en pasvorm van deze rugzak is speciaal afgestemd op vrouwen. Dit vind ik heel fijn. Omdat ik klein en smal ben zijn tassen al snel te breed of te hoog voor mij, maar deze past perfect.

7. Gewicht

De Sylva 20 is echt een lichtgewichtje met een gewicht onder de kilo (860 gram)! Een dik pluspunt, want ik reis het liefst zo licht mogelijk wanneer ik ga wandelen of fietsen.

Outdoor rugzak Osprey Sylva 20
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Prijs
De tas kost €130. Ik vind het een heel redelijke prijs voor een rugzak van goede kwaliteit. Zeker als je hem vaak gaat gebruiken is het de investering waard. Uiteraard verschilt het per persoon of dit betaalbaar is.

Duurzaamheid
Osprey rugzakken staan bekend als rugzakken van hoge kwaliteit die lang mee horen te gaan. Ik heb de tas nog niet zo lang en zal deze pagina na verloop van tijd bijwerken om mijn ervaringen te delen. Voor mij voelt de kwaliteit in ieder geval veelbelovend. Ik hoop dat hij nog jaren mee zal gaan op vele tripjes.

TIP: lees ook Cindy's review over de Osprey Tempest 24.

Afbeelding van Manou Kemna
Geschreven door
Manou Kemna
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!