Ga naar content

Osprey Tempest 24

Graag deel ik mijn ervaring met Osprey Tempest rugtassen. Als natuurliefhebber in hart en nieren en eigenaar van Naturescanner ben ik vaak op pad. Dicht bij huis maak ik mijn hoofd leeg tijdens korte wandelingen, op vakantie doe ik niets liever dan mountainbiken of wandelen in de natuur en bovendien ga ik vaak op persreis.

Tijdens persreizen worden we uitgenodigd om de mooiste plekjes op bestemmingen te verkennen en er over te schrijven. De bestemming zet dan graag de leukste activiteiten in de kijker en dat kan variëren van hiken of biken tot abseilen en kajakken.

Een goede Osprey rugzak voor dames

Een goede rugzak voor dames is dus onontbeerlijk voor mij. Ik maak er bijna dagelijks gebruik van. Van Osprey mocht ik deze Hiking pack, de Osprey Tempest 24, uitproberen. Eigenlijk is het een multisport tas, hij is zeer flexibel en kan dus op vrijwel elke activiteit mee.

Reflecterend Osprey logo
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Osprey is een van mijn favoriete merken, omdat ze naast een breed en milieuvriendelijk assortiment ook hoge kwaliteit rugtassen en een lange garantie bieden. De rugtassen mogen wat kosten, maar gaan dan ook erg lang mee.

Tempest serie

Osprey Tempest bestaat in verschillende formaten (16, 20, 24, 30), bekijk de modellen bij Travelbags of bij Bever.

Tempest 24 getest

De Tempest 24 is verkrijgbaar in 5 kleuren. Ik koos voor de Bell Orange, omdat oranje het altijd goed doet op foto's. Andere verkrijgbare kleuren zijn Stealth Black, Jasper Green, Aluminium grey en Violac purple. Wat meteen opvalt is het gewicht; hij is super licht en weegt nog niet 1 kg.

1. Inhoud

Wat ik minder snel door had, was de hoeveelheid aan vakjes waar je dingen in kwijt kunt. Met een inhoud van 24 liter kan je in deze damesrugtas aardig wat meenemen. De hoofdruimte is toegankelijk vanaf de bovenkant, dat is in het begin even wennen als je gewend bent om een tas via de voorkant te openen. Via een rits kan je hiermee tijdens het wandelen of fietsen wel makkelijker bij de zaken in het binnenvak.

2. Heupriem met zakjes

Wat erg fijn is aan deze tas zijn de vakjes in de heupriem. Zo kan je telefoon en portemonnee opbergen op je heupen en kan je er altijd makkelijk bij tijdens een wandeling of fietstocht.

Vakjes
© Naturescanner
Deel op Pinterest

3. Waterreservoir

Aan de achterkant zit een vak waar je een waterzak in kunt doen. Deze zit verstopt achter het ventilatiesysteem.

4. Noodfluitje

Op het borstriempje ziet een fluitje voor noodgevallen.

5. Extern ventilatiesysteem

Op de achterkant zit een goed ventilatiesysteem zodat je niet met een bezwete rug rond hoeft te lopen. Het AirScape™ achterpaneel van schuim zorgt voor een ademende, nauwsluitende pasvorm. 

Airscape
© Naturescanner
Deel op Pinterest

6. Bevestigingsmogelijkheden

Aan de zijkanten en riempjes zijn lussen en zakjes voorzien voor het bevestigen van wandelstokken, ijsbijl en fietshelm.

Echt nadelen heb ik niet kunnen ondervinden aan deze tas. Het enige wat ik misschien jammer vind, is dat hij niet echt geschikt is om mijn camera in op te bergen. Maar die hangt toch meestal rond mijn nek. Verder is het dus een uitstekende rugtas voor wandelingen, fietstochten en andere buitenactiviteiten. Speciaal ontworpen voor dames!

Specificaties
Inhoud: 24 liter
Gewicht: 0,9 kg
Afmetingen: 57 cm (L) x 26 cm (B) x 22 cm (D)

Rits om hoofdvak te openen bovenop
Vakje met rits op bovenklep
Vakje met rits binnenin
Vakjes met rits op de heupgordel
Vak voor waterzak op rug
Vak op voorkant
Zijvakken voor waterfles
Noodfluitje op borstriem
Bevestigingen voor accessoires

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!