Ga naar content

The Great Nearby

Graag deel ik dit prachtige nieuwe initiatief, waarbij twee outdoor iconen hun krachten bundelen.

Fjällräven staat voor duurzame, modieuse en functionele wandelkleding. Zij hebben hun eigen collecties en werken normaliter niet samen met andere merken, maar daar komt nu verandering in door deze exchange met Specialized, Amerikaans concern met een specialisme in fietsgear. De uitwisseling betekent voor beide bedrijven een vriendschappelijke actie om samen impact te maken en mensen meer naar buiten te brengen, te voet of op de fiets.

Doel van The Great Nearby: mensen inspireren om vaker de natuur dichtbij huis te verkennen.

Meer mensen in de natuur

Op 8 maart werden we hartelijk ontvangen op het Specialized kantoor in Arnhem, waar de CEO van Fjällräven een korte introductie gaf en Henrik Andersson, Head of Design van Fjällräven en Erik Nohlin, Design Leader van Specialized, ons via een scherm introduceerden met The Great Nearby: een collectie kleding en equipment die verbinding moet brengen tussen fietsers en wandelaars.

Hiken en biken
© Fjällräven x Specialized
Deel op Pinterest

Met de exchange nodigen zij mensen uit om vaker te fietsen en te wandelen. Op een dagelijkse dag fietsend naar het werk of de supermarkt, in de weekends naar het bos in de omgeving. De natuur is overal binnen bereik, als je maar de juiste uitrusting hebt. Zoals een goede fiets en outfit. 

Bikepacking - Fietsen en wandelen

Met The Great Nearby lanceren zij artikelen om mensen te stimuleren om wandelen en fietsen te combineren. Fietsers worden uitgenodigd om een "trapje terug te zetten" en tijdens hun fietstocht even te vertragen om de natuur te voet te verkennen. Hikers worden gestimuleerd om niet met de auto naar een wandelgebied te rijden, maar op de fiets te stappen om daarna verder te wandelen. Daarvoor is een goede uitrusting voor beide activiteiten uiteraard een vereiste en de producten die vanaf 15 maart 2022 gelanceerd worden zijn in dit kader ontworpen. 

Biking and hiking
© Fjällraven en Specialized
Deel op Pinterest

Wat hebben beide bedrijven gemeenschappelijk?

Zowel Specialized als Fjällräven hebben een aantal gemeenschappelijke waarden. Ze maken duurzame, innovatieve outdoor producten, waarbij functionaliteit en fashion, maar ook eenvoud zeer belangrijk zijn. Dit nieuwe concept combineert de innovatie en engagement van beide brands.

Fjällräven

Zweden groeien als het ware op met Fjällräven. Van kinds af aan verkennen zijzelf of mensen in hun omgeving al hikend de natuur en dan liefst getooid in de comfortabele wandelkleding. Maar ook in Nederland en België kennen de meeste outdoor liefhebbers het merk. Fjällräven is immers gegroeid van een klein Zweeds bedrijf naar een wereldwijd outdoor icoon, en is vandaag de dag actief in meer dan 70 landen.

Specialized

Het Amerikaanse bedrijf Specialized is al 50 jaar een van de belangrijkste spelers in de wereld van fietsen en fietsonderdelen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Californië, maar de fietsspecialist heeft vestigingen over de hele wereld. De presentatie vond plaats in het kantoor in Arnhem, een prachtig pand omgeven door een parkje met oude eiken.

De medewerkers hebben wielrennen, fietsen en mountainbiken in hun bloed; zoals de product manager aangaf "ademt en leeft hij fietsen". Het is zijn hobby, zijn passie, zijn werk. 

Fashion, function and, comfort combined

De samenwerking, een exchange

De samenwerking tussen Specialized en Fjällräven begon net voor de coronacrisis. Dit bracht de nodige uitdaging met zich mee. Er moest vaak van thuis uit gewerkt worden en dan zit je natuurlijk ook met het tijdsverschil tussen Zweden en Amerika. Daarnaast zijn er de culturele verschillen. Toch ging gedurende het hele traject de volledige focus naar de gemeenschappelijke waarden en niet naar de verschillen tussen beide bedrijven.

Vanuit het Exchange Lab in Zweden en de kantoren in Californië werd er nauw samengewerkt om de nieuwe lijn producten te ontwikkelen. De exchange is niet een eenmalig iets, beide outdoor merken gaan er van uit dat een jarenlange uitwisseling is geboren.

Verkrijgbaar in de winkels

Wij zijn erg enthousiast over de artikelen die we als sneak peak hebben gezien en kunnen niet wachten om ze uit te proberen. 

Zit jij ook al te trappelen om de nieuwe collectie van Fjällräven en Specialized te ontdekken?
- 15 maart 2022 - De eerste producten zijn verkrijgbaar in de winkel, als productlijn Find the great nearby. Deze artikelen zijn gericht op de ontdekking van mooie plekjes in je eigen omgeving.
- 18 mei 2022 - Een tweede deel "Into the great nearby" ligt vanaf dan in de rekken. Deze productlijn richt zich op langere tochten in de natuur, waarbij je wandelen en fietsen met elkaar combineert.

De collectie zal verkrijgbaar zijn via de webshop van Fjallraven.com en via een geselecteerd aantal winkels van Bever

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!