Ga naar content

wAARDEvol reizen op Mauritius

wAARDEvolle initiatieven op Mauritius

Dit prachtige natuureiland heeft de laatste jaren grote stappen gezet richting duurzaam toerisme. Van groene hotels tot mooie initiatieven om de natuur en tradities te beschermen. Kijk je mee hoe jij jouw reis naar Mauritius waardevol kunt maken?

1. Eco-accommodaties

Door te kiezen voor een milieuvriendelijke accommodatie maak je bewust een betere keuze. Enkele aanraders voor een duurzame slaapplek op Mauritius:

  • Le Jadis Beach Resort & Wellness - Fantastisch resort aan zee waar je geniet van wellness en je volledig in de watten laat leggen. Hun duurzame initiatief: een zeewater ontziltingsproject om het zoetwaterverbruik te verminderen.
  • Otentic Glamping - De enige glamping met safaritenten op het eiland en tevens een eco-accommodatie. Zij hebben milieuvriendelijke tenten en in de omgeving van de glamping neem je deel aan duurzame activiteiten zoals hiken, kajakken en suppen.
  • Paradise Cove Boutique Hotel - Geniet in een luxe Adult Only eco-resort aan een privéstrand. Zij hebben eigen windmolens voor hun energievoorziening.

2. Ebony Forest

Een verantwoorde wandeling in de natuur maken? Bezoek dan Ebony Forest. Tijdens een excursie kom je alles te weten over de unieke flora en fauna in dit beschermde gebied en wandel je enkel over afgebakende paden zodat de natuur niet wordt verstoord. De opbrengst van excursies wordt gestoken in onderzoeksprogramma’s. Een mooi initiatief dus!

wAARDEvolle initiatieven op Mauritius
Deel op Pinterest

3. Ontmoet de locals

Ook het behouden van lokale tradities en cultuur vallen voor ons onder wAARDEvol reizen. Er zijn vele tours waarbij je kennismaakt met het authentieke Mauritius. Tijdens de tour 'Vis ma vie de Mauricien' (leef mijn leven als Mauritiaan) van Mautourco krijg je bijvoorbeeld een inkijkje in het dagelijks leven van de locals. Je loopt een dagje met ze mee. Leuk voor als je meer wilt zien dan natuur alleen.

4. Compenseer je vlucht

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!