Ga naar content

Auto huren op vakantie

Stel je bent van plan om een natuurreis te gaan maken naar één van de vele mooie natuurparken die er op deze wereld zijn. Voordat je van jouw vakantie en de natuur kunt gaan genieten, dien je je te verplaatsen vanaf het vliegveld naar de uiteindelijke bestemming. Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om gebruik te maken van een huurauto op reis. Toch blijft het beeld bestaan dat het huren van een huurauto gepaard gaat met de nodige stress en moeilijkheden. Hieronder vind je een aantal tips van vergelijkingssite HolidayCars, die een reis naar een prachtig natuurpark nog aangenamer moeten maken!

Autohuur tips

Tip 1: Indien je van plan bent om jouw vakantie huurauto op een andere plek in te leveren dan waar je hem gehuurd hebt, probeer dit dan op voorhand af te stemmen met de autoverhuurder. Bij rondreizen is dit bijvoorbeeld vaak het geval. In veel gevallen is dit geen probleem maar we raden aan om dit op voorhand af te stemmen met de verhuurder.

Tip 2: Bevindt jouw verhuurder zich op het desbetreffende vliegveld? Het kan voorkomen dat autohuurbedrijven zich buiten het vliegveld bevinden. Zij zijn dan vaak alleen te bereiken met een shuttle bus. Om verwarring te voorkomen is het verstandig om altijd even het adres van het verhuurbedrijf te checken op de voucher.

Tip 3: Controleer altijd samen met de verhuurder de eventuele schade aan de huurauto. Doe dit op het moment dat je de auto op komt halen op vakantie, om zo achteraf misverstanden te voorkomen. Zo weet je 100% zeker dat je niet voor ongemakkelijke situaties komt te staan bij het inleveren van de huurauto.

Tip 4: Het is altijd goed om reviews te checken van het verhuurbedrijf. Doe dit niet alleen voor het verhuurbedrijf in het algemeen maar ook per locatie. Het kan namelijk zo zijn dat bepaalde autoverhuurders in Europa erg goed zijn, maar in Azië wat minder. Kijk dus altijd van te voren welke verhuurmaatschappij het beste begin is van je natuurreis.

Tip 5: Neem altijd jouw eigen creditcard mee op reis! Het huren van een huurauto gaat namelijk bijna altijd via je eigen creditcard aangezien de borg hierop ingehouden kan worden. Kom niet voor de onaangename verrassing te staan dat je de creditcard van je partner bij hebt, maar niet die van jouzelf terwijl jij gehuurd hebt.

Tip 6: Wil je niet lang wachten op het vliegveld? Dan is het verstandig om één iemand alvast naar de balie van de verhuurder te sturen terwijl de rest op de koffers staat te wachten. Zo ben je de drukte voor en kan je snel gaan genieten van jouw reis.

Tip 7: Zorg dat je op de hoogte bent van de voorwaarden van jouw verzekering. Indien je schade mocht rijden aan de huurauto ben je precies op de hoogte wat je moet doen.

Tip 8: Voor meer informatie verwijzen we je graag naar HolidayCars !

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!